Arama

Silah Teknolojisi - Tek Mesaj #3

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
27 Ocak 2007       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
İŞTE AMERİKA'NIN YENİ SİLAHI!..
Defense20Department20unveiled
PENTAGON, düşmanı püskürtmek ya da saldırgan bir kalabalığı dağıtmak amacıyla geliştirilen yeni, ısı dalgaları yayıyor.




Sıcak dalgası yayıyor, ani yanma duygusu yaratarak kalabalıkları ve düşmanı dağıtıyor, ancak insana zarar vermiyor. Devrim niteliğindeki ısı silahı kalabalıkların kontrolünde ve Irak ile Afganistan gibi çatışma bölgelerinde kullanılabilecek.

PENTAGON, düşmanı püskürtmek ya da saldırgan bir kalabalığı dağıtmak amacıyla geliştirilen yeni, ısı dalgaları yayan silahı kamuoyuna tanıttı.

Kendi alanında devrim yaratacağı söylenen silah, aniden yanma duygusu yaratan ve görünmeyen sıcak dalgalar yayıyor, ancak zarar vermiyor.

Georgia’daki hava üssünde düzenlenen tanıtım toplantısı sırasında, silahın üzerlerinde denenmesini kabul eden gazeteciler, çok sıcak bir fırını açınca karşılaşılan türde bir tepki yaşadıklarını, ısının tahammül edilemeyecek kadar büyük rahatsızlık yarattığını ve derhal kendilerini olay yerinden uzaklaştırmak zorunda hissettiklerini anlattılar.

Silahtan yayılan ışınlar, giysilerin içine geçebiliyor ancak duvarı aşamıyor. Işın, yayıldığı alan üzerindeki herkese 55 derecelik bir ısı veriyor.

Silahın kullanımına üç yıl içinde geçilebilecek.

Askeri uzmanlar, silahın Irak ve Afganistan gibi savaş bölgelerinden başka, kentlerde şiddete dönüşen protesto eylemlerinde de yararlı olacağını belirtiyorlar.

HUMVEE’DEN ATILIYOR

Isı dalgaları yayan silah, Humvee jipin üzerine monte edilen büyük kare şeklindeki bir antenden yararlanıyor. Silah, beş yüz metre uzaklığa kadar ışınlarını yayabiliyor. Halen kullanılmakta olan kauçuk mermi atan ve öldürücü olmayan silahların menzili ise bu kadar uzun değil.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.