Arama

Egemen Bağış

Güncelleme: 23 Temmuz 2009 Gösterim: 20.048 Cevap: 0
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
23 Temmuz 2009       Mesaj #1
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
Egemen Bağış
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


180px Egemen Bagis 2006

Egemen Bağış Washingtonda, 2006.


Egemen Bağış (d. 23 Nisan 1970, Bingöl), Türk siyasetçi.
Kasım 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçilen Egemen Bağış, 22.Dönem’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanı olarak görev yapmıştır. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde tekrar İstanbul Milletvekili seçilen Bağış, bu kez AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilerek atanmıştır.
Bağış, AK Parti Dış İlişkiler ve Dış Temsilciliklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak parti programı ve seçim beyannamesindeki dış politika öncelik ve hedeflerini gerçekleştirebilmek için çaba göstermektedir. Dış basında çıkan Türkiye'ye ilişkin haberlerin hükümetin gündemine getirilmesinde de önemli bir rol üstlenmektedir.
Resmi görevleri:
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı; Dış İlişkiler Başkanı
  • AK Parti MYK ve MKYK Üyesi
  • İstanbul Milletvekili
Türkiye’nin ABD nezdindeki temaslarında da faal olarak yer alan Egemen Bağış, 22.Dönem Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı’na seçilmiştir. Bu arada, NATO-Parlamenterler Asamblesi (PA)Transatlantik Komitesi Başkanlığı ve NATO-PA Türk Grubu Başkan Yardımcılığı Bağış’ın 22.Dönem’de yaptığı diğer görevler arasındadır.
Sanata büyük ilgisi olan Bağış, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi’nin Türkiye’ye kazandırılmasında büyük rol oynamış ve projenin Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Ayrıca, İstanbul Modern ve 'Silahtarağa Santral' Müzelerinin kuruluşlarına da öncülük etmiştir.
Bağış, New York'ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunun Başkanlığını yapmış ve bugüne kadar oy birliği ile iki defa üst üste seçilen tek başkan olma unvanını almıştır. Diğer yandan, bir devlet birimi olan Yurt Dışındaki Türkler Danışma Kurulu'nda üye olarak hizmet vermiştir.
1970 Bingöl doğumlu olan Bağış aslen Siirtlidir. Babası Abdullah Bağış 1974–1979 yılları arasında Siirt Belediye Başkanlığı yapmıştır.
'The Baruch College of The City University of New York' İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları bölümünde lisans eğitimi görüp, Kamu Yönetimi üzerine de yüksek lisans yapan Egemen Bağış, evli ve iki çocuk babasıdır.
8 Ocak 2009 tarihi itibariyla başmüzakereci ve devlet bakanı olarak hükümette görev almıştır.
Biyografi Konusu: Egemen Bağış nereli hayatı kimdir.
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....

Benzer Konular

15 Haziran 2015 / proot Genel Mesajlar
25 Mayıs 2011 / Jumong Spor tr
30 Ağustos 2014 / _Yağmur_ Müzik tr
16 Şubat 2016 / Ziyaretçi Taslak Konular
25 Mayıs 2018 / Demir YumruK X-Sözlük