Arama

Ceyda Düvenci

Güncelleme: 3 Ekim 2008 Gösterim: 27.610 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
3 Ekim 2008       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Ceyda Düvenci

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ceydaduvenci

Ceyda Düvenci, (d. 16 Nisan 1977 - Bursa), oyuncu.
1977 yılının 16 Nisan'ında Bursa'da dünyaya gelir İsmail ve Zümrüt Düvenci'nin biricik çocuğu Ceyda. Baba tarafı Selanikli, anne tarafı Tekirdağlıdır. Hayatındaki pek çok kararında rol oynayan annesi sayesinde ilkokuldayken İngilizce dersleri alır ve Bursa Anadolu Lisesi'ne dil bilerek başlar. Yine annesinin yönlendirmesiyle İstanbul'a gidip Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nden mezun olur. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girer.
1995 yılında Kandemir Konduk'un Palavra Aşklar adlı TV dizisiyle oyunculuğa başladı. 1997 yılında StarTv'nin düzenlediği güzellik yarışmasında Türkiye 3. güzeli seçildi. Üçüncü olduğu açıklandığında inanamaz bir türlü ama bu, şöhret kapılarının Ceyda için aralandığı andır. İlk iş Şebnem Dönmez'den 'Sabah Şekerliğini' devralır. Artık sokakta tanınan, teyzelerin bağrına bastığı 'bizim kız Ceyda'dır.
Evlenir ve bir süre oyunculuğa ara verir. Mutsuz bir evlilikden sonra kaybettiği zamanı telafi etmek için oyunculuk workshop'ları, İtalyanca kursu, Bilgi Üniversitesi'ndeki 'film okuma' atölyesi hep bir arada gider. Fotoğraf çekip karanlık odada basmaya, kendisine film festivallerinde 45 film izlemek gibi hedefler koymaya başlar. Ve teklifleri değerlendirirken ince eleyip sık dokumaya başlar. Herhalde tekliflerin içinden en parlağı olduğundan, "Zalim" dizisinde Mahsun Kırmızıgül'le başrolü paylaşır önce. Ardından Hale Soygazi ve Özlem Tekin'le birlikte oynadığı "Sil Baştan" ile iyi kadrolu, eli yüzü düzgün ama kısa ömürlü "Kasırga İnsanları" ve "Maki" gelir
Tatlı Kaçıklar, Affet Bizi Hocam, Böyle mi olacaktı, Dikkat Bebek Var, Zalim, Sil Baştan, Maki gibi TV dizilerinde rol aldı. Halen Kanal D'de yayınlanmakta olan Binbir Gece dizisinde Bennu karakterini canlandırmaktadır.
2000 yılında aktör Kaan Girgin ile evlenmiş, 2002 yılında boşanmıştır. Düvenci, ikinci evliliğini 17 Ağustos'ta yapmayı planlamaktadır.

Filmografi

  • Hoşgeldin Hayat, 2004
  • Abdülhamit Düşerken, 2003
  • Herşey Çok Güzel Olacak, 1999
  • Binbir Gece, 2007

Biyografi Konusu: Ceyda Düvenci nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

9 Mart 2009 / KisukE UraharA Sinema tr
5 Ekim 2012 / Jumong Moda tr
15 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Sinema tr
20 Haziran 2013 / Misafir Taslak Konular