Arama


DrAm3vLH - avatarı
DrAm3vLH
Ziyaretçi
22 Eylül 2007       Mesaj #2
DrAm3vLH - avatarı
Ziyaretçi
Grip ve soğuk algınlığından korunmak için istirahat, ortamın havalandırılması ve nemlendirilmesi, bol sıvı ile karbonhidrattan zengin besin alınması önerildi.

Cuma
İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi ile Türkiye Solunum Hastalıkları Araştırma Derneği’nce (TÜSAD), Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde düzenlenen halk toplantısında konuşan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Tutluoğlu, gribin yüksek ateş, kuru öksürük, şiddetli kas ve eklem, boğaz ve baş ağrısı ile seyreden bulaşıcı bir hastalık olduğunu söyledi.


Doç. Dr. Bülent Tutluoğlu, gribin en az 3 ile 5 gün süreyle kişiyi yatağa bağladığını, bronşit, sinüzit ve zatürree gibi hastalıklara da yol açabildiğini kaydetti.

Soğuk algınlığı ve gribin, birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Tutluoğlu, soğuk algınlığında genellikle burun tıkanıklığı, hapşırma ve boğaz ağrısı yaşandığını ifade etti. Doç. Dr. Tutluoğlu, “Hastalıktan korunmak için istirahat, ortamın havalandırılması ve nemlendirilmesi, bol sıvı ile karbonhidrattan zengin besin alınması gerekir” diye konuştu.

Türkiye ve dünyada 2005-2006’da, “pandemi” olarak adlandırılan kıtalararası grip salgınının beklendiğini de dile getiren Doç. Dr. Tutluoğlu, grip aşısının hastalığı önlemede etkili olduğunu sözlerine ekledi.