Arama

Gözlerimdeki şişlik için ne yapmalıyım?

Güncelleme: 19 Şubat 2016 Gösterim: 3.004 Cevap: 2
gulbahar-855 - avatarı
gulbahar-855
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #1
gulbahar-855 - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben 21 yaşındayım benimde gözlerimde şişlikler oluyor ve göz altında morarmalar ne yapmalıyım ne tazr kremler kullanmalıyım lütfen krem isimlerinide alabililirmiyim bunun dışında doktorun bir yararı olurmu şimdiden teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
elbette doktorun yararı olur. sonuçta şişlik ve kızarıklık demeniz bizim için bişey ifade etmiyor.yorgunluk mu? uykusuzluk mu? yoksa allerjik bir sorunmu? bunu en azından gözle muayenesi olmadan söylemek imkansız.daha ayrıntılı bilgi verirseniz sizi yönlendirebilirsiniz.
bunun dışında reçetesiz satılan ilaçlar dışında bu forumda ilaç ismi vermemiz beklenemz. bu ciddi bir iştir. sağlıklı günler dilerim
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Keten Prenses; 22 Kasım 2008 12:00
Quo vadis?
Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
19 Şubat 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Nedenleri Nelerdir?

Göz şişmesi çeşitli sebeplere bağlı olarak göz kapağında vücut sıvılarının birikmesiyle meydana gelir. Göz şişliği geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılabilir. Geç saatte yatma, normalden fazla uyuma, yeterince uyumama, yorgunluk, ağlama, alerjiler ve sabit bir noktaya bakarak çalışmanın yanında aşırı sıvı tüketimi ve fazla tuz tüketimi de göz kapaklarında şişmeye sebep olabilir. Böyle durumlarda göz şişmesine sebep olan durum ortadan kalkarsa, göz şişmesi de görülmez.

Böbrek rahatsızlıkları, kalp hastalıkları, romatizma, böcek ısırıkları, kızamık, nezle, gözdeki iltihaplanmalar, Graves hastalığı, arpacık, göz nezlesi, lens kullanımı, yaşlanmaya bağlı faktörler ve kadınlarda regl dönemi de göz şişkinliklerine sebep olabilir. Eğer gözdeki şişkinlik uzun süre geçmiyorsa şişkinliğin altında yatan sebebi öğrenmek ve tedavi olmak için bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.

Göz Şişkinliği Nasıl Geçer?

Yüzün soğuk su ile yıkanması ile göz kapaklarındaki kan dolaşımı hızlanarak, şişliklerin inmesine yardımcı olur.

Parmak uçları ile şiş olan bölgelere hafif dokunuşlarla masaj uygulamak da göz şişkinliğin giderilmesinde etkilidir.

Şişen göz kapaklarına soğuk kompres uygulamak hızlı çözümlerden biridir. Yaklaşık 15 dakika süresince aralıklı olarak şiş bölgeye buz uygulayabilirsiniz.

Ancak buzu direkt olarak uygulamak buz yanmalarına neden olabileceği için temiz bir beze sararak uygulanması gerekir.

Demlenmiş ve soğumuş olan çayın veya yeşil çayın içerisine bir miktar pamuk bandırılıp bu pamukların şişkin göz kapakları üzerinde bekletilmesi de şişleri indirecektir. Aynı sonuç kullanılmış poşet çaylarla da elde edilebilir. Ancak her iki durumda da çayın veya çay poşetinin soğuk olması gerekir.

Dolaptan alınan patates veya salatalık yıkandıktan sonra dilimlenerek şişkin göz kapakları üzerinde bekletilebilir. 3-4 dakikada bir ısınan dilimleri yeni ve daha soğuk bir dilimle değiştirebilirsiniz.

Göz kapağının şişmesi durumunda göz ovuşturulmamalı ve uzanmak yerine başın dik durduğu pozisyonlarda oturulmalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

7 Şubat 2017 / uykusuzxD Tıp Bilimleri
2 Ağustos 2015 / takıntılı Soru-Cevap
21 Mayıs 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
3 Mart 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
2 Nisan 2012 / Asuman DURMAZ Soru-Cevap