Arama

Coğrafya öğretmeni olmak için neler yapmalıyım?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Aralık 2012 Gösterim: 23.136 Cevap: 16
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
selam ben manisa\metkezden Emre;
bünyenizde cografya öğretmenliğini barındırıyor musunuz?
ben cografya öğretmenliğini secmek istiyorum onun için sordum
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
öğretmen olmak için neler yapmalıyız?
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
TANIM Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere coğrafya ile ilgili eğitim veren kişidir. GÖREVLER Coğrafya konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.
Coğrafya öğretmeni, bu program çerçevesinde,
- Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
Sponsorlu Bağlantılar
- Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır,
- Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
- Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur,
- Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
- Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
- Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.
KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ - Yıllık müfredat programı, günlük çalışma planları, not defteri, yoklama defteri, - Ders kitapları, okul araç ve gereçleri, ders araç ve gereçleri. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Coğrafya öğretmeni olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde genel yeteneğe, - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine, - Sözlü ifade gücüne sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, - Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, - İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, - Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, - İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, - Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Coğrafya öğretmeni, sınıfta görev yapar. Görevini genellikle ayakta yürütür. Çalışma ortamı biraz gürültülü ve tozludur.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Coğrafya öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışırlar. Coğrafya dersi dışında, Milli Coğrafya, Turizm, Türkiye Fiziki Coğrafyası, Türkiye Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası, Çevre ve İnsan, Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi, Jeoloji ve Sosyal Bilgiler derslerine girebilirler.Bunun yanı sıra özel dershane vb. kuruluşlarda görev yapabilirler. MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı eğitim fakültelerinin "Coğrafya Öğretmenliği" bölümünde verilmektedir. MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sözel (SÖZ)” puan almak gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerin “Coğrafya Bölümü” bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan /açılacak Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar, lise dengi okullarda Coğrafya Öğretmeni olarak atanabilirler. EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 5 yıldır. Bölümde temel coğrafya dersleri ile birlikte genel kültür dersleri ve pedagojik formasyon dersleri verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar. BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Bu programı ilk beş tercihinde gösteren ve bu programa yerleştirilen adaylardan belirli sayıda olanlara Milli Eğitim Bakanlığı'nca burs verilmektedir. Ayrıca öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden yararlanabilirler. Meslek eğitimini tamamlayan öğrenciler 9. derecenin 1.kademesinden aylıkla göreve başlatılırlar. Her yıl öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı alırlar. MESLEKTE İLERLEME Çalıştıkları okullarda müdür veya müdür yardımcısı olabilirler.5 yıllık lisans eğitiminden sonra alanlarında master ve doktora eğitimi alarak kariyerlerini yükseltebilir, öğretim üyesi olabilirler.MEB'ce yapılan müfettişlik sınavını kazanırlarsa müfettiş olabilirler. BENZER MESLEKLER: Tarih öğretmeni, sosyal bilgiler öğretmeni. DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.
ispermecet - avatarı
ispermecet
Ziyaretçi
2 Aralık 2008       Mesaj #3
ispermecet - avatarı
Ziyaretçi
Coğrafya; ne kadar güzel bir dal. Çoğunluğun sevmediği daha doğrusu diğer dersler gibi sevdirilmeyen, nefret ettirilen konu. Aslında okuldaki derslerin hepsi çok güzeldir. Ben coğrafyanın her bölümünü severim ama fiziki coğrafya benim için ayrı. İnsanı jeolog ve jeofizikçi olmaya yetiştirir. Ama çoğunluk ülkelerin nüfusunu bilmemnesini ezberlemek sanır coğrafyayı.

Öğretmen olacaksan ol. Ne öğretmeni olursan ol.
Fakat, YAPABİLENLER YAPAR, YAPAMAYANLAR ÖĞRETİR, sıfatında bir öğretmen olma. Seçtiğin konuyu kavra, sevdir ve öğret.

Ben öğretmenlerin hepsinden nefret ettim.
Öğretmen olacaksan hiçbir öğrencin senden nefret etmesin. Senin konunda yaşamlarını sürdürecek kadar sevdir çocuklara öğrettiiklerini.

kıl ispermecet
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Eylül 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MESLEKYÜKSEKOKULU MEZUNUYUM ÖGRETMEN OLABİLNMEK İÇİN NE YAPMAM GEREKİYOR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Eylül 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
öğretmen olmak için neler yapmalıyız?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Şubat 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
[QUOTE]ogretmen olmak icin ne yapmaliyiz[KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ -Yıllık müfredat programı, günlük çalışma planları, not defteri, yoklama defteri, -Ders kitapları, okul araç ve gereçleri, ders araç ve gereçleri. MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Coğrafya öğretmeni olmak isteyenlerin; -Üst düzeyde genel yeteneğe, -Şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneğine, -Sözlü ifade gücüne sahip, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, -Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, -İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, -Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, -İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, -Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Coğrafya öğretmeni, sınıfta görev yapar. Görevini genellikle ayakta yürütür. Çalışma ortamı biraz gürültülü ve tozludur.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Coğrafya öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışırlar. Coğrafya dersi dışında, Milli Coğrafya, Turizm, Türkiye Fiziki Coğrafyası, Türkiye Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası, Çevre ve İnsan, Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi, Jeoloji ve Sosyal Bilgiler derslerine girebilirler.Bunun yanı sıra özel dershane vb. kuruluşlarda görev yapabilirler. MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı eğitim fakültelerinin "Coğrafya Öğretmenliği" bölümünde verilmektedir. MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli “Sözel (SÖZ)” puan almak gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerin “Coğrafya Bölümü” bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan /açılacak Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar, lise dengi okullarda Coğrafya Öğretmeni olarak atanabilirler. EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Eğitim süresi 5 yıldır. Bölümde temel coğrafya dersleri ile birlikte genel kültür dersleri ve pedagojik formasyon dersleri verilmektedir. Öğrenciler eğitimleri sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar. BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Bu programı ilk beş tercihinde gösteren ve bu programa yerleştirilen adaylardan belirli sayıda olanlara Milli Eğitim Bakanlığı'nca burs verilmektedir. Ayrıca öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden yararlanabilirler. Meslek eğitimini tamamlayan öğrenciler 9. derecenin 1.kademesinden aylıkla göreve başlatılırlar. Her yıl öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı alırlar. MESLEKTE İLERLEME Çalıştıkları okullarda müdür veya müdür yardımcısı olabilirler.5 yıllık lisans eğitiminden sonra alanlarında master ve doktora eğitimi alarak kariyerlerini yükseltebilir, öğretim üyesi olabilirler.MEB'ce yapılan müfettişlik sınavını kazanırlarsa müfettiş olabilirler. BENZER MESLEKLER: Tarih öğretmeni, sosyal bilgiler öğretmeni. DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER -İlgili Eğitim Kurumları, -Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, -Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, -Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri/QUOTE]
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
türkçe öğretmeni olmak için hangi okulları okumalıyız?
jusevver - avatarı
jusevver
Ziyaretçi
27 Temmuz 2010       Mesaj #8
jusevver - avatarı
Ziyaretçi
ben eşit ağırlık mezunuyum ve coğrafya öğretmeni olmak istiyorum biliyorum alan dışı ama şimdi yeni sisteme göre ts 1 bölümündeki lerden oluyor kaç net yapmam gerek hangi testler çözülmeli aobp m 68 alan dışı olduğu için hesaplma da düşme olacak bu bölüme nasıl girebilirm? saygılarımla....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm arkadaşlar ben eşit ağırlıkta okuyorum ikinci sınıfa gidiyorum ve coğrafya öğretmeni olmak istiyorum ama hangi üniversite sınavına girecem
yani lys mi össmi yada ygs mi anlamadım açıkçası gireceğim sınavda hangi ders soruları var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2010       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
suannda düz lise okuyorum lise3.sınıf cografya ögretmeni olmak istıyorum kac net yapmm gerekir

Benzer Konular

17 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
9 Eylül 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
7 Nisan 2011 / jklmn Soru-Cevap
25 Mart 2013 / misafir Soru-Cevap