Arama

Skype ayarlarını nasıl yapabilirim?

Güncelleme: 21 Şubat 2019 Gösterim: 127.924 Cevap: 22
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
6 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Skype kamera ayarlarını nasıl yaparım?
Skype'ın otomatik açılmasını nasıl engellerim?


Skype tikladigim zaman otomatik aciliyor. Ben her defasinda kullanici adi ve sifremi girip oturumu ac deyip acmak istiyorum. Bu ayarlari nasil yapabilirim..? Teşekkürker..


Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

skype açılışında bilgisayar adresi sürekli hatırlıyor
hatırlamaması için ne yapabiliriz

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

skyp adını açılışta bilgisayarı açıp kapatınca skyp adını unutmuyor
onu silmek için ne yapmam gerekiyor

Cevap:
Alıntı
ahmetseydi adlı kullanıcıdan alıntı

Skype 'ta oturumu kapatın. Tekrar Skype Login bölümüne gelin. Kullanıcı adı ve şifre bölümlerinin altında, encerenin sağ alt köşesinde "Skype başlatıldığında oturum aç" yazan yerin işaretini kaldırın ve oturum açın. Bundan sonraki Skype açılışlarında, Skype sizi hatırlamayacak, Kullanıcı adı ve Şifre yazarak giriş yapabileceksiniz.

Son düzenleyen ahmetseydi; 15 Haziran 2013 18:18 Sebep: İçerik Düzenleme
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
30 Ağustos 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

skype indirdim bilgisayarıma ama yeni adres almayı bilmiyorum

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bir skype adresi var ama ikincisini almak istiyorum.

Skype kurulumu, bütün ayarları ile aşağıdaki alıntıda belirtildiği gibidir :

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
c0lin adlı kullanıcıdan alıntı



Skype Kurulumu

20080717190133hp4


Şimdi Skype yazılımının kurulumuna geçebiliriz. Yazılımı sisteminize kurduysanız uygulamayı çalıştırabilirsiniz.



Eğer Skype'den önceden almış olduğunuz bir kullanıcı hesabı yoksa yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Bunun için yazılımı açtıktan sonra resimde de göreceğiniz gibi 'Bir Skype Adınız yok mu?' bilgi tuşuna tıklayın.



Ardından açılacak ufak pencereden Tam Adı kısmına adınızı ve soyadınızı (opsiyonel bir seçenektir, yani girmek zorunda değilsiniz), Skype Adı Seç kısmına takma adınızı (nick name) girin. Parola kısmında ise şifrenizi belirleyerek Parola Tekrarı kısmına da şifrenizi doğru yazdığınıza emin olmak için aynı şifrenizi girin.



Bunun ardından 'Evet,...' ile başlayan cümlenin solundaki kutucuğu işaretleyerek ileri butonuna basın.



Bir sonraki pencerede ise kırmızı yıldızlı olan E-posta bölümüne kullanmakta olduğunuz E-mail adresinizi girin. Skype'ye bu e-mail ile kaydolacaksınız. Ülke ve şehir seçiminde ise serbestsiniz, bu bölümleri doldurma zorunluluğunuz bulunmuyor.



Bu işlemin ardından 'Oturum Aç' butonuna basabilirsiniz.



Not: Şifrenizin uzun olmasına ve sayı, harf ve sembollerden oluşmasına dikkat edin.




Skype oturumunu açın

20080717190143re8


'Oturumu aç'a tıkladıktan sonra Skype hizmetine kaydolmaya başlayacaksınız. Ancak kullanıcı isminiz daha önceden bir başkası tarafından seçilmiş olabilir. Böyle bir durumda size belirlediğiniz takma ada benzer isim önerileri gelecek. İsterseniz bunlardan birini seçebilir, isterseniz başka bir takma ad yaratabilirsiniz.



Bu bölümü atlattıktan sonra ise artık Skype'yi kullanabileceksiniz. Karşınıza çıkan test aramasını yaparak herhangi bir görüşme esnasında problem yaşayıp yaşamayacağını öğrenebilir, varolan sorunları bu şekilde tespit edebilirsiniz.



Skype'de arkadaşınızın Skype hesabını listenize eklemek için resimde de gördüğünüz 'Kişi Ekle' butonuna tıklayın. Bir sonraki adımda ise eklemek istediğiniz kişinin Skype Adı, adı ve soyadı veya e-posta adresini girin. Ekrana gelen sonuçlardan sizin için doğru olanını seçtikten sonra listeye ekleyebilirsiniz.




Gizlilik ayarları

20080717190157nk4


Skype ilk yüklendiğinde bazı gizlilik ayarları kullanıcıya bırakılmıştır. Bu nedenle mutlak suretle kendi gizlilik ayarınızı ilk yüklemeden sonra belirlemelisiniz.



