Arama

Okan Üniversitesi - Tek Mesaj #1

Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
11 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
r 20080311161336 okan universitesilogo
Üniversite Türü Vakıf
Kuruluş Tarihi 1999
Rektör Prof. Dr. Sadık Kırbaş
Telefon 0 216 325 48 18;0 216 339 77 81;0 216 339 60 86
Faks 0 216 339 61 36;0 216 339 73 44
Internet T.C. Okan Üniversitesi
E-mail okan@okan.edu.tr
Adres Uzunçayır cad. No:6 Hasanpaşa /Kadıköy
İletişim Bilgileri

map

Telefon: 0216 6771630 - 1188

Dilek Düzgünoğlu (Daire Başkanı)

dilek.duzgunoglu@okan.edu.tr
1186
Zeynep Çakmak
zeynep.cakmak@okan.edu.tr


Nilgün Korkmaz
nilgun.korkmaz@okan.edu.tr


Sezen Şahin
sezen.sahin@okan.edu.tr


Bahar Gülhan Kuru
bahar.kuru@okan.edu.tr





OKAN KÜLTÜR, EĞİTİM VE SPOR VAKFI

Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı, 1986 yılında ekonomik ve toplumsal, kültürel alanlarda, spor, sağlık ve eğitim sorunları üzerinde araştırma ve çalışmalar yapmak, sorunların ülke bütünlüğü içinde çözümüne ilişkin öneriler hazırlayarak bunların çözümünde devlete yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur.
Eğitim
Türkiye'nin en yeni ve dinamik üniversitelerinden Okan Üniversitesi, Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur. Okan Üniversitesi, 2008-2009 öğretim yılına 5 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulda toplan 65 bölüm ile devam etmektedir.
Vakfın eğitim alanındaki bir diğer faaliyeti de Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Türkan – Ömer Okan Lisesi’ne yapılan destek ve yine aynı yerde inşa edilen öğrenci yurdudur.
Vakıf, ülkemiz haricinde yurt dışında da faaliyetlerde bulunmaktadır. Kazakistan'ın Petropavlovsk şehrinde Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in eşi Sara Nazarbayev ve Aoot Sultan'ın himayesinde kurulan Kazakistan Classic Gym School bünyesindeki Türkçe eğitim yapan sınıfın ihtiyacı olan tüm Türkçe ders kitapları, Türkçe-Rusça sözlük, Atatürk posterleri, Türkiye haritaları ile ders araç gereç ve malzemeleri 1996-1997 ders yılında Vakıf tarafından temin edilmiştir. Bu özel sınıfa olan ilgi, destek ve yardım devam ettirilmektedir.
Spor
Eğitim alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra yürüttüğü spor alanında Vakıf, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere bağlı okul ve köy sahalarında ihtiyaç duyulan spor malzemelerinin temini konusunda çalışmalar yapmaktadır ve Gaziantep Valiliği ile işbirliği içerisindedir. Ayrıca köylerde spor sahaları yapımı konusunda da çalışmalar yürütülmektedir.
Sağlık
Antalya Kemer, Çamyuva Beldesi'nde kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Bekir Okan Sağlık Ocağı, Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olup, yöre halkına ve bölgeyi ziyaret eden turistlere hizmet etmektedir. Vakıf, yataklı kurumlara yardım faaliyetlerinde de bulunmaktadır. Acıpayam Devlet Hastanesi buna verilebilecek örneklerden biridir.
Çevre
Çevre faaliyetleri çerçevesinde, Bekir Okan Hatıra Ormanı ve Mehmet Okan Hatıra Ormanı, 1997-1998 ilkbaharında Istanbul Silivri’de 4.000 ağaçlık Türkan- Ömer Okan hatıra ormanı oluşturulmuştur. 1998 yılı içinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde Bekir Okan Parkı ve Çocuk Oyun alanı inşaatı bitirilmiş ve halka açılmıştır.
Kültür Faaliyetleri
Kazakistan Alma-Ata Ortaklık Müzesi Resim Sergisi 4-14 Mayıs 1998 tarihleri arasında Kazakistan, Airna-Ata Ortaklık Devlet Müzesi'nde Cumhuriyetimizin 75. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin Alma-Ata Büyükelçiliği, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Mezunları Derneği Ankara Şubesi ve Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı işbirliğiyle 40 ressamın eserlerinden oluşan bir sergi düzenlenmiştir. Vakıf ve Okan Holding şirketleri serginin katalog, afiş basımı vb. faaliyetlerin sponsorluğunu üstlenmiştir.


Genel Bilgi

Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden Okan Üniversitesi, Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuş, eğitim-öğretime ise 2003-2004 akademik yılında başlamıştır. Hızla büyüyen Üniversite, 2006-2007 öğretim yılından itibaren yeni ve modern Akfırat kampüsüne yerleşmiştir.
"İş Yaşamına En Yakın Üniversite" sloganıyla hareket eden Okan Üniversitesi alanlarında uzman akademik kadrosuyla, eğitime çağdaş yaklaşımıyla, birinci sınıftan itibaren öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, uygulamaya dönük çalışmalarıyla teori ve pratiği bir araya getirmektedir. 2006-2007 öğretim yılında ilk mezunlarının veren üniversite, bu iddiasını kanıtlamıştır. Mezunların hepsi işe yerleşmiştir.
Eğitim ile iş dünyası arasında köprü oluşturmayı hedefleyen Okan Üniversitesi, öğrencilerinin birinci sınıftan başlayarak İş Yaşamına Hazırlık Programı kapsamında işletmelerde görev almalarını sağlamaktadır. Böylece öğrenciler iş yaşamını tanımakta, teori ile pratik arasında ilişki kurarak bilgi ve becerilerini artırmanın yanı sıra motivasyon da kazanmaktadırlar. İş Yaşamına Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilmekte ve mezun olduklarında diplomalarına iş tecrübesine ilişkin sertifikalar da eklenmektedir.
Okan Üniversitesi'nin DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), Türk Avrasya İş Konseyleri, Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Seyahat Acenteleri Derneği, Uluslar arası Nakliyeciler Derneği, Türkiye Turizm Yatırımcıları Birliği, Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, Türk Kızılayı, Festo San. Tic. A.Ş., Akfırat Belediyesi gibi iş hayatına yönelik kurumlarla ve Pekin Kültür ve Dil Üniversitesi, Murray State University, Anadolu Üniversitesi gibi eğitim kurumlarıyla ile işbirliği protokolleri vardır.
Çağdaş mimarisiyle öne çıkan Akfırat kampüsü, modern bir üniversitenin sahip olması gereken tüm özelliklere sahiptir. Akfırat kampüsü öğrencilerin en verimli şekilde eğitim almalarını sağlayacak modern derslikler, bilgisayar ve teknik laboratuarlar, kütüphane, konferans salonları, spor merkezleri, kafeterya ve restoranlarla donatılmıştır.
Kampüs, Sabiha Gökçen Havaalanı'na, F1 Pisti'ne yakınlığıyla da farklı imkanlar sunmaktadır. 2008 yılında faaliyete geçen Sosyal Merkez'de, cep sineması, sauna, kafeteryalar, kokteyl salonu, alış veriş merkezi, kulüp odaları bulunmaktadır. Ayrıca 400 kişilik spor salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol, voleybol, futbol sahalarının bulunduğu Spor Merkezi de öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için tasarlanmıştır.
Okan Üniversitesi'nde bayan ve erkek öğrenciler için yurtlar mevcuttur. Yurtlarda, etüt odaları, yemek salonu, kafeterya ve temizlik servisi, çamaşırhane, gece - gündüz yurt güvenliğini sağlayan güvenlik ekibi, sürekli doktor bulunan reviri, kablolu ve kablosuz internet sistemi bulunmaktadır.

ÖĞRENCİ KABULÜ
Okan Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokula öğrenci kabulü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Seçme ve Yerleştirme Sınavı Sonuçlarına ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen diğer düzenlemelere göre yapılır. Ancak Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Yükseköğretim Kurulunca düzenlenen esaslara göre belli sanat dallarında üstün nitelikli olduğu belirlenen öğrenciler ilgili sanat dalında eğitim yapmak kaydıyla yapılacak yetenek sınavı sonuçlarına göre kabul edilir.
Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1- Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi
2- Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)
3- Nüfus Cüzdanının onaylı örneği
4- İkametgah belgesi
5- Askerlik çağına gelmiş ve daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak "bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı"na dair belge
6- 12 Adet 4,5cm x 6 cm boyutunda fotograf (fotograflar son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır, poloroid veya fotokopi resim kabul edilmez.)
7- Savcılıktan alınan sabıka kayıt belgesi,
8- Öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir belge (%100 burslu öğrencilerden istenmez)


Ödeme İşlemleri İçin:


Bankanın Kayıt Döneminde İstediği Belgeler:


Ücretlilerden İstenecek Belgeler:

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
2- Maaş Bordrosu
3- İkametgah ya da İsme Düzenlenmiş Fatura (Elektrik, Su, Telefon gibi)


Serbest Meslek Sahiplerinden İstenecek Belgeler:

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
2- Vergi Levhası
3- İmza Sirküleri
4- Ticaret Sicil Gazetesi


Emeklilerden İstenecek Belgeler:

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
2- Emekli Kartı
3- Emekli Maaşını Aldığı Bankanın Hesap Defteri NOT : Öğrenci eğitim-öğretim kaydının yapılması için ilgili banka ile kredi sözleşmesi yapılması zorunludur. Ödeme taksitli yapılacak ise bankanın istemiş olduğu evrakların getirilmesi gerekmektedir.


NOT: Gerekli görüldüğü takdirde ilave belgeler (tapu fotokopisi, ruhsat fotokopisi gibi) istenebilecektir.
Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:51