Arama

Yonca Yetiştiriciliği - Tek Mesaj #5

ARIYONCA - avatarı
ARIYONCA
Ziyaretçi
21 Şubat 2015       Mesaj #5
ARIYONCA - avatarı
Ziyaretçi
KURUTULMUŞ YONCA NEDİR
*TARLADA BİÇİLİP GAZI ATILARAK ,FABRİKADA ISIL İŞLEMDEN GEÇTİKTEN SONRA ELDE ETTİĞMİZ YÜKSEK KALİTEDE YONCA ÜRÜNÜDÜR.ÖZEL FIRINLARDA DEHİDRATASYON (KURUTMA) YAPILARAK YONCADAKİ PROTEİN VE DİĞER MİNERALLERİN KAYIPLARI ÖNLENMEKTEDİR.
*KURUTULMUŞ YONCADA ÇİFTÇİ İÇİN AVANTAJLAR NELERDİR
BİLİNDİĞİ GİBİ BAHAR AYLARINDA İLK BİÇİME GELEN YONCALARDA BİÇİM ESNASINDA YAĞAN YAĞMUR YONCANIN HEM BİÇİMİNİ GECİKTİRMEKTE ,BİÇİLMİŞ YONCALARADA ZARAR VERMEKTEDİR.
YAĞMUR DEĞMİŞ YONCA YA SAMAN GİBİ SARARMAKTA YADA KÜF VE ALFATOKSİN OLUŞTURMAKTADIR.
*DİĞER BİR HUSUS YOCANIN BİÇİLDİKTEN SONRA TIRMIK DEDİĞİMİZ TOPLAMA MAKİNALARI İLE TOPLANMASI ESNASINDA VE BALYA MAKİNASININ BALYA YAPMASI ESNASINDA OLAN ÜRÜN KAYBIDIR.
KURUTULMUŞ (DEHİDRATASYON) YONCADA BİÇİMDENSONRA SOLDURULARAK TAM KURUMADAN TARLADAN TOPLANDIĞI İÇİN ÜRÜN KAYBI EN AZA İNDİRGENMEKTE YONCA YAPRAĞINI KURUTMADAN TARLADAN DIŞARI ALINMAKTADIR.
*TARLA BÖYLECE EN KISA ZAMANDA TEKRAR SULAMAYA HAZIR HALE GELİR VE DİĞER BİÇİM İÇİN DAHA AZ SULAMA YAPMA OLANAĞINA KAVUŞURSUNUZ.
*HER BİÇİMDE YONCANIN KURUMASI İÇİN GEREKEN BEKLEME SÜRESİNİ (HAVA SICAKLIĞINA GÖRE BU 4 İLE 6 GÜN ARASINDA DEĞİŞİR) MAHSÜLÜNÜZÜN YETİŞMESİ İÇİN KULLANACAĞINIZDAN BU SÜRELERİN TOPLAMINDA 30-35 GÜN GİBİ BİR ZAMAN KAZANMA SÖZKONUSU OLACAK BUDA SİZE BİR BİÇİM FAZLADAN YAPMANIZI SAĞLAYACAKTIR.
*YONCANIZ BİÇİM SONRASI ÇATLAMADAN MAHSÜLÜNÜZ TARDAN ÇIKTIĞI İÇİN BİTKİ KENDİNİ DAHA ÇABUK TOPARLAMA İMKANINA KAVUŞACAK VERİM OLARAK DA ARTACAKTIR.
*TOPRAK SUSAMADAN YENİ SULAMAYA GEÇECEĞİNİZ İÇİN DAHA AZ SUYLA DAHA FAZLA VERİM ALMANIZ VE TASARRUFUNUZ OLACAKTIR.
KURUTULMUŞ YONCANIN TÜKETİCİYE AVANTAJLARI NELERDİR
*YONCA FABRİKASYON OLARAK KURUTULDUĞU İÇİN BALYANIN HER NOKTASI AYNI VE İSTENİLEN NEM ORANINDA ALINMAKTADIR.
*BÖYLECE BALYADAKİ KÜF NEM VE ALFATOKSİN ÖNLENMİŞ OLMAKTADIR.TARLADAKİ YABANCI MADDELER VE HAYVANA ZARARLI MİKROPLAR KURUTMA ESNASINDA ISIL İŞLEMDE DEZENFEKTE OLDUĞUNDAN YONCA STRERİL HALE GELMEKTEDİR.
*FABRİKASYON OLARAK KURUTULAN YONCA NIN PROTEİN VE MİNERAL BAKIMINDAN DAHA ZENGİN HALE GELMESİ SÜT VERİMİNİDE ETKİLEMEKTEDİR.


• Nem oranı 12,5%
• ham protein 16-22%
• ham selüloz% 24%
• Lipidler 1,6%
• Küller 10,8%
• Omega-3 g/kg 10 (min)
• Omega-6 g/5 kg (maks)
• Yağlar 1, 9%
• NDF 45%
• UFL >85% n°/ton.