Gizlilik ayarlarına ulaşmak için Araçlar > Seçenekler > Gizlilik > Gizlilik Seçenekleri kısmına gelin. Ayrıntılı ayarlara girmeden önce karşınıza iki seçenek gelecek: 'Herkesin benimle iletişim kurmasına izin ver' ve 'Sadece kişi listemdekilerin ...'. Eğer kişi listenizde olmayan birisinin size ulaşmasını istemiyorsanız ikinci seçeneği işaretlemelisiniz, aksi takdirde listenizde olmayan herhangi bir Skype kullanıcısı sizle iletişime rahatlıkla geçebilir.



Gizlilik ayarlarının ayrıntılı olan bölümüne girmek için 'Gelişmiş Seçenekleri Göster' butonuna tıklayın. Burada genel olarak Çağrılardan, otomatik video alınacak kişilere, izin verilen mesajlardan kameranızın olduğunu görmesi gereken kişilere kadar 4 başlıkta listenizde olan kişiler ile listenizde bulunmayanlar arasında bir seçim yapıyorsunuz. Örneğin bir webcam'iniz varsa ancak bunu kişi listenizin dışındaki hiç kimsenin öğrenmesini istemiyorsanız 'Kameram olduğunu görecek kişiler...' başlığı altındaki 'Sadece kişi listemdekiler' seçeneğinin seçili olması gerekir.



Benzer şekilde 'Yazılı mesaj geçmişi kaydı' başlığı altında ise listenizdeki kişilerle olan yazışmalarınızın hangi aralıklarla tutulması gerektiğini de belirleyebiliyorsunuz.



Araçlar > Seçenekler > Gizlilik > Engellenmiş Kullanıcılar kısmında ise engellemek istediğiniz kişiyi belirleyebilir ya da engellenmiş olan bir kişinin engelini kaldırabilirsiniz.



Webcam ayarları



Şimdi Skype'nin bazı önemli ayarlarına göz atalım. Öncelikle Skype ile sık sık görüntülü görüşme yapacağınızdan dolayı kamera ayarlarının doğru girilmesi gerekiyor.



Bunun için Araçlar > Seçenekler > Genel > Video Ayarları kısmına girin. 'Skype Video'yu etkinleştir' cümlesinin başındaki kutucuğun işaretli olmasına dikkat edin.



Bunun dışında 'Kamera Seçin' kısmında ise bilgisayarınıza bağladığınız kamerayı seçmeniz gerekiyor. Eğer bu listede kameranızı göremiyorsanız ya donanımızın sürücüsü sisteminizde kurulu değildir ya da webcam'iniz bilgisayarınıza takılı değildir.



Webcam'inizin yazılımını yüklerken dikkatli olmanızda fayda var. Bazı kamera ayarları webcam'inizin bu programlarıyla yapılır, bu nedenle Skype'de sorun yaşamamak için kullanım kılavuzunu gözden geçirmenizi öneriyoruz.



Kameranız sorunsuz çalıştığında pencerenin sağ üst köşesinde bulunan küçük ekranda kameranızın o anki aldığı görüntüyü görebilirsiniz.




Diğer önemli ayarlar


20080717190339uo3


- Skype'de bulunan kişilerinizin bir yedeğini almak istiyorsanız Araçlar > Gelişmiş > Kişileri dosyaya yedekle'ye tıklayın ve belirlediğiniz bir klasöre kişi rehberinizi kaydedin.



- Başka bir hesaptan bu kişileri listenize eklemek istediğinizde ise Araçlar > Gelişmiş > Kişileri dosyadan geri yükle'yi seçin. Daha önce kaydetmiş olduğunuz vcf soyadlı dosyayı bulun ve 'Aç' tuşuna basın. Bu sayede başka bir hesabınıza aynı kişileri tek tek eklemek yerine tek bir işlemde bu transferi gerçekleştirebiliyorsunuz.



- Resminizi yani avatarınızı değiştirmek için Dosya > Kişiselleştir > Resmini Değiştir'i seçin. 'Gözat' ile sisteminizde bulunan herhangi bir resmi Skype'nin avatarına taşıyabilirsiniz. Bunun yanında webcam'iniz varsa, kameranızın o an açık olması durumunda 'Kameradan Ensantane Yakala' fonksiyonu ile o anki görüntünüzü çekip avatarınıza koyabilirsiniz.



- Duvar kağıdını yani Skype görünümünü değiştirmek için Dosya > Kişiselleştir > Duvar kağıdını değiştir'e tıklayın. Bu pencerede herhangi bir resmi duvar kağıdınız haline getirmek için 'Duvar kağıdı kullan' seçeneğini kullanabilir ya da 'Ön tanım bir renk seç...' seçeneği ile kendi belirlediğiniz bir rengi de Skype'nin görünümüne uygulayabilirsiniz. Arkaplanı eski haline getirmek için ise yine aynı penceredeyken pencerenin en altında bulunan 'Arkaplanı temizle' butonuna tıklamanız yeterli.



- Dosya > Kişiselleştir > Zil Sesi'ne girerek size arama yapıldığında çalmasını istediğiniz melodiyi seçebilirsiniz.



- Dil değiştirmek için Araçlar'dan 'Dil Değiştir' kısmına girerek buradan istediğiniz dili seçebilirsiniz.



