Arama

Yüz Maskeleri - Tek Mesaj #8

YaKaMoZcuk - avatarı
YaKaMoZcuk
Ziyaretçi
19 Temmuz 2007       Mesaj #8
YaKaMoZcuk - avatarı
Ziyaretçi
Bu çamur iyileştiriyor
Azerbaycan'da yüzyıllardır kullanılan çamur sivilceden sinüzite her soruna çare oluyor. Azerbaycan yanardağlarından çıkartılan volkanik doğal tedavi çamuru sivilceden, sinüzit tedavisine, saç dökülmesinden kireçlenmelerin giderilmesine kadar faydalı oluyor.
Türkiye'ye yerleşen Azeri sağlık uzmanı Leyla Tanrıverdi ile ülkemize de gelen ve büyük ilgi gören çamur, özellikle kadınların yaşamının bir parçası haline geldi. Leyla Tanrıverdi, volkanik çamurun Azerbaycan'da yüzyıllardır kullanıldığını söylüyor; "Azerbaycan'da kireçlenmeden migrene kadar herkesin elinin altında volkanik çamur vardır. Hatta Kleopatra'nın çamur banyosu yapmak için Azerbaycan'a geldiği de bilinir. İlk uygulamadan sonra yüzdeki siyah noktaların büyük bölümü giderilir. Cilt canlanıp parlar, gerilme olur, büyük bir rahatlama görülür." Tanrıverdi, çamuru önce kendisinde ve ailesinde denediğini, ardından tanıtımını üstlendiğini söylüyor.
Çamuru kullandığı alanları o kadar geliştirmiş ki saç dökülmesine bile iyi geldiğini fark etmiş. Volkanik çamurun içeriğinde iyot, brom, çinko, bakır, kalay, manganez, iyot gibi silisyumlu kil kütlesi zengin mineraller, doğal su, suda eriyebilir tuzlar ve organik bileşenler mevcut. Evde uygulanabilir Özellikle yüzde koruyucu cilt bakımı sağlayan çamur, ciltte güneşin yol açtığı, hamilelik sonrasında ve yaşlılıkta oluşan lekelerin giderilmesinde, akne ve sivilce tedavisinde, yüzün gerdirilmesinde, sinüzit tedavisinde, kemik, adale sistemi ve bağ dokusu hastalıklarında ve kireçlenmede kullanılıyor. Herkesin evde kolaylıkla kullanabileceği çamur maskesinin uygulaması ise şöyle: Cilt temizleniyor. Buhar banyosu yapılıyor. Çamur sıcak suda ısıtılıyor. Tahta spatula ile karıştırıldıktan sonra ince bir tabaka halinde yüze sürülüyor. Tamamen kuruduktan sonra ılık su ile yıkanıyor.


kanald