Arama


virtuecat - avatarı
virtuecat
Ziyaretçi
17 Şubat 2007       Mesaj #4
virtuecat - avatarı
Ziyaretçi
Bir web sitesi oluşturdunuz. Çok güzel! Sorulacak bir sonraki soru şudur: Ziyaretçinin dikkatini çektikten sonra, onun siteye yeniden gelmesini nasıl sağlarsınız?

Tabii ki, gelen her ziyaretçinin değil, daha çok müşterilerin ve olası müşterilerin geri dönmesini istersiniz. Sitenizde yayımlanan makaleler ve diğer içeriğin ilgili, ilgi çekici ve iyi yazılmış olması gerekir. Benzersiz içerik, hedeflediğiniz ziyaretçilerin sitenize arama motorları yoluyla ulaşma olasılığını artırır.

İşte size müşterilerinizin web sitenize yeniden gelmelerini sağlamanın yedi yolu:

1. Kısa süreli özel kampanyalar yapın. Internet kullanıcıları ucuz şeylere bayılır, bu nedenle indirimler de dikkat çekmenin etkili bir yoludur. İnsanların harekete geçmesi için kısa satış dönemleri kullanın, karar vermeleri için üç aylık bir süre tanımak satın alma kararından vazgeçmelerine neden olur. Kullanıcıların kampanyadaki öğelerin sürekli değiştiğini bilmesini sağlayarak, sitenizi düzenli biçimde ziyaret etmelerini sağlayın. Özel kampanyalarınızda yaratıcı olun. Örneğin, yalnızca fiyat indirimini değil, ücretsiz hediye vermeyi düşünün.

2. Sitenizi konulu hale getirin. Internet kullanıcıları genellikle haberlerdeki ilginç başlıklar hakkında daha fazla şey öğrenmek için çevrimiçi arama yapar. İşiniz ve en yeni haber başlığı arasında bir bağlantı oluşturmak, ziyaretçileri sitenize çekmenin çok iyi bir yolu olabilir. Bu, halkla ilişkiler firmalarının medyada yer almak için kullandığı ortak bir taktiktir ve sizin için de iyi sonuç verebilir.

3. Bilgileri düzenli olarak güncelleştirin. Nadiren değişen bir web sitesine kullanıcı neden yeniden gitmek istesin ki? Bilgilerinizi güncel tutarak, ziyaretçilerinize şirketinizin kalıcı olduğu ve işini ciddiye aldığı mesajını vermiş olursunuz.

4. Yarışma düzenleyin. Bu, Web sitenizin ve yaptığınız işin ziyaretçileri heyecanlandırmasını sağlamak için çok iyi bir yoldur. Kullanıcıların görüşlerini bildirmesini isteyin, böylelikle bir pazar araştırma aracı olarak da etkisini ikiye katlamış olursunuz. Ödüllerin abartılı olması gerekmez, ancak eğlenceli ve hedef kitlenize uygun olmalıdır.

5. E-posta bülteni gönderin. Çok tutulan bu tanıtım taktiği gerçekten etkilidir. Binlerce abonelik bir liste oluşmasını beklemeyin, onun yerine seçkin bir okuyucu hedef kitlesi oluşturmaya odaklanın. Bülten gönderirken kısa ve bilgilendirici olmasına özen gösterin. Kampanyalar beklenir, ancak bunu abartmayın.

6. Özel e-posta gruplarına katılın. Zamanınız varsa, belirli e-posta listelerine katılmak, potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak ve onlara işinizi tanıtmayı sürdürmek için çok iyi bir yoldur. Gruba katılma, şirketiniz çok özel bir pazarda hizmet sunuyorsa iyi sonuç verir. Örneğin, bir evcil hayvan mağazası sahibi, evcil hayvan sahiplerinin dahil olduğu bir posta listesine katılabilir. Mağaza sahibi uzmanlığı sayesinde, olası müşterilerin bulunduğu bir topluluğa işini tanıtabilir.

7. Müşterilerinizi tanıyın. Müşterilerinizin gereksinimlerini ve hedeflerini anlayarak, pazarlama çabalarınızın etkinliğinden emin olabilirsiniz. İstatistikler ve izleme raporları, web sitenizi ziyaret edenlerin ilgi alanlarını belirlemenize yardım eder. Web sitesi kullanım istatistikleri, insanların sitenize nasıl geldiğini ve geldikten sonra ne yaptıklarını anlamanıza yardımcı olur. Aradıklarını buluyorlar mı ya da sitenizdeki belirli sayfalar ayrılmalarını mı tetikliyor? Düzenlediğiniz yarışma başarılı mıydı? Bunları anlamanız, çevrimiçi pazarlama çabalarınızı doğru yönlendirmenizi sağlayacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.