Arama


_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
7 Ocak 2015       Mesaj #6
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Moda Nedir?

Moda; belirli zaman diliminde süslenme, farklı olma, en çok beğenileni giyme istekleri üzerine ortaya çıkan geçici yeni tarzların tümüne denir.

Peki sizce moda nedir?

Moda; toplumda en çok beğenilen ürünlerin giyilmesi, aksesuarların takılması, ayakkabıların seçilmesi kitlece beğenilen her şeyin kendine uygulanmasıdır. Moda denince akılla gelen ilk şey bayandır. Alışveriş yapmaya gittiğinizde bile en çok bayan ürünü satan mağazaları görürsünüz çünkü erkeklere nazaran bayanlar iyi giyinmeye ve iyi görünmeye daha çok ihtiyaç duyar.

Bayanlar için dış güzellik oldukça önemlidir. Güzellikleriyle kendilerinden söz ettirmek isterler. Modayı çok sık takip ederler televizyon programları, internet siteleri , mağaza vitrinleri ünlülerin neler giydikleri ve çevrelerindeki diğer insanlardan ilham alırlar ve kendine yakışacağını düşündüklerini giyerler ,takarlar ve yakıştırırlar.

Moda iyi giyinmek isteyen yada istemeyen herkesin içinde olduğu bir alandır. Modayla çok ilgilenmiyor olabilirsiniz, moda programlarını izlemiyor ve moda sitelerine girmiyor olabilirsiniz ama bu sizin modadan geri kalmanıza sebep olmaz dışarı çıkıp "aaa çok güzel bir çeket gördüm onu hemen almalıyım" dediğiniz an modanın içinde yaşıyorsunuz demektir.

Moda zevkten zevke , yaştan yaşa değişir. Kendinize yakışanı giymek ise her şeyi değiştirir .

Kaynak: