Arama

Çanakkale Hikayeleri - Tek Mesaj #90

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2006       Mesaj #90
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  1.jpg
Gösterim: 155
Boyut:  36.6 KB
**Kurşat Kızbaz**
1981 yılında doğan Kürşat KIZBAZ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- TV ve Sinema bölümü son sınıf öğrencisidir. 2002 yılında yönetmenliğini üstlendiği, Mevlana'nın evrensel barış ve hümanizm duygularını yansıtmaya çalıştığı 'Rumi-Ahlaf' tüm dünyada Discovery Channel, Discovery Europe ve NTVmsnbc aracılığıyla milyonlara ulaşmıştır. Mevlana’nın evrensel barış, hümanizm ve aşk duygularının anlatılmaya çalışıldığı ‘Rumi-Ahlaf’, tüm dünyada pek çok TV kanalı, festival, konferans ve üniversite gösterimleriyle kitlelere duyuruldu.
Ad:  2.JPG
Gösterim: 274
Boyut:  224.6 KB
‘Rumi-Ahlaf’ Türkiye’de de NTV aracılığıyla aralık 2002’de milyonlara ulaştı.Tüm dünyada 200’den fazla farklı mekanda özel gösterimleri düzenlenen, ABD’nin Charleston S.C bölgesinde ve İstanbul’da gala gösterimleriyle basına tanıtılan film yönetmene uluslar arası platformda pek çok ödül ve çeşitli üniversitelerden burs teklifleri kazandırmıştır.
Ad:  3.jpg
Gösterim: 196
Boyut:  120.3 KB
Kürşat KIZBAZ, ABD ve Türkiye'deki belgesel film çalışmalarını Leny SPEARS ve Alexander FOX gibi yapımcıların danışmanlığında gerçekleştirmektedir. İlk filmi olan Rumi-Ahlaf ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Arjantin, İtalya, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, İspanya, Fas, Mısır, Japonya gibi ülkelerde gösterime girmiş ve toplam 4 adet ödüle layık görülmüştür.
Ad:  4.JPG
Gösterim: 228
Boyut:  111.6 KB
Ad:  5.jpg
Gösterim: 292
Boyut:  155.6 KB
ABD’den Prime Cuts Productions ve Imagine Productions, Türkiye’den de Değişim Medya ve Metropol Film tarafından desteklenen yönetmen, bu filmi Çanakkale Savaşları’nda savaşan, yaralanan ve hayatını kaybeden tüm askerler ve aileleri anısına gerçekleştirecektir.

'The Epic of Gallipoli;1915' adlı belgesel filmin de yönetmenliğini üstlenen Kürşat KIZBAZ, ilk filmindeki uluslararası başarısını yeni projesi ile daha ileriye taşımak üzere yola çıkmıştır.
Son düzenleyen Safi; 17 Kasım 2016 04:19