Daha Fazla Bilgi;
Alıntı
Blue Blood adlı kullanıcıdan alıntı

Skype 4

skype logo

Bilgisayarınızda dünyanın her yerinden ücretsiz sesli görüşmeler yapmanızı sağlayan Skype'ın yeni ücretsiz ve kolay kullanımlı bir yapıya sahip olan sürümünü buradan indirin. Skype, bilgisayarlar arasında bedava görüşme imkanı sunarken, dünyanın dört bir yanındaki ev ve cep telefonlarını da küçük bir ücret karşılığında arama olanağı tanıyor.

Video görüşmeler, anında mesajlaşma, sesli e-posta ve çağrı yönlendirme gibi servislerin de içinde barındığı en güncel Skype 4.0.0.215 sürümünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi;
Mobil Skype:

Alıntı
_EKSELANS_ adlı kullanıcıdan alıntı


Mobil Skype

20080717190339qs4

Skype, bilgisayarlar dışında mobil aygıtlarda da kullanılabiliyor. Kendine ait Skypephone'u bulunan Skype'nin bu telefonunda mobil telefonlar için geliştirilen BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) işletim sistemi kullanılıyor.

Sony PSP Slim ve Lite konsollarında da kullanılabilen Skype, Windows Mobil işletim sistemi altında sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Symbian sürümü için çıkacak olan Skype sürümü içinde halen çalışmalar sürüyor.

WiFi ve kablosuz telefonlarla ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Skype ile arkadaşlarınıza günün her anında erişebilir, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle her zaman iletişimde kalabilirsiniz.


Son düzenleyen ahmetseydi; 15 Haziran 2013 17:51 Sebep: Kırık link!
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben skype 4 kullanıyorm, sadece çevrimiçi kişileri aramak istiyorum ne yapabilirim?
Son düzenleyen ahmetseydi; 15 Haziran 2013 12:20
ByLord - avatarı
ByLord
Ziyaretçi
7 Şubat 2010       Mesaj #4
ByLord - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Skype eski sürümünde arama yaparken her özellik vardı çevrimiçi kişileri aramak istiyorsan butona tıklayıp arayabiliyordun ama yeni sürümde bu yok arama yerine isim yazıyorum tam bi liste çıkıyor fakat herkez çevrim dışı sadece çevrimiçi olanları nasıL ararım???

Yeni Sürüm :


skypees

Gördüğünüz gibi çevrimiçileri ara gibi bi seçenek yok ??




Cevap:
Alıntı
ahmetseydi adlı kullanıcıdan alıntı

Maalesef Skype 5.0 sürümden itibaren, Skype ile yukarıdaki resimde görüldüğü üzere ülkeye, şehire, dil seçimine veya cinsiyete göre eski usül kişi araması yapılamıyor.


Son düzenleyen ahmetseydi; 15 Haziran 2013 18:09
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Eylül 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm benim skyp ayarlarım sorun yok benim görüntü karşı tarafa gidiyor ama ben konuştugum kişilerin görüntüsünü net alamıyorum dört parcaya bölünmüş belirsiz bir şekilde görüntü geliyor.herkezle aynı sorun karşı taraf bir başkasıyla sorunsuz net görüntü konuşma yapabiliyor ama benle görüntüsü sorunlu geliyor yardım ederseniz sevinirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
birde eski mesajlar ara ara geliyor hatırlamasa için gizllikten yaptım ama neden geliyor
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Haziran 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sevgili arkadaslar sorunum su bilgisayarda skype yuklu
ilk yukledigimde sorunsuzca konusuyorduk fakat sonra ne oldu ise bir turlu ses gitmiyor
kablo baglantilarimda sorun yok aparat degistirdim

windows xp kullaniyorum test aramasi yaptigim anda microfon ayarlarim sessize geliyo bazen duyamiyorum sessizden acip normala getirdigimdeyse yani duymaya basladigimda mikrofondan ses gitmiyor

problemin cozumu nedir cildiracagim denemedigim bir sey kalmadi yardimci olursaniz sevinirim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Kasım 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba. ben skype sayfamda kişiselleştir yerini bulamıyorum. nerede yardımcı olursanız çok sevinirim..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Nisan 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iPad de bir skype adresim var ikincisini nasıl eklerim
hrkN - avatarı
hrkN
Ziyaretçi
4 Ocak 2013       Mesaj #10
hrkN - avatarı
Ziyaretçi
Skype'ı Türkçe yapmak

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

skype dili yabanci polonca polonyadayim cunku nasil degistirecem turkce yapmak istiyorum? ayrica skype kendiliginden oturum aciyor kendi hesabimi almak istiyorum? baska hesapla oturum aciyor

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

DİL NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?!!!

Dil değiştirmek için Araçlar'dan 'Dil Değiştir' kısmına girerek buradan istediğiniz dili seçebilirsiniz.
Son düzenleyen ahmetseydi; 15 Haziran 2013 18:19

Benzer Konular

17 Ekim 2014 / ahmetseydi Sosyal Ağlar
23 Mart 2015 / alpargun Soru-Cevap
29 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap