Arama


ebRNET - avatarı
ebRNET
Ziyaretçi
20 Mayıs 2015       Mesaj #5
ebRNET - avatarı
Ziyaretçi
Son günlerde sosyal medya sitelerinde özellikle facebook ve twitter üzerinde çok sayıda farklı yollar ile virüsler, kullanıcıları, beraberinde de arkadaş listesindeki arkadaşlarını ve takipçilerini tehdit eden bir yöntem sıklıkla kullanılmaya başlandı. Özellikle facebook şifre kırma yada cinsel görüntüler ile sosyal medyada paylaşım ve reklam yapan bu kişiler sizleri kendi oluşturdukları sitelere yönlendirmekte, bu sayede bilgisiayarınıza virüs bulaştırmakta yada sizin haberiniz olmadan facebook sayfaları gibi sayfaları beğendirmekteler.

Özellikle geçtiğimiz senelerde bu durum fazlasıyla can sıkmaya başlamıştı, keza her gün örnekle facebook duvarlarımızda bizden habersiz yapılan paylaşımlar ile karşılaşıyorduk. Bu noktada dikkat edilmesi gerekilen en önemli nokta, facebook yada twitter üzerinde kullanıdığınız uygulamalardan geçmekte. Örnekle açıklamak gerekirse bir oyun oynayacağınız yada bir hizmeti kullanacağınız zaman facebook yada twitter üzerinde uygulama onay ekranı karşınıza çıkar, sizin burada vereceğiniz onay ile birlikte hesabınıza erişim için uygulama sahiplerine izin vermiş oluyorsunuz, hal böyle olunca uygulama sahipleride facebook yada twitter hesabınızı yönetebiliyor, sizin adınıza paylaşımlarda bulunabiliyor.

Özellikle twitter'da takipçi kasmak için uğraşan kullanıcıların sıklıkla başına gelen bu durumda, son yayılan bir virüs sayfası yüzünden birçok kullanıcı mağdur olmuş durumda. Tavsiyem hepinizin facebook, twitter gibi sosyal medya araçlarında yer alan uygulamalar bölümünde kullandığınız ve yetkilendirmeye izin verdiğiniz uygulamaları kontrol etmeniz yönünde olur. Şunu da unutmamanız gerekiyor, bir uygulama farklı bir isimde açılmış olabilir, örnekle sizin panelinizde uygulamaları kontrol ederken "Nokia" uygulaması yazıyor olabilir fakat bu gerçekte nokia'nın yayınladığı bir uygulama olmadığı gibi, hesabınızı kötü niyetle kullanacak kişilerin yayınladığı bir uygulama da olabilir.