Arama


Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
14 Haziran 2014       Mesaj #7
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Bayrağımız bizim için ne ifade eder?

Türk bayrağı, ulusumuzun şeref simgeleri olan hilal ve yıldızı ile dünyada ve ülkeler arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref ve onurunu büyük bir inançla simgeleyen şeref abidesidir.

Ülkemizin ulusal değerlerini taşımaktadır, geçmişte yaşadığımız savaşların ve cephelerde daima hürce dalgalanan milletimizin şanlı bayrağıdır. Kötü günde iyi günde daima her yerde bizi uluslar arası göklerde temsil eden ulusumuzun şeref simgesidir. Türk Bayrağının ülkemizce önemini anlatmaya çalışırsak; kısaca bu gün Türk bayrağı uğruna şehit verdiğimiz askerlerimizin tabutlarının üzerinde dahi Türk bayrağı örtülmektedir, Bayrağımızın önemini belki bir nebze de olsa bize anlatır. Nasıl ki okullarda hastanelerde vb. bütün kurum ve kuruluşlarda yer alıyorsa, hayatımızda da büyük bir yere sahip olmakta ve daima göklerde dalgalandırmaktayız.

Bilindiği gibi bayrağımızın oluşum şekli aziz şehitlerimizin bedenlerinden akan kanların bir arada toplanmasında ve o an yerdeki kanın üzerinde bir ışık parçası şeklinde görünen hilal ile yıldızın esrarengiz ve göz kamaştıran duruşuyla Türk Bayrağı oluşmuştur, ve bu gün şanlı ve şerefli Türk Bayrağı göklerde dalgalanmaktadır.

*****
Marşımız bizim için ne ifade eder?

İstiklâl Marşı, sıradan bir marş ve şiir değildir. O, milletimizin varlığı hürriyeti ve istiklâli demektir. Millî marşımızda, milletimizin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü vardır. Onda bu yüce milletin imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve bağımsızlığının şanlı tarihi yatmaktadır. İstiklâl Marşı söylenirken ayakta selam dururuz. Böylece hür ve bağımsız olmanın onur ve şerefini duyarız. İstiklâl Marşı'mızın her kelimesinde aziz milletimizin her ocağından çıkan, her şehit ve gazinin emaneti vardır. Bunun için İstiklâl Marşı'mıza saygı duymak, onu gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak görevlerimizdendir. Bayrağımız ve İstiklâl Marşı'mız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren millî değerlerimizin biri ve en başta gelenidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira