Arama

Nasıl kilo alabilirim?

Güncelleme: 12 Haziran 2016 Gösterim: 123.847 Cevap: 8
gamze - avatarı
gamze
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #1
gamze - avatarı
Ziyaretçi
Nasıl kilo alabilirim?
Son düzenleyen Safi; 12 Haziran 2016 16:52
körkuyu - avatarı
körkuyu
Ziyaretçi
12 Kasım 2008       Mesaj #2
körkuyu - avatarı
Ziyaretçi

İnsanların kilo alma ihtiyacının ya da isteğinin birçok nedeni vardır

.

  • Yaşlılar, iştahsız oldukları için ya da sağlıklı yiyecekleri alamadıkları veya hazırlayamadıkları için sık sık istem dışı kilo kaybederler.
  • Ciddi bir hastalıktan dolayı kilo ve kas kaybetmiş olabilirsiniz.
  • Çok zayıf olduğunuz için biraz kilo aldığınızda daha iyi görünebileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz.
  • Sporcular daha iyi performans gösterebilmek için kas geliştirmek ve kilo almak isteyebilirler.

Herkes Kolayca Kilo Alabilir mi?


Sponsorlu Bağlantılar
Her insanın yapısında aile geçmişinin önemli bir rolü vardır. Eğer sağlıklı ama zayıfsanız ve yüksek kalorili bir diyet uyguladığınızda bile kilo alamama problemi yaşıyorsanız ailenizin bireylerini inceleyin. Ailenizin genetik yapısı vücut tipinizin oluşumunda etkilidir.
Vücut, antrenmanlarla ve diyet uygulamasında yapılacak bir kaç değişiklikle bir seviyeye kadar değiştirilebilir ancak bu yöntemler sıkı bir şekilde uygulansa bile maraton koşucusunun vücudunu hiçbir zaman bir amerikan futbolu savunma oyuncusunun vücuduna dönüştüremez.
Bir hastalık ya da ameliyat sonrası kaybettiği kiloları geri almak isteyen birisi, normalde zayıf olan birisinden daha kolay kilo alabilir.

Nasıl Kilo Alabilirim?


Kilo almak isteyen ortalama bir insan büyük porsiyonlu ve yüksek kalorili yiyecekler yemelidir. Hafif egzersizler, iştahınızı açılmasını ve yağ yerine kas olarak kilo almanızı sağlar.

Aşağıdaki tavsiyeler kilo almak ya da kaybettiği kiloları geri almak isteyenler tarafından uygulanabilir. Kişisel ihtiyaçlarınız için bunların bir kısmını değiştirmeniz gerekebilir. Uzmanınıza ya da diyetisyeninize bu konuyu danışabilirsiniz.
  • Normalde bir günde tükettiğiniz kaloriden 500 kalori daha fazla tüketerek başlayabilirsiniz. Bazı kişilerin ekstradan yaklaşık 1000 kalori tüketmesi gerekebilir. Gıdaların ambalajındaki besin tablosuna bakarak yiyeceklerin ne kadar kalori içerdiğini öğrenebilirsiniz.
  • Gün içinde fırsat buldukça bir şeyler atıştırın.
  • Genellikle yüksek kalori içeren gıdaları tüketin.
  • Öğünlerde normal porsiyondan daha fazlasını yemeyi deneyin. Eğer iştahsızsanız yüksek kalorili ama küçük porsiyonlu gıdaları daha sık tüketmeye çalışın.
  • Yağdaki kalori diğer bütün yiyeceklerdekinden daha fazladır: 1 çay kaşığı yağ 45 kalori içerir. Diyetinize; bitkisel yağlar (kanola yağı, zeytin yağı ve yerfıstığı yağı), yumuşak margarinler (trans yağ içermeyenleri tercih etmelisiniz), fıstık ezmesi (yemeden önce karıştırılması gereken çeşidini tercih edin) ve avokado eklemek fazla yemek yemeden kalori alabilmenizi sağlar.
Doymuş yağlardan sakının. Tüm yağ türleri aynı seviyede yağ içermelerine rağmen doymuş yağlar kolestrolünüzü ve diğer zararlı kan yağlarınızı yükseltirler.Yüksek doymuş yağ oranına sahip gıdalar şunlardır: günlük süt ürünlerinin tümü, tavuk derisi, sosis, ekşi krema, tereyağı, yağlı et, ve çeşitli işlenmiş atıştırmalık yiyecekler.
  • Yüksek kalorili bir diyet uyguluyor olsanız bile bunu, tam tahıllar, meyve ve sebzeler gibi işlenmemiş karbonhidratlarla ve yağsız süt, derisi ayıklanmış kümes hayvanı eti, balık, yumurta beyazı, fasulye, yağsız biftek gibi yağsız protein ürünleriyle destekleyerek sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Yiyeceklere Kalori ve Protein Eklemenin Yolları Nelerdir?


  • Kanola yağında ya da zeytinyağında veya şarap sosunda etleri ve sebzeleri soteleyin ya da yemeğinize ekmek parçaları ekleyin. Eğer sporcuysanız ya da ameliyat sonrasında iyileşmekteyseniz daha çok proteine ihtiyacınız olur bu yüzden diyetinizde proteinli gıdalara daha fazla yer verin.
  • Patates püresine ekstra süttozlu süt ve margarin ekleyin.
  • Çorbalara su yerine yağsız süt ekleyin. Üzerine kızarmış ekmek parçaları ve parmesan peyniri koyun. Fasulye ve sebze çorbasında, et ya da balık suyuna çorbadan daha fazla miktarda daha fazla kalori bulunur.
  • Soğuk tahıllara, kuru ve taze meyveler, yemişler ve çekirdekler ekleyin. Müsli (tahıllı gıdalardan elde edilen ürün) ve granola (kahvaltılık tahıl gevreği) gibi yüksek kalorili tahılları tercih edin.
  • Sıcak tahılları su yerine sütle hazırlayın ve üzerlerine süt tozu, margarin, bal, şurup ya da kuru meyve ekleyin.
  • En çok kalori içeren meyve suları; üzüm, yaban mersini suyu, ananas ve elma suyudur.
  • Salatalara çeşitli marullar koyun, domates, avokado, nohut, kuru üzüm ve ayçekirdeği ekleyin. Fındıklar ve yağsız etler kalori eklediği kadar ekstra protein de ekler. Kanola yağı ve zeytinyağı gibi kalp dostu yağlarla hazırlanmış yiyecekleri tercih edin
  • Kalori ve proteini arttırmak için sütün %1’ine çeyrek fincan süt tozlu süt ekleyin.
  • Diyeti destekleyici ürünleri de atıştırmak için tercih edebilirsiniz. Hasta kişiler veya kronik sağlık sorunu olanlar için olan sıvı gıdaları kullanabilirsiniz. Diyabetliler için uygun olan ürünleri kullanmadan evvel uzmanınıza danışın.
  • Fasulye, nohut, bezelye gibi baklagiller, mercimek ve yerfıstığı iyi protein ve lif kaynaklarıdır.
  • Tatlıları akşam yemeklerinden sonra yiyin. Sağlıklı yağlarla ve az yağlı sütlerle yapılmış tatlıları tercih edin.
  • Atıştırmak, kilo alabilmek için çok önemlidir. Yoğurdu gevrek tahıl, meyveli gofret, yulaflı bisküvi, yağsız peynirli bisküvi, minik sandviç ve dürümlerle birlikte yiyin. Dondurulmuş yoğurt ve az yağlı dondurmadan yapılmış milkshakeleri tercih edin. Kuru meyveler, trail mix (kuru yemiş ve kuru meyvelerden oluşan karışım), sebzeli salatalar ve kabuklu yemişler de kilo aldırıcı gıdalardır.

Sporcular İçin Kilo Alma Yolları


  • Kas yapmak ve kilo almak için en iyi yöntemi bulma konusunda birçok yanlış bilgi bulunmaktadır. Kas yapabilmenin bilinen tek ve güvenli yolu egzersiz yapmaktır.
  • Piyasadaki protein destekleri kilo almanıza yardımcı olmayacağı gibi diyetinize gereğinden fazla protein ekler.
  • Eğer destekleyici bir sıvı ürün satın alacaksanız bu ürünün, ihtiyacınız olan ekstra kaloriyi protein olarak değil karbonhidrat olarak içerdiğinden emin olun. Gereğinden fazla protein almanız kas büyümesini arttırmaz çünkü vücudunuzda protein deposu yoktur. Ekstra protein almanın en iyi yolu daha büyük porsiyonda yüksek proteinli gıdalar almaktır.
  • Karbonhidratlı gıdalar; tahıllar, meyveler, sebzeler, süt, yoğurttur ve bunlar kas yapımı için tercih edilen yakıtı sağlarlar. Eğer yeterince karbonhidrat almazsanız kaslarınız, spor yaparken iyi çalışmaz ve egzersiz sonrasında normal haline çabuk dönüşemez.

Son düzenleyen Safi; 12 Haziran 2016 16:55
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
29 Mart 2009       Mesaj #3
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Kaç yaşındasınız , bayan mı yoksa erkek misiniz?
Bir diyetisyenden yardım alsanız sizin için daha iyi olacaktır ancak sizin için şimdilikşu bilgilere ulaşabildim.. Hatırlatmakda önem buluyorum paylaşımlarımız öneri niteliğindedir. İyi günler dilerim...

Dr.Ayşe Ünlü ‘nün kilo almayla ilgili tavsiyeleri
- Yemeklerden önce yürüyüş yapınız
-Daha sık besin tüketiniz
-Enerji içeriği yüksek besinleri seçiniz
-İçecekleri yemeklerden 30 dakika önce veya sonra tüketiniz
-Yatmadan önce bir ara öğün tüketiniz
-Soda yerine taze meyve suyu, çay ve kahve yerine süt veya milk shake içiniz
-Doktorunuz veya diyetisyeniniz önerirse yemeğe daha çok vakit ayırınız
-Besin takviyesi kullanınız

İştahsızlığa Dikkat !
Dr.Ayşe Ünlü, iştahsızlığın, açken bile beyine tokluk sinyallerinin gönderilmesi olduğunu belirterek, ‘Bunun nedeni hastalık, ağrı, depresyon, stres olabilir. Bu durumlar geçse bile iştahsızlık devam ediyorsa açlık hissini beklemeden temel yemek saatlerinde öğünlerinizi tüketiniz’ demiş.

Genel olarak kilo vermek isteyen insanların sayısı kilo almak isteyenlerden çok daha fazla olsa bile kilo almak, şişmanlamak isteyenlerin sayısı da azımsanacak gibi değildir. İki durumda da bir anormallik söz konusu olduğu için ikisini de normal karşılamak gerekir. Kilo kontrolü her insan için her yaşta sağlık için önemlidir. Bu sebeple bu yazımda sağlıklı yollardan kilo alma yöntemlerini ele alacağım.

Çeşitli kilo alma yolları :
Öncelikle kilo almak demek basitçe tüketilen kaloriden çok vücuda kalori almak demektir. Bu da sadece ve sadece yiyerek olur fakat bu çabuk kilo almak için çok yemek yemeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu sebeple doğru zamanlarda doğru yiyecekleri yemek kilo alma yöntemlerinden en basitidir. Kilo almanın yolları zaten genelde çok bilindik gibi görünen fakat ihmal edilen şeylerin yapılmasına dayanır.
1 - Günde 2-3 büyük öğün yerine 5-6 küçük öğün yapın.
Öğün sayısının artırılması hem toplamda alınacak besin miktarını artırır hem de depolamayı artıracağı için şişmanlamaya yardımcı olur.
2 - Düzenli spor yapın.
Spor denilince sadece kilo vermek için yapılan bir aktivite gibi düşünülse de düzenli bir spor hayatı bütün hayatı düzenlediği gibi kilo almak isteyenlerin de vücudunun dengeye ulaşması için gereklidir. Bunun için bir fitness salonuna yazılmanızı ve düzenli olarak devam etmenizi öneririz. Alınan besinlerin tamamen yağ şeklinde depolanması kiloyu dengesiz olarak almanıza sebep olacağı için ileride şu an içinde bulunduğunuz durumdan çok daha kötü durumlara düşmenize sebep olabilir. Sağlıklı kilo alma yöntemi diyorsak bu işin içinde düzenli egzersiz olmazsa olmazdır.
3 - Bol proteinli yiyecekler tüketin.
Proteinli yiyecekler doğal yollardan kilo almanızı sağlayacak en önemli unsurlardır. Sağlıklı kilo alma yöntemlerinin en başında düzenli bir kas yapısı oluşturulması gelir ve bu kas yapısının oluşturulması da bol protein tüketilmesi ve düzenli egzersiz ile olur. Yumurtanın özellikle beyazı, tavuk, hindi ya da yağsız et gibi ürünler seçilmelidir. Yağ oranı az ve bol proteinli ürünler işe yarar çünkü kas çalışırken kandaki şeker bitince proteinler kasların yapısında kullanılmaya başlar ve istediğimiz kilo alma olayı da böylece gerçekleşir.
4 - Egzersiz sonrası karbonhidratlı yiyecekler yiyin.
Antreman sırasında vücuttaki karbonhidratlar öncelikli olarak kullanıldığı için en çok tüketilmiş olan karbonhidratları geri almak önemlidir. Her antremandan sonra karbonhidrat içeren basit ürünler tüketin.
5 - Yemek yerken su içmeyin.
Yemek yerken su içilmesi tamamen kilo alma karşıtı bir davranıştır. Zayıflamak isteyenlere genelde söylenir yemeklerle beraber su içilmesi. Yemekle beraber bol su tüketimi yiyebileceğiniz miktarı azaltır.
6 - İştah artırıcı maddelere önem verin.
Örnek olarak nane, kimyon gibi baharatlar iştah açıcı özellikleriyle bilinir. Yemeklerle beraber bunların tüketilmesi işer yarar.

Unutmayın dünyada kilo almak istiyorum diyen tek kişi siz değilsiniz. Birçok insan kilo alma ilaçlarıyla, kilo alma programlarıyla, kilo alma diyetleriyle boğuşup duruyor. Sorunun çözümü ise sandığınız kadar zor değil.

Nasıl kilo alınır diye soran bir sürü insanın sorularına cevap olabilecek bu bilgiler belki de en temel sağlıklı kilo alma yollarıdır.
Son düzenleyen Safi; 12 Haziran 2016 17:03
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
29 Mart 2009       Mesaj #4
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi

Nasıl Kilo Alınır?


Öncelikle kilo durumunuzu doğru bir şekilde saptamanız gerekir. Bu hesaba göre zayıf olduğunuz saptandı ise ve hekim tarafından başka bir rahatsızlığınız olmadığı size söylendi ise burada yazılanlar sizin içindir.
Şişmanlık özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde önemli bir problemdir ve hemen tüm yazılı ve görsel maedya araçları zaman zaman insanların zayıflamasına yarsımcı olacağını iddia ettikleri yöntemlerden ve diyetlerden bahsederler.
Ancak ne yazık ki toplumun az bir kısmını ilgilendiren zayıflık problemi konusunda yeterli çaba harcanmamaktadır. Bununla birlikte zayıf insanların sağlıklı bir şekilde kilo almaları sanıldığı kadar kolay bir olay da değildir.
Bol miktarda kızartma, hamurişi, tatlı gibi bol kalorili şeyleri günboyu yiyerek sağlıklı bir şekilde kilo alamazsınız, tüm temel besin maddelerinden yeterli ve dengeli düzeyde almanız gerekir.
Sebze ve meyvelerden her gün 5 porsiyon yememiz gerekir. Bunlar doğal olmalıdır, yani dondurulmuş veya konserve olmamalıdır. Sebze ve meyvelerde bulunan antioksidanlar sizi hayat boyu bir çok rahatsızlıktan ve kanserden koruyacaktır.
Süt ve süt ürünleri, özellikle kalsiyum, protein ve vitamin açısından son derece zengin besinlerdir; bunun yanı sıra süt içerek aldığınız kalori miktarını en kolay şekilde arttırabilirsiniz. Eğer sütü sevmiyorum diyorsanız içerisine bir kaşık meyve püresi, meyveli yoğurt gibi şeyler katın. Eğer bol miktarda süt içmeye karar verdi iseniz, az yağlı sütü tercih edin aksi taktirde vücuttaki yağ dengeniz bozulabilir. Süt ürünlerinde de özellikle az yağlı peyniri bol miktarda tüketebilirsiniz.

Kanınızla ilgili her hangi bir problem yaşamamak için her gün iki porsiyon et (kırmızı, balık, tavuk) tüketin. Et demir içeriği açısından en zengin besindir. Ancak iki porsiyondan daha fazla et tüketmeyin. Et yerine yumurta, kuru baklagiller yiyebilirsiniz. Ancak salam, sosis, sucuk, hamburger gibi yağlı ve bol kalorili yiyecekleri en az düzeyde tüketin.

Ara öğünleriniz olsun, bu kilo almanıza yardımcı olur. Ancak yine bu öğünlerde bol kalorili, yağlı ve şekerli yiyecekleri az yüketin.

Belki de en önemlileri; öğün atlamayın, iştahlı ve göz zevkinize hitap edecek şekilde yiyeceklerinizi hazırlayın, yerken zevk almaya çalışın ve DÜZENLİ OLARAK EGZERSİZ YAPIN.

TEMEL KONULARA DEĞİNDİKTEN SONR AKİLO ALMANIZA YARDIM EDECEK İPUÇLARI


  • yiyeceklerinizi seçerken bol kalorili olmalarına dikkat edin.
  • Günde 4-6 öğün yemek yiyin (hepsi de bol kalorili)
  • Bol karbonhidrat ve protein alın. Ancak unutmayın kalorinizin çoğunluğunu daima karbonhidratlar oluşturmalıdır, proteinler değil.
  • Su için. Şişmanlara sorun, su içsek yarıyor diyeceklerdir, gerçekten de su esinlerin kullanılabilmesi için teml bir besin maddesidir ve kilo kazanmak istiyorsanız bol miktarda içmelisiniz.
  • Geceleri yatmadan 2-3 saat önce yemek yiyin. Böylece kaloriniz az harcanacaktır.
  • Yo-Yo diyeti uygulayın. Bu en iyi kilo alma yöntemlerinden birisidir. 4 gün boyunca yüksek kalorili bir diyet yapın, sonra 3 gün süresince daha çok kalori içeren yiyecekler yiyin. Bu durum zayıflamak isteyen şişmanların başına sık sık gelen bir durumdur. Zayıflamak için diyet uygularlarken, birden kendilerini kaybedip daha çok yemeye başlarlar, ancak siz bunu bilinçli yapacaksınız.
  • Biraz daha fazla sodyum alın. Bu vücudunuzun suyu tutmasını sağlayacaktır. Bu durum da zamanla kas mikarınızın artmasına neden olacaktır.
  • Kırmızı et diğer etlere göre daha fazla kilo almanıza neden olur. Ancak bunu sürekli olarak tüketmeyin, arada başka protein kaynakları da tüketin.
  • Protein ve aminoasit içeren içecekler için, bunlar eczanelerden bulunulabilir. Ayrıca bu amaçla sütün içerisine blendırda parçalnmış hurma koyarak iebilirsiniz.
  • Yiyin ve istirahat edin.
Son düzenleyen Safi; 12 Haziran 2016 17:05
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
18 Nisan 2010       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

En kısa sürede Doğal(!) yollarla kilo almak istiyorum.Bunun en kısa yolu nedir ? Bir de ; sırf sırt kaslarını geliştirmek için olan doğal yöntemleri (şınav dışındaki) sayabilir misiniz ?

Kilo almanıza engel bir durum olmuş olabilir kansızlık veya vitamin eksikliği v.s... gibi bunun için bir dahiliye uzmanına görünmenizi öneriyorum gereken tahliller yapılacak ve size kilo almamanızın nedenini söyleyecektir.
Ayrıcada bu konuyu takıntı yapmamanızı öneriyorum. Zayıf olmak önemli değil sağlıklı olan önemlidir.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Mayıs 2010       Mesaj #6
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
barıso adlı kullanıcıdan alıntı

Mrb herkese ii günler 16 yaşındayım ve kilo sorunum var. Bazen ii kilodayım bazen zayıflıyorum. En başında sigara içiyodum bıraktım biraz kilo aldm kendime geldim şimdi sigara felan kullanmıyom ama zayıfım ne yapmalıyım lutfen yardımcı olun eskı halımı cok ozledım.

Kilo almanıza engel bir durum olmuş olabilir kansızlık veya vitamin eksikliği v.s... gibi bunun için bir dahiliye uzmanına görünmenizi öneriyorum gereken tahliller yapılacak ve size kilo almamanızın nedenini söyleyecektir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
6 Eylül 2010       Mesaj #7
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye

Kilo almamız için Bize Yol Gösteren 10 Sihirli Değnek ;


1. Tükettiğimiz besinlerin yiyeceklerin bol kalorili olmasına özen gösterin.
2. Gün boyu 3-5 Öğün yemek yemeye özen gösterelim bol kalori olması şartıyla.
3. Bol bol karbonhidrat, protein alalım. Aldığımız kalorilerimizin çoğunluğunu karbonhidratlar oluşturmaktadır.
4. Bol Bol Su tüketin, için. Şişmanlara sorun su içsek yarıyor diyeceklerdir, muhakkak Su temel besin maddisidir. Eğer kilo kazanmak istiyorsanız bol bol su içmelisiniz.
5. Yo Yo Diyeti uygulayın. Bu en iyi kilo alma yöntemlerinden birisidir. dört gün boyunca yüksek kalorili olan besinler
yiyecekler tüketin, kalorili bir diyet yapın, son üç gün süresince daha çok kalori içeren yiyecekler tüketin. Bu Durumda Zayıflamak isteyen şişmanların başına sık sık rastlanan bir olaydır. Zayıflamak için diyet uygularken, birden kendilerini kaybederler, ve acayip bir şekilde çok yemeye başlarlar kendilerine hakim olamazlar. Ancak bunu biz bilinçli yaparsak Formülümüz tutacaktır.
6. Geceleri yatman 1-2 saat önce yemek yiyip yatarsak, Hareket etmeyeceğimiz için, kalorimiz daha az harcanacak ve doğal olarak daha çok kilo alabileceğiz.
7. Biraz daha fazla Sodyum alalım. Bu vücudumuzda Suyu tutmayı sağlayacaktır. Bunun la birlikte kaslarımızda artışa geçecektir.
8. Kırmızı et diğer et türlerine nazaran daha fazla kilo aldırır. Ancak sürekli tüketmek yerine arada sırada tüketmek daha akıl karıdır.
9. Yukarıda saydığımız maddeleri uygulayın, yemek yiyin yatın, bol bol istihrat edin.
10. Protein ve aminoasit içeren içecekler için, bunları eczanelerden temin edebiliriz. Sütün içerisine hurmada koyabiliriz. Tabi ki ufak parçalara ayrılmış şekilde

Son düzenleyen Safi; 12 Haziran 2016 17:06
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
13 Ekim 2010       Mesaj #8
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhabalar ben 30 yaşında boyum 1.70 ve kilom 45 herkesi a çok zayıfsın demeleri artık canımı sıkıyor eskiden böyle degildim çok kilo verdim tam 15 kilo verdim farkına varmadan önceleri doktorlar kanserden şuhpelendi ama yapılan tahlıl ve araştırma sonucu öyle birşeyın olmadığı anlaşıldı benim tek sorunum uykusuzluk beynim uyumuyor ne yapacağımı bilmiyorum sizden yardim etmenizi bekliyorum saygılar

Burada kimse doktor yada hekim değildir. Sadece sizi yönlendirebiliriz.Size tavsiyem öncelikle bu takıntıdan kurtulmanız olacaktır.Bırakın kim ne derse desin psikolojik olarak rahat olun ve pekmez içmeyi deneyin umarım kilo almanıza yardımcı olur. Sağlıklı günler.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
12 Haziran 2016       Mesaj #9
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kilo Almak Isteyenler Için Beslenme Önerileri
49213d1464059623 saglikli beslenme ve gidalar kilo almak isteyenler icin beslenme onerileri

Hep şişmanlık sorunu olanlara önerilerde bulunduğumuzdan, kilo almak isteyenleri biraz ihmal ettik sanırım. Zayıflıktan şikayet edipte kilo alamayanlar için beslenme önerileri ve diyet listesini yayınlıyoruz.

1. Günlük beslenme programınızı yaparken, miktarı az, enerji değeri yüksek yiyecekleri tercih etmeniz gerekir. Örneğin 1 kase sütlü tatlının içine 2 yemek kaşığı eklenmiş ceviz, porsiyon miktarını değiştirmez ama enerjisini artırmış olur.
2. Enerji ihtiyacımızı özellikle protein, vitamin ve mineral değeri yüksek olan yiyeceklerle karşılamalıyız. Kahvaltılarımızın vazgeçilmez içeceği olan çay yerine bir tatlı kaşığı pekmez ile hazırlanmış süt veya taze sıkılmış meyve suyu tüketerek, sabah içeceğimizin hem kalori hem de besin değerini yükseltmiş oluruz.
3. Yemeklerinizde bol baharat kullanın. Özellikle kırmızı biber, nane, kimyon iştahınızın açılmasını sağlar.
4. Yemeklerden önce veya yemeklerle birlikte su içmeyin. Çünkü yemeklerle birlikte alınan su erken doymanızı sağlar. Günlük almanız gereken 2 litre suyu yemeklerden sonra veya öğün aralarında tercih edin.
5. Sağlıklı kilo artışını abur cubur yiyeceklerle değil besin değeri yüksek gıdalar ile sağlamak en doğru yoldur. Örneğin, balık, süt, yoğurt, peynir sıklıkla tüketmeniz gereken gıdalar arasında olmalıdır.
Kilo almak isteyenler için beslenme ve yüksek kalortili diyet listesi;

SABAH
2 orta dilim ekmek, 2 kibrit kutusu kadar beyaz veya kaşar peynir, 4-5 adet zeytin, 2 yemek kaşığı kadar pekmez veya reçel, domates, salatalık, biber.
ARA
1 su bardağı süt (2 yemek kaşığı pekmez ile), 5 adet tuzlu bisküvi, 1 adet meyve.
ÖĞLE
1 kase domates çorbası (kaşarlı), 1 porsiyon etli sebze yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 2 orta dilim ekmek, 1 kase yoğurt, 1 adet meyve.Kaynakwh:
ARA
1 porsiyon fıstıklı tel kadayıf.
AKŞAM
1 kase çorba, 1 porsiyon kurubaklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 100 gram ızgara et, ton balıklı salata, 2 orta dilim ekmek, meyve.
GECE
1 su bardağı süt (2 yemek kaşığı pekmezle), 4-5 adet bisküvi, meyve

Sağlıklı kilo almak için
“Ne kadar fazla yersem yiyeyim kilo alamıyorum.”, “Fazla kalorili besleniyorum, her gün mutlaka tatlı yiyorum, yine de kilo alamıyorum.” “Kendimi sürekli yorgun ve güçsüz hissediyorum, uykum geliyor, iştahsızım, yemek yemek içimden gelmiyor.”
Sadece fazla kiloları olanlar değil, tıka basa yedikleri halde kilo alamayanlar da durumlarından memnun değil.
Bunlar, zayıflık sorunu olan birçok kişinin dilinden düşmeyen şikâyetler. Peki kilo kontrolünü sağlamak ve sağlıklı kalmak için neler yapılması gerekiyor?
Kimler zayıf olarak nitelendirilir?
Beden kitle indeksi Dünya Sağlık Örgütü’nün boy uzunluğunu ve vücut ağırlığını baz alarak şişmanlığı ölçmede kullanılan bir parametredir. Vücut ağırlığının boyun karesine bölünerek hesaplanan bu ölçüm ile var olan kilonun hangi aralıkta olduğu kolayca anlaşılır.
BKİ: Ağırlık/ boyun karesidir.
Beden kitle indeksi (bki) kilo ölçütü
18.5 den küçük zayıf
18.5- 24.9 normal
24.9- 29.9 hafif şişman (Owerweight)
29.9- 34.9 obezite 1.tip
34.9- 39.9 ileri obezite 2.tip
39.9- 49.9 morbid obezite (hastalık riski artmış)
49.9 ve üzeri süper obezitete
Yaş aralıklarına göre farklı değerlendirilir; çünkü yeni doğmuş bebeklerin ve büyüme çağındaki çocukların BKI’ne göre değil, persentil eğrilerine göre kilo durumları takip edilir.

Zayıf olmak zararlı mı?
Zayıf olmak her zaman sağlıksız olmak anlamına gelmez. Bu kişiye göre ve bunun derecesine göre değişir. Burada kişinin yaşı da önemli bir faktördür. Dolayısı ile burada kişiyi görmek, vücut analiz cihazı sonuçlarını değerlendirmek ve kişinin yaşını da göz önüne almak gerekir.

DEVAMI Sağlıklı Beslenme ve Gıdalar
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

10 Eylül 2015 / burcueray Soru-Cevap
26 Mart 2009 / bordo61 Cevaplanmış
14 Eylül 2016 / _İREM_ Tıp Bilimleri