Arama

Mark Ruffalo

Güncelleme: 4 Kasım 2015 Gösterim: 12.154 Cevap: 5
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Temmuz 2008       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mark RuffaloMark Alan Ruffalo (Doğum : 22 Kasım 1967 Kenosha - Wisconsin) Amerikalı Oyuncu. Aktris Sunrise Coigney 2000 Yılında Evlenen Mark Ruffalo 2001 yılında ilk Çocukları Keen dünyaya geldi.2005 yılında ise kızları Bella dünyaya geldi.

Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi
2000 yılında “You Can Count On Me” adlı filmde rol alıncaya kadar fazla göze çarpmayan Mark Ruffalo daha küçük yaşlarda oyunculuğa ilgi duymaya başlar.
Amerika, Wisconsin’de dünyaya gelen Ruffalo liseden mezun olduktan sonra Los Angeles’a giderek “Stella Adler Konservatuarı”ına yazılır. Burada birkaç yıl oyunculuk eğitimi aldıktan sonra Los Angeles’a giden yakışıklı aktör burada çeşitli tiyatro oyunlarında ve bağımsız filmlerde rol alır. 30’a yakın oyunda rol alan Ruffalo 1990’lı yıllarda filmlerde yer almaya başlar. “A Gift From Heaven”, “The Last Big Thing” ve “Safe Men” sanatçının bu dönemde rol aldığı filmlerden birkaç tanesidir. Oyunculuğunun yanı sıra yazarlık yönü de kuvvetli olan Ruffalo “54” ve Ang Lee’nin yönettiği “Ride With the Devil” gibi filmlerin senaryolarını kaleme alır.
Mark’ın şansı “This is Our Youth” adlı oyunda rol aldıktan sonra birdenbire döner. Bu oyundaki performansıyla ödül alan Ruffalo aynı zamanda oyun yazarı Kenneth Lonergan’la tanışma fırsatı yakalar. Ruffalo Lonergan’ın ilk filmi olan “You Can Count On Me”de rol alır ve bu filmdeki performansıyla Montreal Film Festivali’nin “En İyi Aktör” ödülüne layık görülür. Bu başarısının ardından yıldızı git gide parlamaya başlayan yetenekli aktör rotasını Hollywood’a çevirir ve 2001 yılında Robert Redford ve James Gandolfini ile “The Last Castle”da ve aynı yıl John Woo’nun yönettiği “Wintalkers”da izleyici karşısına geçer.
“The Last Castle” adlı filmin çekimleri sırasında Ruffalo’nun beyninde tümör olduğu anlaşılır ve bunun üzerine ünlü aktör beyin ameliyatı geçirerek birkaç ay dinlenmeye çekilir. Tamamen iyileştikten sonra sinema dünyasına geri dönen Ruffalo 2003 yılında geçtiğimiz günlerde bir kız çocuğu dünyaya getiren güzel yıldız Gwyneth Paltrow’un başrolde oynadığı “View From the Top”da Paltrow’un erkek arkadaşını canlandırır.
2003 yılında “XX/XY” adlı filmle hayranlarının karşısına çıkan yakışıklı oyuncu bağımsız sinemada çalışmalarına devam ederek oyunculuk kariyerinde hızla ilerlemeye devam eder. Mark son olarak Hollywood’un güzel yıldızı Meg Ryan’la başrolü paylaştığı “In the Cut” (Tutku Esirleri) filminde tutkulu bir dedektif olarak karşımıza çıkıyor.

Filmografi
  • Shutter Island 2009 - Oyuncu
  • Blindness 2008 - Oyuncu
  • The Brothers Bloom 2008 - Oyuncu
  • Margaret 2008 - Oyuncu
  • Real Men Cry 2008 - Oyuncu
  • Kesişen Yollar 2007 - Oyuncu
  • Zodiac 2007 - Oyuncu
  • Kralın Tüm Adamları 2006 - Oyuncu
  • Gerçek Dedikodu 2005 - Oyuncu
  • Cennet Gibi 2005 - Oyuncu
  • Sil Baştan 2004 - Oyuncu
  • Aşk Artık Burada Oturmuyor 2004 - Oyuncu
  • Collateral 2004 - Oyuncu
  • Keşke 30 Olsam 2004 - Oyuncu
  • Tutku Esirleri 2003 - Oyuncu
  • Zirveye Tırmanış 2003 - Oyuncu
  • Bensiz Hayatım 2003 - Oyuncu
  • Rüzgarla Konuşanlar 2002 - Oyuncu
  • XX/XY 2002 - Oyuncu
  • Son Kale 2001 - Oyuncu
  • You Can Count On Me 2000 - Oyuncu

Son düzenleyen Safi; 4 Kasım 2015 00:26
Biyografi Konusu: Mark Ruffalo nereli hayatı kimdir.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
7 Temmuz 2008       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
View from the Top / Zirveye Tırmanış (Gwyneth Paltrow ve Mark Rufallo 'nun Başrollerinde oynadığı ve En Çok Sevdiğim Filmlerinden Birisi)

Sponsorlu Bağlantılar

'View from the Top / Zirveye Tırmanış' varoluşunu bir dış hat uçuş görevlisinin, parıltılı yaşam tarzında bulmak isteyen, idealist kasaba kızı Donna Jensen'ın (Gwyneth Paltrow) gözlerinden anlatılan şaşırtıcı bir komedi ve romantik bir masal.


Başarıya giden yol nadiren engelsizdir. Donna yolculuğuna Royalty Airlines'ın efsanevi eğitmeni John Whitney'in kılavuzluğunda başladığında, karşısına tahmininden daha fazla engel çıkar. Acaba bu engeller Donna'nın düşlerinden vazgeçmesine mi neden olacaktır, yoksa onu hayat boyu sürecek bir yolculuğa mı çıkaracaktır?

Filmde inanılmaz bir ünlü kadrosu var. Chiristina Applegate, Donna'nın arkadaşı ve stajyer uçuş görevlisi Christine'i, Mark Rufallo onun kalbini çalan genç avukat adayını, Candice Bergen, Donna'nın idolü ve akıl hocası haline gelen efsanevi uçuş görevlisi, Sally Weston'ı, Kelly Preston, onu kanatları altına alan uçuş görevlisi, Sherry'yi, Joshua Malina, eşcinsel iş arkadaşı, Randy'yi, ve Rob Lowe da yakışıklı yardımcı pilot, Steve Bench'i canlandırıyor.

Son düzenleyen Safi; 4 Kasım 2015 00:26
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
8 Temmuz 2008       Mesaj #3
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
13 Going on 30 (Keşke 30 Olsam)

Yıl 1987… Jenna Rink de diğer bütün yaşıtları gibi, çarçabuk büyümek isteyen 12 yaşında bir kızdır. 13. yaşgününde de tek dilediği hemen büyümektir. Bir mucize olur ve ertesi sabah 30 yaşında genç bir kadın olarak gözlerini açar. Başarılı bir dergi editörüdür, sevgilisiyle birlikte yaşamaktadır…

Neler olduğunu anlamakta zorlanan Jenna, bu duruma bir açıklama bulmak için çocukluğundaki en yakın arkadaşı Matt’in peşine düşer…

Gary Winick’in yönettiği romantik komedi filmi “13 Going On 30”ın başrollerinde Jennifer Garner (Jenna Rink), Mark Ruffalo (Matt Flamhaff), Judy Greer (Lucy Wyman), Christa B. Allen (Genç Jenna) ve Andy Serkis (Richard) kamera karşısına geçmiş. Senaryoyu Josh Goldsmith ve Cathy Yuspa birlikte kaleme almışlar. Müzikler ise Theodore Shapiro imzası taşıyor.
Son düzenleyen Safi; 4 Kasım 2015 00:26
Gerçekçi ol imkansızı iste...
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
15 Temmuz 2008       Mesaj #4
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
ruffalo brown
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
20 Haziran 2009       Mesaj #5
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mark Ruffalo - Blindness (Körlük) - 2008
MsXLabs.org

Korluk 10

Blindness (Körlük) - 2008;
Bir göz doktorunun normal bir tempoda akan yaşamı, gözlerinin birdenbire kör olduğu şikayeti ile başvuran bir hastası tarafından alt üst olur. Körlük bu göz doktoruna da bulaşır. Nedeni bilinmeyen bir şekilde tüm kent halkında görülmeye başlanan bu olağandışı körlük yalnızca doktorun eşinde rastlanmaz. Olan biteni canlı olarak gören doktorun eşi, yaşanılan kaos ortamında kendisini ve ailesini kurtarmaya çalışır.

Blindness

Modern bir kentte bir “beyaz körlük” salgını başlar. Oluşturulan körler toplumu kısa sürede dağılır. Suçlular ve fiziksel olarak daha güçlü olanlar hemen zayıfların tepesine biner. Bu kâbusun tek bir tanığı vardır: Körlük salgınından etkilenmeyen bir kadın. Kadın yedi kişinin önderi olur, onları karantinadan kaçırmaya çalışır, medeniyetin yıkılışına tanıklık eder.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
25 Haziran 2009       Mesaj #6
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Mark Ruffalo - Just Like Heaven (Cennet Gibi) - 2005
MsXLabs.org

Just20Like20Heaven

Konu;
Elizabeth genç ve başarılı bir doktordur. Zamanının neredeyse hemen hepsini hastaları ile beraber geçirmektedir. Kızkardeşinin evine gitmek için yola çıktığı bir akşam feci bir kaza geçirerek komaya girer.

Just20Like20Heaven1

Elizabeth'in boş kalan dairesini David adında biri kiralar. Eşinin ölümünden sonra bunalıma giren David günlerini yeni evinde televizyon izleyerek geçirir. Bir gün ansızın evin içinde dolaşan genç bir kadın görür. Bu görüntünün gerçek olmadığına kendini inandırmaya çalışsa da başaramaz. Bütün gerçekliği ile karşısına dikilip onu evden kovmak isteyen bu kadın Elizabeth’in komada olan bedeninden firar etmiş ruhudur. Kavgayla başlayan tanışmaları zamanla sıcak bir ilişkiye dönüşür.

Birbirlerine yardım etmeye karar veren ikili Elizabeth'in bitkisel hayata girmiş olan bedenini bulup onu tekrar hayata döndürmek için planlar yaparlar. Olaylar gelişirken, aslında, birbirleri için yaratılmış olduklarını anlayan çiftin küçük bir sorunu vardır: Elizabeth hala bitkisel hayattadır...
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

18 Haziran 2012 / The Unique Dünyadan
17 Ağustos 2015 / Safi Sanat ww
31 Ocak 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
25 Eylül 2013 / Heulwen Sinema ww
9 Temmuz 2015 / Hera Edebiyat ww