Arama

Alexander Graham Bell - Tek Mesaj #2

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
3 Mart 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!

BELL (Alexander Graham)

Ad:  Alexander Graham Bell3.jpg
Gösterim: 4090
Boyut:  27.3 KB

İngiliz asıllı amerikalı mucit ve fizikçi
(Edinburgh 1847 - B'addeck yakınında, Kanada, 1922).

On altı yaşında, büyük yetenek gösterdiği müzik çalışmalarını bıraktı ve diksiyon profesörü olan babasını örnek alarak kendini sesbilgisi çalışmalarına verdi. Önce Londra'ya yerleşti, ama sağlığı yüzünden ailesiyle birlikte Kanada'ya göç etmek zorunda kaldı. Burada sağırlara işaret dilini öğretti. 1873’te Boston Üniversitesi’nde ses fizyolojisi profesörlüğü yaptı. 1874'te, is karasıyla kaplı cam bir levhaya sesleri kaydeden yapay bir kulak yaptı. Sağırların işitmesini sağlamak amacıyla geliştirdiği çalışmalar sonucunda 1876’da telefonu icat etti.

Bu buluş kısa sürede büyük başarı kazandı; ne var ki öncelik hakkına itiraz edildi ve Graham Bell mahkemede haklarını savunmak zorunda kaldı. Gramofon plaklarında balmumunun kullanılmasını bulması en kayda değer icatlarından biridir, insan bedeninde metal cisimlerin lokalizasyonu için elektriğe dayalı bir yöntem de tasarladı ve bu tasarı X ışınlarının keşfine kadar kullanıldı.

Bell System, ABD’de, ülke içi telefon hizmetlerinin önemli bir bölümünü karşılayan özel şirketler grubu. American Te- legraph and Telephone'urı (ATT) bir yan kuruluşudur ve ulusal ağın % 85’ini işletir. Laboratuvarlarında, çok sayıda buluş gerçekleştirilmiştir.

Kaynak: Büyük Larousse
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 25 Temmuz 2016 19:37
Gerçekçi ol imkansızı iste...