Arama

Modanın Türk Markaları - Tek Mesaj #2

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Eylül 2007       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
YENİ BİR TÜRK MARKASI ''MOUSKA''
Bir süredir New York'ta yaşayan genç tasarımcı Berna Fotocan, kendi yarattığı markası ''Mouska'' ile fuarda büyük beğeni topluyor. İşletme mezunu olan Fotocan, Türkiye'de uzun yıllar Beymen ve Demsa Grupta çalıştıktan sonra New York'ta dünyanın önde gelen tasarım okullarından Parsons School of Design'da moda tasarımı eğitimi almış, çalışmış ve sonunda kendi markasını yaratmaya karar vermiş.
Fotocan, ilk koleksiyonunun fuar komitesi tarafından hem New York'ta hem de Paris'te beğenilip fuara seçilmesi dolayısıyla çok heyecanlı olduğunu söyledi. Fuarda gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu belirten Fotocan, kıyafetlerinde yalın tasarım anlayışını modern detaylarla zenginleştirdiğini, geçmişle günümüz arasında romantik bir köprü kurmaya çalıştığını kaydetti.
Özellikle Jane Austen romanlarından uyarlanan filmlerdeki 18. yüzyıla ait romantik çizgileri bugünün gerçekçi dünyasıyla harmanladığını belirten Fotocan, büyük bir enerjiye sahip olan New York'ta yaşamanın tasarımlarını olumlu yönde etkilediğini söyledi. ''Mouska'' isminin de kendisini ve çizgilerini çok iyi yansıttığına inandığını ifade eden Fotocan, 2007-2008 kış koleksiyonunda kadının ruh hallerindeki ikilemleri ve geçişleri ''Adaptation'' temasıyla işlediğini dile getirdi. Amacının Türk modacısı olarak ismini ve markasını önce ABD'de, daha sonra da Türkiye, Avrupa ve Japonya'da duyurmak istediğini söyleyen Fotocan, New York'ta birkaç sezon sonra bir defile yapmayı planladığını belirtti.
''Her yaratıcı düşünce, arkasında bir iş planı olduğu zaman hayata geçebilir'' düşüncesinden hareket eden Fotocan, modern, ayakları yere basan, ne istediğini bilen, günün her saati çekici görünmek isteyen kadınlar için kıyafet tasarladığını söyledi.