Arama

En etkili bit ilacı hangisidir? - Sayfa 4

Güncelleme: 23 Eylül 2017 Gösterim: 679.393 Cevap: 39
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ekim 2011       Mesaj #31
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar bendeki daha beter saç köklerine bakıyorum kafa derisinde görünür birşey yok ama ben yinede huylanıyorum. sanırım yeni yerleşiyor çünkü lavabonun üzerine tutup sallayınca bir iki bişey döküldü.o da saçımı iyice tarayarak yıkayınca geçti.internetten edindiğim bilgilere göre bendeki kıl biti denilen şey.düşünsenize kıl kökünüze yapışıyor siyah nokta gibi görünüyor ve siz müdahele edemiyorsunuz içten içten sizi emiyor.Allahım kaşıntıdan ölücem.işin kötü tarafı bebeğim var ve ona geçmesinden korkuyorum.napıcam bilemedim.piyasadaki ilaçlar da hep saç biti tedavisine yönelik.nolur biri bişey sölesin kafayı yicem.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2011       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben bu yaşımda nerden bulaştığını anlamadığım bu bitçiklerden nyda bit sprey ile kurtuldum hatta yağlı formundan dolayı tararken sirkeler bile geliyo tarağa..sonra 2 3 saatlik sirke kontrolü ve düzenli kontroller devam ederek kurtulduk.gerçekten tavsiye ederm
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2011       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikli olarak tüm bitlenen dertdaşlara iyi akşamlar.....
benzer sorunu kızımda da yaşadığım için araştırma içindeyim. şimdiye kadar birçok şey yazılmış ve birçok şey okudum. Özetlemekte fayda var...
1. gaz yağı ve böcek ilacı (DDT) kullanmayın. özellikle çocuğunuzda kan kanseri görülebilir.
2. herkes en etkili ilacın eczaccı ile konuşularak bulunması gerektiğinden bahsetmiş ancak sağlık sorunlarında doktor desteği almak daha önemlidir. ayrıca eczaccı dediğiniz kişilerin çoğunun ilkokul mezunu kalfalar olduğu göz önüne alınırsa tercih etmek daha kolay olabilir.
3.herkez en etkili ilacın peşinde ancak 2008 den buyana hiç kimse bulamamış , yapılan tüm yorumlar kişisel tercihler, muhtemelen bit ilaç firmalarının reklamlarını içermektedir.
4. 1 yaşından küçük çocuklarda, hamilelerde emzirenlerde permetrin içeren ilaçlar (kwellada antibit vb.) kullanılmaz. elle temizlenebilir. saçın üzerinde ayrı bir katman oluşturarak parazitin nefessiz kalmasını sağlayan ajanlar denenebilir (nyda, hedrin vb..) . bu ilaçların dimetikon içerdiği ve deriden vücuda geçmediği söylenmekte. benzer etkiye sahip hindistan cevizi yağını önerenler de bulunmakta.
5. EN ÖNEMLİSİİİİ............. Bit bulaşıcıdır.... Çevredeki bit kaynağının bulunmaması durumunda tekrarlamaların görülmesi mutlak olacaktır.

bitin..... eğitim, statü, gelir, sosyal konumdan haberi olmayan bir hayvan olduğu düşünülürse utanmak çekinmek birçok tedavi seçeneğine rağmen müdehalesiz bırakmak yayılmasını kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Saygılarımlar..........
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 29 Mayıs 2016 02:37
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ocak 2012       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar, benimde kızım bitlendi bir sürü ilaç denedik özellikle şampuanlar hiçbir işe yaramadı. Birde çok kötü kokan ama ismini hatırlayamadığım bir ilaç var onu deneyelim dedik üstünde 15 dakikada etki eder diyor ama bir sonuç elde edemedik. En sonunda eczacımız Nyda isimli ve çok güzel kokan bir ürün tavsiye etti söylendiği gibi uyguladık ve 8 saat bekledik, bitlerden eser kalmadı. Günler boyu ağlayan kızım şimdi rahatladı, hepimiz mutluyuz. Herkese NYDA'yı şiddetle tavsiye ediyorum bir bakıma hayatımızı kurtardı.
Herkese geçmiş olsun
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2012       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar en etkili nedir diye sorup durmayın millet bas bas bağırmış NYDA alın diye bende kardeşime aldım ve kurtulduk. Titiz bir temizlik aşaması gerekli saçınızı ince sık bir tarak ile sürekli tarayacaksınız. İlacı yada şampuanı kullanayım geçer diye bir şey yok ilaçları kullanıp tarakla sirkeleri ayıklayacaksınız başka çaresi yok.
Sheker_kız - avatarı
Sheker_kız
Ziyaretçi
19 Nisan 2012       Mesaj #36
Sheker_kız - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar ben yaklaşık 4 yıl önce bitlendim. Bit şampuanları işe yaramıyor. Onun yerine elinizle tamizlemelisiniz. Elinize bir fener alıp yapabilirsiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2014       Mesaj #37
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
paraint
ÇINAR - avatarı
ÇINAR
Ziyaretçi
18 Haziran 2014       Mesaj #38
ÇINAR - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ayten adlı kullanıcıdan alıntı

saçım hep yağlanıyo ve kepekleniyor bunun için bana ne öneriyosunuz

Eczanelerde satılan KETORAL adında kırmızı bir şampuan var kepeklenmeye kaşıntıya birebir ama yağlanmaya yapacak bişey yok cildinizden kaynaklanan bir problem.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2016       Mesaj #39
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hanımefendi öncelikle kızınızı güneşe yatırın saçını ince tarakla tarayın sonrada doktorunuza başvurun en kalitlei ilacı alın hergün yoğunca bit ilacı yapın hergün de ince tarakla tarayın saçını kestirmeyin hatta yatmadan önce bit şsampuanı sürün saçına poşet geçirin öyle yatsın bitlerde daha faydalı olur iyi sağlıklar dilerim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2017       Mesaj #40
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu küçücük parazitler ne büyük sıkıntılar yaşatırmış yıllar önce anladım. Belki birilerine faydam olur diye yazıyorum.Ailede, hatta sülalede diyebilirim aylarca tek sohbetimiz bu bitlerdi. Önce kuzenlerle kaşınmaya başladık. Bit hiç aklımıza gelmedi. Şampuna, saç boyasına falan yorduk olayı. Sonra kaşınırken küçük kuzenimin tırnağının içine girdi. 8-9 kişi şok olduk hepimiz, kaşınıyorduk çünkü. Hemde en az 1.5 - 2 aydır. Abarttığımı düşünenler olabilir bir çoğunuz öyle bit görmemişsinizdir. Şişkoluktan zor hareket ediyorlar. Sanki genetik yapıları değiştirilmiş gibi. Önce doğal olarak hepimiz bit şampuanları spreyleri aldık. Hiç birisi işe yaramadı. İş yerinde çalışanlarımız bile kıyafetlerimizde gördü ve çok utandık. Yurt dışından bile şampuan getirttik. Bu bit çok fena bişeymiş. O dönem annemin rahatsızlığından dolayı aynı evde kalıyorduk. Hepimizin saçları uzun. Amonyak, ddt, sinek ilacı, gaz yağı ve hatta inek bit ilacı ( veteriner arkadaş kesin çözüm demişti) ne kadar kimyasal varsa kullandık. Daha doğrusu kullanmak zorunda kaldık. Çünkü üniversite öğrencisi kuzenim en son banyoda bit temizlemeye çalışırken 52-53-54 diye önündeki havludaki bitleri sayıyordu. Sinirden çok ağladığımız oldu. Her gün çarşaf, nevresim ne varsa kaynattık. Bir gün tesadüfen zeytinyağı vs faydalarını okurken içindeki asitin bitleri öldürdüğü falan yazıyordu internette. O kadar şey denedik, o kadar para verdik. Zeytinyağı mı geçirecek dedik. Ne kaybederiz dedik deneyelim. Sızma zeytinyağını boca ettik kafamıza. 2 gün evden çıkmadık. İlk gün streç filmden sızan yağlar heryeri vıcık vıcık etti. dayandık iki günün sonunda tertemiz olduk. İşte bazen çözüm çok kolaymış. Şimdi hala dalga geçeriz. O bitler kesinlikle Türk biti olamaz. Amerikanın oyunu diye

Benzer Konular

29 Mayıs 2016 / aslı539 Tıp Bilimleri
20 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Kasım 2008 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri