Arama

Limited şirket süresi hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 7 Nisan 2012 Gösterim: 6.209 Cevap: 2
extollo - avatarı
extollo
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #1
extollo - avatarı
Ziyaretçi
Limited şirket kuruluş gazetesinde süre 10 yıl olarak tescil ettirilmiş. Ortaklar kurulu ve Sanayi & Ticaret Bakanlığının müsadesi ile uzaltılır diyor. Ancak süre 10 yılı geçmiş. Süre uzatımı ile ilgili hiçbir resmi makama başvuru yapılmamış. Şirket otomatik tasfiye mi 0lur?. Süreyi geçen 7 ayda ödenen Bağ-kur primlerinin durumu ne olur?.
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Günü geçmiş limited şirketinin tasfiye edilmesi Esas sözleşmede süreli olarak belirtilen şirket,süresi dolunca kendiliğinden sona erer,bu durumun ve şirketin tasfiye aşamasında olduğunun ticaret siciline tescil edilmesi gereklidir. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nca da kabul edilen uygulamadaki şekle göre, süreli olarak kurulmuş bir şirket, süresinin dolmasına rağmen faaliyetine devam ediyorsa, artık bu şirket süresiz sayılacaktır. Ortaklar tasfiye durumunu ticaret siciline işletmediklerine ve şirketi sona erdirmediklerine göre, dava açmanız ve şirketin feshini talep etmeniz gerekmektedir. Ya da siz payınızı devrederek şirketten çıkabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şirketin kuruluş süresi dolmuş ve üzerinden 10 ay geçmiş fakat şirket faaliyetine devam etmektedir. bununla ilğili izlenecek resmi yol nedir.

Benzer Konular

7 Ağustos 2011 / maXXam Soru-Cevap
14 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
8 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap