Arama

Şevval Sam

Güncelleme: 15 Haziran 2017 Gösterim: 196.817 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
6 Haziran 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Şevval Sam
sevvalsam1400x400yu7
Şevval Sam (d. İstanbul11 Kasım1973) Leman Sam'ın kızı olan oyuncu ve ses sanatçısıdır.
Sponsorlu Bağlantılar

Biyografi
İlk ve ortaokulu Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nda okuyan Şevval; liseyi İsov Yapı Meslek Lisesi'nde bitirdi. Üniversite'yi Marmara ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde okudu. 1994 - 1996 yılları arasında Beşiktaş'ın eski futbolcusu Metin Tekin ile evli kaldı. Aynı zamanda ünlü şarkıcı Leman Sam'ın kızı olan sanatçı; sade yaşamıyla dikkat çekerken, işi dışında kamera karşısında yer almaktan hoşlanmamaktadır.Metin Tekin'den bir oğlu var.

Meslek hayatı
Dizileri
  • Süper Baba (Deniz - Derya) 1993 - 1998 (ATV): Çengelköy'de bir masal. Fiko, Deniz öğretmen ile yeni bir ilişkiye başlamaya çalışır. Ama hiç umduğu gibi olmaz.
  • Feride (Feride) 1996 (STAR): Feride babasını idam ettiren hakim tarafından evlatlık olarak alınır. Evlatlık alındığını öğrenince hayatının dengesi bir an içinde değişir.
  • Aşkın Dağlarda Gezer (Kajal) 1999 - 2000 (TGRT): İki düşman aşiretin ortasında yetişen bir aşkın öyküsü. Zal ve Kajal'ın mücadelesi.
  • Yıldızların Altında (Türkan) 2002 (SHOW TV): Türkan sevdiği erkekten hamile kalır ama sevdiği erkek bunu bilmediği için Macaristan'a gider. Döndüğünde Türkan'ın zengin bir adam ile evlendiğini öğrenir. Halbuki yalandır.
  • Karaoğlan (Ece Sultan) 2002 (KANAL D): Bu dizide konuk oyuncu olarak Ece Sultan'ı canlandırmıştır.
  • Gülbeyaz (Gülbeyaz) 2002 - 2003(KANAL D): 2 düşman ailenin torunları birbirine aşık olursa ne olur? Gülbeyaz ile Kadir'in kavuşma hikayeleri...
  • Müjgan Bey (Müjgan - Müjdat) 2004 (SHOW TV) : Müjgan istemediği bir adamla evlenmek zorundadır. Ailesini ve konağı kurtarmak ve hayatını rezil etmemek için çaba harcamaktadır. Birgün aklına müthiş bir fikir gelir... Müjdatt
  • Çocuğun Var Derdin Var ( Zeynep) 2004 - 2005 (TGRT): 3 çocuklu bir anne sadece çocuklarıyla mı ilgilenir? Ya kocasınında çocuktan farkı yoksa!
  • Yinede Aşığım (Ayşe) 2005 - 2006 (ATV): Ali ile Halkla İlişkiler Uzmanı Ayşe yeni evli bir çifttir. Bir yandan evliliğin günlük kurallarını ve çatışmalarını öğrenirlerken, bir yandan da sözü geçen taraf olmak için bu kuralları işlerine geldiği gibi çarpıtırlar. Her iki tarafın aileleri ve arkadaşları da bu mücadeleye katılınca işler iyice eğlenceli bir hal alır.
  • Yaşanmış Şehir Hikayeleri (Ece Yıldız) 2006 (KANAL D): Ece Yıldız, sesi ve güzelliğiyle zirveye oturmuş bir sanatçıdır. Hayranları onu el üstünde tutarlarken onun üzüntülerinden haberdar bile değillerdir. Ece, bu noktaya gelebilmek için yaptıklarının bedelini ödemektedir. Yapımcısı Sedat onu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmakta ve Ece'ye hayatı zindan etmektedir. Ece, kendini kullananların birinden kurtulmak için bir diğerine boyun eğmektedir.
Filmleri
  • Martılar ve İstanbul (Dr. Pınar) 2002: Şevval’ın ilk sinema filmi
  • Ziyaret (Kısa Film) 2004: Genç kadın psikiyatristine rüyasını anlatmaktadır ve rüyası gerçek gibidir. Genç kadın en çok bundan korkmaktadır... Gerçekle rüyayı karıştırmaktan.
  • Yaşamın Kıyısında (Konuk Oyuncu) 2006: Bu filmde Şevval Sam ben seni sevduğumi adlı şarkısını seslendirdi.
TV Programları
  • Damak Tadı (Yemek Programı) 2001 - 2003 (TRT 1)
  • Sanatla 30 Dakika 2006 - 2008 (TV8)
Reklamları
  • Akbank : Banka reklamı
  • Terem Yağ: Katı yağ reklamı
  • Deniz Temiz: Proje
  • Nili: Deterjan reklamı
Albümleri
  • Sek 2007: Şevval Sam' ın çıkardığı Türk Sanat Müziği albümü.
  • İstanbul Secret's 2007: Şevval Sam World Music tarzında olan bu albümde dünyanın değişik yerlerinden çeşitli gruplarla düetler yaptı.
Diğer
  • Numannet 2001: İnternette tanışan iki kişinin aşk hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyunu.
  • Balkan Festivali 2004
  • Hey Gidi Karadeniz Konserler 2003: Kazım Koyuncu ile birlikte konserler verdi.
  • Broadway'den İstanbul'a Müzikaller 2006: Şevval Sam ortaokul döneminde her okuldan geldiğinde kaydetmiş olduğu singing in the rain ı bu müzikalde söyledi ve danslarını yaptı.
  • Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali: Jüri üyeliği yapmıştır.

Biyografi Konusu: Şevval Sam nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
15 Haziran 2017       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Şevval Sam


Ad:  ZijaanZij2-199x300.jpg
Gösterim: 1009
Boyut:  14.3 KB
Şevval Sam, 11 Kasım 1973 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Şarkıcı Leman Sam, babası Selim Sam'dır. Şehnaz Sam adında kendinden 2 yaş büyük ablası vardır. Anne babası o altı yaşındayken ayrılmışlar. İlk ve ortaokulu Etiler’deki Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulunda okudu.
Sponsorlu Bağlantılar

Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Yapı Meslek Lisesi Restorasyon bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteyi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde okuyarak bitirdi.
Şevval Sam 14 yaşında fanatik bir Beşiktaşlı olarak okul gazetesi için Metin Tekin'le röportaj yapmaya gider. Metin röportajdaki bir soru üzerine evlenmeyi düşünmediğini filan söyler. Sonra Şevval onu yemeğe davet eder. Metin de, ‘büyü de öyle gidelim’ der. Üç sene sonra flört ve ardından evlilik gerçekleşince ‘‘büyük lokma ye, büyük söz konuşma’’ atasözü bir kez daha doğrulanmış olur.

1993 – 1998 yılları arasında televizyon ekranlarında oynayan "Süper Baba" adlı dizideki rolüyle büyük beğeni topladı.
Şevval Sam 2006 yılında yayınladığı "Sek" adlı stüdyo albümüyle müzik kariyerine adım attı. 2007 yılında "İstanbul's Secrets" adlı 2. Albümünü çıkardı. 2008 yılında "Karadeniz" adlı 3. stüdyo albümünü çıkardı. Şevval Sam albümünde 16 Karadeniz türküsünü baştan yorumladı.

Şevval Sam, 2010 senesinde 70'lerin arabesk şarkılarını kendine has tarzıyla, yorumladığı "Has Arabesk" albümünü çıkardı. Arabesk müziğinin karakterine uygun olarak hiçbir elektronik enstrümanın kullanılmadığı albümde, Orhan Gencebay'dan, Ferdi Tayfur'a, Gülden Karaböcek'ten, Esengül ve Müslüm Gürses'e kadar dönemim ikon haline gelmiş arabesk sanatçılarının, arabesk tarihinde iz bırakmış, şarkılarına yer verilir.
Birçok dizide rol alan Şevval Sam, ayrıca reklam filmlerinde de rol aldı.

Şevval Sam 1993 senesinde Beşiktaş'ın Sarı Fırtına lakaplı efsane eski futbolcusu Metin Tekin ile evlendi. 1999 yılında boşandı. Bu evliliğinden Tarık Emir (d.1997) adlı bir oğlu vardır.

2013 yılının Ağustos ayında ise İki yıllık bir ön hazırlığın ürünü olan "Tango" albümünde, Şevval Sam, Türkiye ve dünyadan harmanlanan modern ve klasik Tango’ların yanı sıra yeni bestelere de sıcak sesiyle hayat verir. Astor Piazzola'nın “Libertango” ve Carlos Gardel'in “Por Una Cabeza” gibi klasikleşen eserlerini Türkçe sözlerle yeniden yorumlar. "Tango" albümünde ki keman sololar ise ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın imzasını taşımaktadır.
Sade yaşamıyla dikkat çeken Şevval Sam, işi dışında kamera karşısında yer almaktan hoşlanmamaktadır.


Benzer Konular

15 Haziran 2017 / Misafir Cevaplanmış
10 Haziran 2013 / tuğba31 Müslümanlık/İslamiyet
28 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap
28 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
24 Haziran 2009 / nünü Rüya Tabirleri