Arama

Yüz Maskeleri - Tek Mesaj #1

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
3 Mart 2006       Mesaj #1
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Yüz Maskeleri Hakkındaki Gerçekler
Mevsim geçişlerinde; cildimiz kuruyup, nemsiz kalıp ve kan damarlarımız daha görünebilir hale gelebilir. Eksiksiz bir cilt temizlenmesi şu günlerde en önemli gerekliliktir ve bu konuda derinlemesine temizleyici bir maskeden daha iyi bir seçim olamaz. Yüz maskeleri, cildinize parlak bir görüntü verirken, daha genç ve sağlıklı görünmenizi de sağlar.

Yüz Maskesi Nedir?
Yüz maskesi erken yaşlanmayı önleyerek derimizin daha genç görünmesini sağlayan basit ve etkili dermo kozmetik bir işlemdir.Yüz maskesi aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır, gözenekleri açar ve toksinleri atmaya yardımcı olur. Etkileri genellikle losyon veya temizleyicilerden daha kısa süre içinde daha çok göze çarpıcıdır.

Yüz Maskesi Kullanmanın Yararları
Yüz maskeleri sadece ruh ve bedeninizi şımartmazı aynı zamanda cildinizin daha sıkı, temiz ve ferah da olmasını sağlar. Evde uygulanan spalar gibi stres azaltıcı, daha iyi hissetmek ve duyulara ilişkin dinlenme gibi etkileri de vardır. Son sonuç ise; canlandırmak, dinlendirmek ve daha genç bir görüntüdür.
Yüz maskelerinin en son olarak besleyici etkisi vardır çünkü nemlendirici veya güncel tedavilerden daha kalın, dolayısıyla daha etkilidir. Aynı zamanda fazla yağlanmayı, çevresel çöküntü ve kirliliğin etkilerini de önler. Uygulaması diğerlerinden (tonik,fırçalama,vs) daha yumuşaktır. Soğuk kış aylarında bile yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Yüz Maskesini Ne Kadar Sıklıkta Kullanmalıyız?
Cildin çok fazla kurumasını önlemek için ideal olan haftada bir kereden fazla kullanılmamasıdır. Maskeleri egzersiz gibi düşünün ayda bir egzersizle ne kadar yarar sağlarsınız ki? Eğer kontrol altına alamıyorsanız dert etmeyin, gayret göstermeniz gereken iki dönem var. Biri yaz sonu (güneşle birlikte cildin terlemesi), diğeri ise kış sonu (cildin donuk ve soluk olması) Sıcak ve ıslak bir bez ile maskeyi çıkartın, kibar bir şekilde temizleyin ve tertemiz aynı zamanda parlak bir cilde sahip olun.

Cilt Tipim İçin En Uygun Maske Hangisidir?
Eğer cildiniz yağlıysa, aşırı yağı emen kil veya çamur maskelerini öneriyoruz. Eğer kuruysa, yumuşak ve nemli maske tercih etmelisiniz. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa, hafif ve jel şeklinde maske kullanmalısınız. Eğer ki karma bir cilt yapısına sahipseniz, cilt problemlerini ayırt edebilmek için birden fazla maske kullanmalısınız. New York dermatoloğu ve Beautiful Skin yazarı diyor ki; Bir kadının rehberi, her yaştaki en güzel görüntüsüdür diyor ve ekliyor, yanaklarınızın yumuşak kalması için nemlendirici formüllü maske kullanmalı ve iyi bir sonuç elde etmek için mutlaka uygun bir maske seçmelisiniz.

Yüz Maskesi Nasıl Kullanılır?
  • Yüz ve boynunuzu yıkayın.
  • Göz ve dudaklarınıza koruyucu bir krem sürün.
  • Maskeyi yüz ve boynunuza uygulayın ve 20 dakikadan fazla bekletin.
  • Kaynamış su veya sodayla yüzünüzü yıkayın.
  • Nemlendirici krem uygulayın.