Arama


zuhal7b - avatarı
zuhal7b
Ziyaretçi
22 Mart 2015       Mesaj #6
zuhal7b - avatarı
Ziyaretçi
Peygamber Efendimizin Kız Evlatları
1. Zeynep (r.a): Peygamber Efendimizin 4 değerli kızının birincisidir. Peygamberimiz 30 yaşında iken dünyaya gelen Hazreti Zeynep Nübüvvetten önce, annesi Hatice’nin hemşirezadesi olan Ebul As bin Rebi ile evlenmiştir. Ebul As, önceleri İslam dinine iman etmemiştir. Hazreti Zeynep’in eşi Bedir gazasında esir olduktan sonra, zevcesinin yani, Hazreti Zeynep’i Medine’ye göndermek şartı ile serbest bırakılmıştır. Bunun üzerine sözünü tutarak kendi kardeşi ile geri göndermiştir, fakat kafirler Hazreti Zeyneb’i yoldan geri çevirmiştir. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz Hazreti Zeyd bin Harise’yi Mekke’ye göndererek, Hazreti Zeyneb’i bir gece vakti Medine’ye kaçırmıştır. Ebul As, Hudeybiye gazasından sonra İslam‘a iman etmiştir. Daha sonra Hazreti Zeynep tekrar kendisine, yani eşi Ebul As bin Rebi’ye geri dönmüştür. Hazreti Zeynep hicretin 8. senesinde, 31 yaşında vefat etmiştir.

2. Rukayye (r.a): Peygamber Efendimizin ikinci Kızıdır. Peygamberimiz 33 yaşında iken dünyaya gelmiştir. Hazreti Rukayye çok güzel olduğu bilinmektedir. Ebu Leheb’in oğlu Utbe’ye nikahlanan Hazreti Rükayye “Tebbet” suresi nazil olunca, Utbe düğünden ve nikahtan vazgeçmiştir. Daha sonra Hazreti Rükayye, Hazreti Osman ile nikahlanmıştır. Hazreti Osman ile 2 kere Habeşistan’a hicret eden Hazreti Rükayye 22 yaşında, Bedir gazasından önce hastalanmıştır ve Bedir zaferinin müjdesi Medine’ye geldiği gün vefat etmiştir.

3. Ümmü Gülsüm (r.a): Peygamber Efendimizin üçüncü Kızıdır. Ebu Leheb’in bir diğer oğlu olan 2. Oğlu Uteybe’ye nikahlandı ise de. “Tebbet ” suresi nazil olunca düğünleri olmadan ayrılmışlardır. Hazreti Rukayye vefat ettikten sonra, Peygamber Efendimiz Hazreti Ümmü Gülsüm’ü de Hazreti Osman ile nikahlamıştır. Hicretin dokuzuncu yılında ise Hazreti Ümmü Gülsüm vefat etmiştir. Cenaze Namazını Peygamber Efendimiz kıldırmış ve defin olunurken kabri yanında durmuş ve mübarek gözlerinden yaşlar dökülmüştür.

4. Fatıma (r.a): Peygamber Efendimizin dördüncü ve son kızıdır. Hazreti Ali’nin zevcesi ve Hazreti Ömer’in ise kayın validesidir. Hicretten 13 yıl önce, Mekke’de doğmuştur. Hazreti Fatıma 24 yaşında Peygamberimizin vefatından altı ay sonra vefat etmiştir. Hazreti Fatima’nın Hassan, Hüseyin adında 2 Oğlu ile Ümmü Gülsüm ve Zeyneb adında 2 Kızı olmuştur. Peygamberimizin soyu Hazreti Fatima’dan gelmektedir.

Peygamber Efendimizin Erkek Evlatları
1. Kasım (r.a) Msn Tongueeygamber Efendimizin 3 tane Oğlundan birincisidir. Bunun için, Hazreti Kasım’dan nispet ile Efendimize Ebul Kasım denilmiştir. Hazreti Kasım nübüvvetten önce Mekke’de dünyaya gelmiştir. Annesi, Hatice tül Kübra’dır. Hazreti Kasım 17 aylık iken vefat etmiştir.

2. Abdullah (r.a): Peygamber Efendimizin Hatice tül Kübra’dan olan son oğludur. Nübüvvetten sonra doğmuştur ve daha sütten dahi kesilmeden vefat etmiştir. Hazreti Abdullah’a Tayyib ve Tahir’de denilmiştir.

3. İbrahim (r.a): Peygamber Efendimizin Oğullarının üçüncüsüdür ve çocuklarının sonuncusudur. Heraklius’un Mısır valisi olan Mukavkis’in hediye gönderdiği ve Peygamber Efendimiz ile evlenen ve Peygamberimizin çok değer verdiği Maruye’nin oğludur. Hicretin 8. senesinde 1,5 yaşında iken vefat etmiştir.