Arama

Skype'den Son Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 12 Haziran 2015 Gösterim: 9.207 Cevap: 14
Sayfa 2 / 2
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
25 Temmuz 2013       Mesaj #11
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Microsoft yaptığı açıklamayla akılları karıştırdı.
MsXLabs.org

Microsoft tarafından 2011 yılında satın alınan, sesli ve görüntülü görüşme yazılımı Skype'a masaüstü yazılımları geliştirmeye yarayan API (Application Programming Interface - Uygulama Geliştirme Arayüzü ) sene sonundan itibaren tarihe karışıyor.
Microsoft tarafından yapılan açıklamada yine Skype'ın masaüstü API'sine dayalı servislerde kullanılan sohbet özelliğinin de sene sonunda kapatılacağı bildirildi.
Yaklaşık 10 yıldır kullanımda olan Skype'a ait API'ye verilen desteğin kesilmesine gerekçe olarak mobil platformların yükselişini gösteren şirket, Skype servislerine dayalı, masaüstü de dahil, çoklu-platform destekleyen yazılım geliştiricilere Skype URI'leri (Uniform Resource Identifier (Birörnek Kaynak Kimliği) yoluyla destek verileceğini duyurdu.
Sen sadece aynasin...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Ağustos 2013       Mesaj #12
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Skype kullanıcıları çılgına döndü!

8 Nisan'da Windows Live Messenger'ı kapatan Microsoft , anlık mesajlaşma ve görüntülü görüşme hizmetini Skype üzerinden sunmaya başladı. MSN kullanan ve Skype hesabı olmayanların oturum açabilmeleri için de "Microsoft hesabıyla oturum aç" şeklinde bir seçenek sunuldu. Fakat son birkaç saattir Microsoft hesaplarıyla Skype'ta oturum açmaya çalışanlar hata mesajı ile karşılaştı. Konuyla ilgili Skype'tan yapılan açıklamada kullanıcılardan özür dilendi ve sorunun en kısa zamanda çözüleceği vurgulandı. Kullanıcılar söz konusu probleme ilişkin şikayetlerini community.skype .com adresinde "Microsoft hesabım ile Skype'a giremiyorum" başlığı altında paylaşırken, sosyal paylaşım siteleri de Microsoft-Skype paylaşımlarıyla doldu. Bazı kullanıcılar Skype programının tamamen kaldırılmasının ve yeni oturum açarken ilk girişin Microsoft hesabı ile yapılmasının çözüm olabileceğini belirtti.

_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
1 Ağustos 2013       Mesaj #13
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Skype Android Güncellendi

1dpz

Skype android için 13 aralık 2011'de bir güncelleme yayınladı.Bu güncelleme de:
- Dosya transferi artık mümkün hale getirildi.
- Görüntü kalitesi artırıldı.
- Yeni akıllı telefonlar için uygun hale getirildi.(Motorola RAZR, Droid 4)
- Sesli mail özelliği geliştirildi.
- Giriş ve çıkış kolaylaştırıldı
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
2 Ağustos 2013       Mesaj #14
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Rus istihbaratı Skype görüşmelerini dinleyebiliyor

Vedomosti gazetesinde yer alan habere göre, bir kısım özel şirketler bilgileri dinlendiği gerekçesi ile Skype üzerinden görüşme yapmıyor.

Gazeteye konuşan sibernetik suçlarla meşgul Group-IB Genel Direktörü İlya Saçkov, "Özel birimler birkaç yıldır Skype üzerinden yapılan görüşmeleri sadece dinlemiyor. Aynı zamanda kullanıcıların yerlerini de tespit edebiliyor. Bu nedenle şirket çalışanlarımız işle ilgili konuları artık Skype üzerinden yapmıyor." dedi.

Peak Systems direktörü Maxim Emm gazeteye yaptığı değerlendirmede, Microsoft 'un Mayıs 2011'de Skype'ı almasının ardından yasal dinlemeler için sistemi uygun hale getirdiğini söyledi.

Herhangi bir kullanıcının özel bir uygulama ile sisteme girebildiğini ve kullanıcının kodlarını alabildiğini belirten Emm, "Servere bağlanma imkanınız olmuşsa, konuşmaları ve mesajları alabilirsiniz. Microsoft bu teknolojiyi sadece Rus istihbaratına değil, tüm özel birimlere sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteye konuşan özel iletişim uzmanları, Rus istihbarat birimlerinin çoğu zaman mahkeme kararı olmadan dinleme yaptığını, sadece "talep üzerine" dinlediklerini iddia etti.

Gazete Rusya İçişleri Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkililerinin konu ile ilgili açıklama yapmak istemediklerini belirtti. Rus hukukçulara göre Skype dinleme sorunu bir kısım düzenlemelerle çözülebilir.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
12 Haziran 2015       Mesaj #15
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Skype Web Sürümü Beta Olarak Hizmete Sunuldu!

skype 650x300

Dünyanın en çok kullanılan görüntülü konuşma uygulaması Skype, Microsoft‘un 2011 yılında 8,5 milyar dolara satın almasıyla daha da büyüdü.
Sadece görüntülü konuşma değil, anlık mesajlaşma ve Voip sesli arama servisi olan Skype, çok yakında web sürümüyle de hizmetine devam edecek.

Kısa süre önce web sürümün duyuran ve sesli arama özelliğini dahil ederek Skype‘a rakip olmayı hedefleyen Whatsapp’ın bu adımlarına karşılık bir hamle olarak görülen Skype web sürümü şimdilik Skype for Web Beta adına deneme sürümüyle yayınlanıyor.

skype for web

Şimdilik sadece ABD ve İngiltere için kullanıma açılan Skype for Web sürümünün kısa süre içerisinde deneme sürümünden çıkarak, diğer ülkeler için de aktif olması bekleniyor.

Skype for Web‘e ulaşmak isteyenler buradaki bağlantıya tıklayabilirler.

Kaynak: Andronova.net
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Sayfa 2 / 2

Benzer Konular

12 Ekim 2014 / Misafir Sanat
2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
6 Mayıs 2013 / Kral_Aslan Spor
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular