Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2007       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ilaclar190

Tıpta ve bilim dünyasında sürekli yaşanan gelişmeler ileriki yıllarda önemli hastalıklara da çare bulunabileceği görüşünü getiriyor..
Popular Science dergisinin ‘Tıpta Devrim Olarak Nitelendirilebilecek 6 Mucize İlaç’ başlığıyla duyurduğu haberine göre 6 önemli hastalığa 10 yıl içinde çare bulunabilir.

Kanser

Mucizevi ilaçların başında kanser katili olarak nitelendirilen etkili kemoterapi ilaçları geliyor. Farelerde etkisi kanıtlanan ve 2014’te piyasada olması beklenen bu ilaç kanserli bölgeye enjekte edildiğinde sadece kanser hücrelerine saldırıyor ve sağlıklı hücrelere hiç zarar vermiyor.

Felç

Omuriliği ya da sinirleri zarar gördüğü için felç olanlara güzel haber ABD’li bilim adalarından geldi. 2010’da piyasada olması beklenen yeni ilaç, sinirler arasındaki kopuklukları kapatan ve felç durumunu ortadan kaldıran hücrelerden oluşuyor.

Grip

Özellikle kuş giribi ile yeniden gündeme gelen farklı grip türlerine çare olacak bir aşının da 2007’de piyasaya çıkması gündemde. Bu aşı bütün grip türlerine karşı etkili olan bir proteinin keşfedilmesi ile üretildi.

Alzheimer

Özellikle yaşlılar arasında sıkça rastlanan Alzheimer hastalığı için geliştirilen bir hap da 2009’da raflarda yerini alacak. Bu hap Alzheimer hastalarında az salgılanan bir proteinin salgılanmasını artırarak hafızayı ve beyni güçlendirecek.

Obezite

Çağımızın hastalıklarından obeziteye ise kilo almaya neden olan genleri durduracak bir enjeksiyonla çare bulunması hedefleniyor. Bu alandaki çalışmaların 2010’da tamamlanması bekleniyor.

Organ nakli

Organ nakli bekleyen çok sayıda hastaya umut ışığı olacak yapay organların geliştirilmesi de uzak değil. Geçen sene labaratuvarda bir mesane yaparak hastaya nakleden uzmanlar 2016’dan itibaren pek çok yapay organın geliştirilebileceğini düşünüyor.