Arama

Apandisit tedavisi var mıdır? Nasıl düzelebilir?

Güncelleme: 17 Şubat 2010 Gösterim: 3.452 Cevap: 3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
apandısıt tedavisi varmıdır? nasıl duzelebilir_soruma cevab verırsenız cok sevınırım . cunku 15 yasındayım ve bende bu hastalık varmıs .. eger amelıyat olursam hayatım sonecek. nedenı ıse futbolcu olduqumdan dır.
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
İnceleyiniz
Akut Apandisit Nedir? - MsXLabs
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
apandisit ;"apandis" adlı bir organın (barsağın son bölümü) iltihaplamasıan verilen addır..
ameliyat olmak tek tedavi yoludur.. geç kalındığında ise perfore olur. yani iltihaplı doku yırtılır ve sıvı karın içi boşluğuna yayılır..ve peritonu yani karın içi organlarını koruyan zarı iltihaplandırır. ki bu tehlikelidir..
vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurunuz.
sağlıklı günler dilerim
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Apandisit, tedavisi kolay bir hastalıktır. İlaçla yapılan tedavi, antibiyotiklerin kullanılması, hastalığın iyileşmesini sağlamaz. Apandis, antibiyotiğin zor ulaşabileceği bir yerdedir. Kesin tedavi için ameliyat şarttır. Kolay bir ameliyattır. Bu ameliyat sırasında apandisit alınır. Yaklaşık 30-40 dakika sürer ve 1 gün hastanede yatma süresi vardır.
Apandisit, tehlikeli bir hastalık olduğundan ve ölüme yol açtığından, hasta hemen ameliyat edilmelidir. Hastalığın belirtilerinin ağırlaşmasını beklemeden yapılan bu uygulama, tanının yanlış konmasına neden olabilir. Ameliyat sırasında apandis sağlam dahi olsa, çıkarılmasında fayda vardır.
Hastalığın şiddetlendiği ve karın zarı iltihabına neden olduğu durumlarda ise öncelikle hastanın genel sağlık durumu kontrol altına alınmalıdır. Fakat çocuklarda böyle bir durum söz konusu ise ameliyat edilmesi gerekir.
Bazen apandis bir zarla çevrilir ve iltihap karın içine yayılmaz. Bu durumda hemen ameliyat yapılmaz. Hastanede gözetim altında tutulan hastaya antibiyotik tedavisi uygulanır. Durum düzeltilemezse hasta, ameliyata alınır. Apandisiti olan kişilerin kendi başlarına ağrı kesici kullanmamaları gerekir. Tedavi sonucunda ağrıları geçmeyen kişilerin doktora tekrar başvurmaları gerekir. Çünkü başka hastalıklar da varolabilir

Benzer Konular

19 Haziran 2016 / Ziyaretçiyok Cevaplanmış
22 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap