Arama

İclal Aydın - Tek Mesaj #3

MaKaLeLe - avatarı
MaKaLeLe
Ziyaretçi
1 Mart 2007       Mesaj #3
MaKaLeLe - avatarı
Ziyaretçi
reyhan9hd

İclal Aydın
İclal Aydın, Hayat Güzeldir programıyla "televizyon izleyicilerinin" gönlünde yer edindi. Şimdi bu programın ve birçoğumuzun yakından tanıdığı konuklarının ona yaşattıklarını, anımsattıklarını, tuttuğu günlükleri, aldığı notları, "okuyucularıyla" paylaşıyor.

İclal Aydın'ın "Her şeye rağmen hayat güzeldir!" diyen yazılarını okurken kalemindeki inceliği ve sihri fark edeceğinize inanıyoruz.

Aslında bu bir avuntuydu.
Çok canım yanıyordu...
Gördüklerimden ve göreceklerimden.
Yalan, ihanet, riya, çaresizlik...
Geçtiğim yollar ve ezdiğim kumlar
hala gölgemi taşıyorlar.
Benim kanayan dizlerim yoktu
hayatta bir tek, benim de
kanattıklarım vardı elbet.
Kendim avunurken baktım ki
avutuyorum. Ben aslında tüm
sözlerimi kendime yüksek sözle
söylüyorum.

Yazarın Biyografisi
14 Eylül 1971'de doğdu. Memur olan anne ve babası o tarihte Nevşehir'de görev yaptıkları için doğum yeri Nevşehir.

O bir yaşındayken yine tayin nedeniyle Ankara'ya taşındılar. Altı yaşına kadar Ankara'nın çeşitli sokaklarında pamuk helvacıları, macuncuları, eşekli dondurmacıyı takip etti, ağaçlara tırmandı ve düşüp dizlerini kanattı. Tabii bir de mahallenin çocuklarına uydurduğu masalları anlattı.

Yedi yaşındayken, çok sevgili ilkokul öğretmeni Semire Sertkaya onun bu masalları mektup yoluyla yazıya dökmesini sağladı.

İlkokuldan sonra bir süre Elazığ Anadolu Lisesi'nde yatılı okudu. Annesiyle babasının ayrılması üzerine yeniden Ankara'ya döndü. Ortaokul ve lise yıllarını yazarak ve tiyatro çalışmaları yaparak geçirdi. Orta üçüncü sınıftan itibaren bir yandan okuyup bir yandan çalışmaya başladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. 2. sınıfta okulu bırakıp Berlin'e yerleşti. Almanya'da altı yıl profesyonel tiyatro yaptı. Çeşitli sosyal çalışmalara, workshop'lara katıldı. 1996 yılında kesin bir kararla tiyatroyu bıraktı ve Türkiye'ye döndü. 1997 yılında televizyona geçti. Rol aldığı Sıcak Saatler dizisi çok sevildi. HBB'de gündüz kuşağında, 2'den 4'e adında kadınlara yönelik bir program sundu. Bir süre Kanal D'de, 1998-2000 yılları arasında da Radyo D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent, BRT FM'de program yaptı. Çeşitli dizilerde oynadı. 1999'da Hayat Güzeldir programıyla BRT'ye geçti. Zirvedekiler 2000 En İyi Sabah Programı ödülünü aldı. Hayat Güzeldir programı için yazdığı günlükleri ve metinleri bir araya getirerek ilk kitabını oluşturdu.

Son düzenleyen _Yağmur_; 25 Nisan 2013 16:57 Sebep: Sayfa düzeni.