Arama


Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
10 Şubat 2016       Mesaj #10
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Zenci Çocukların Hayatı, Zenci Çocukların Yaşamı
Zenci çocuklar denilince günümüzün şartlarında aklımıza ilk olarak Afrika da yaşayan çocuklar gelecektir. Zenci kavramı aklımıza Afrikalı insanları ifade etmek için adeta kelime haznemize girmiştir. Afrikalı çocukların yaşamlarından bahsedeceği hayatlarını nasıl sürdürürler ve günümüzün şartlarına göre sonunda ne kadar şanslı birey olduğumu anlayabiliriz.
Afrika tarımcılık ve hayvancılık olarak neredeyse hiç gelişmemiş bir ülke olmaktadır. Çocuklar yaşamlarını sürdürebilmek için yemeğe ihtiyaç duyarak güne başlıyorlar. Zenci çocukların hayatı onlarca engelle doldur eğitim alanında hiçbir ilerleme olmadığı gibi sadece ölümü bekledikleri söylenebilir. Sağlık olarak çocuklar hiçbir şekilde yardım almıyorlar doğduklarında hastalıkla doğanlar tedavi edilemeyen bebekler bir müddet sonra gözlerini yumuyorlar. Giyecek elbiseleri olmayıp oyuncakları dahi bulunmaz sinekler böcekler ve pislik içersinde günlerini geçirirler. İçecekleri temiz su kaynaklarına dahi ihtiyaç duyarlar. Sıcak bir bölge olduğundan dolayı susuzluk dahi çekebiliyorlar. Vahşi hayvanların bölgede olmasından dolayı onlar için tehlike yaratıyor.
Sömürge altında olan Afrika yüzyıllar boyunca yabancı devletler tarafından misyonerlik çalışmaları altında devam etmektedir. Yoksul olan ülke zenci çocuklarını da etkilemektedir.