Arama


barisay - avatarı
barisay
Ziyaretçi
2 Ocak 2014       Mesaj #4
barisay - avatarı
Ziyaretçi
Proxy Nedir?
MsXLabs.org

Proxy nedir
sorusu aslında artık birçok bilgisayar kullanıcısına pekte uzak olmayan bilgisayar terimlerinden birisidir. Proxy’nin ne olduğu ile açıkçası birçok bilgisayar kullanıcısı ilgilenmiyor. Bizler için önemli olan proxy’nin tam olarak kavramsal tanımından ziyade bizlerin ne gibi işine yarayacağı ya da bize ne sağlayabileceği sorularıdır. Bildiğiniz gibi internet üzerinden artık istediğimiz her siteye normal şartlarda bir erişim sağlamamız mümkün değil. Devlet tarafından erişme engellenen sitelerin sayısı her geçen gün biraz daha artış gösteriyor e durum böyle olunca haliyle bilgisayar kullanıcıları da bu işin bir çıkar yolunu bulmak ve kullanmak istiyor. İşte proxy bu çıkar yolunun ilk ve en önemli seçenekleri arasında yer alıyor.

Proxy’leri bizler internet ortamında daha güvenli şekilde dolaşmak ve bunun yanı sıra yasaklı sitelere erişmek için kullanıyoruz. Proxylerden iki türlü faydalanabiliyoruz. İlk seçenek bir proxy programı vasıtası ile faydalanabiliyoruz. Piyasa da bulunan ücretli ya da ücretsiz proxy yazılımları aracılığı ile istediğimiz gibi yasaklı sitelere gizlice erişim sağlayabiliyoruz. Diğer bir seçenekte elbette proxy servisi sağlayan sitelerdir. Bu siteleri kullanmak proxy sistemini manuel kullanmaktan çok daha kısa sürer ve çok daha pratik bir yapısı vardır. Eğer internet üzerinden erişime engelli bir siteye girebilmek için biraz araştırma yaptıysanız öyle ya da böyle muhakkak ktunnel, vtunnel ve proxtik gibi siteler ile karşı karşıya kalacaksınızdır.

Bu siteler bizler için sağlanan bir proxy servisi yani bir vekil sitedir. Bu siteler aracılığı ile herhangi bir şekilde programla ya da benzeri bir şeyle uğraşmamıza gerek kalmadan saniyeler içerisinde istediğimiz bütün yasaklı sitelere girebilir ya da yasaklı olmayan ancak gizlice giriş yapmak istediğimiz web sayfalarına ulaşabiliriz.


Son düzenleyen nötrino; 21 Kasım 2015 18:07 Sebep: Kırık bağlantı!