Arama

Saçlarım kış aylarında kepekleniyor ve çok kuruyor, ne yapabilirim?

Güncelleme: 3 Aralık 2008 Gösterim: 4.628 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
saçlarım kış aylarına girinci kabuk kabuk kepek oluşuyor
ve röfleli
Sponsorlu Bağlantılar
saçım ne yapmalıyım
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kış aylarında saç bakımına da önem verilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlara göre, en çok bakıma ihtiyacı olan saçlar kuru saçlar. Kuru saçlara sahip bayanların besleyici şampuanlar kullanmasını öneren uzmanlar ayrıca haftada 1 kez serum uygulanmasını, mümkün olduğunca saçların kurutma makinesi ile kurutulmamasını tavsiye ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer bayanlar ince saçlara sahip ve saçlarda kırılma yaşıyorlarsa, gerekmedikçe boya, balyaj ve kimyasal içerikli işlemleri yaptırmamaları gerektiğini de söyleyen uzmanlar, bu tür saçlara sahip bayanların doğal içerikli ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanmasını tavsiye ediyorlar…
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
3 Aralık 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Saçlarda Kuruluk İçin

Sebumun yetersiz salgılanması gibi iç etkenler veya perma, boya, sıcak kurutma, uzun süreli güneşlenme gibi dış etkenler saçlarda kuruluğa yol açar. Bu duruma gidermenin yolu besleyici bir program uygulamaktır.
Ne yapmalı?
Eğer saçınız çok yıpranmışsa ( güneş sonrası gibi ) şampuandan önce besleyici bir ürün uygulayın. Saçınızı sıcak bir havluyla sararak, uyguladığınız üründe önerilen süre kadar bekleyin. Sıcak havlu ürünün saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Şampuan öncesi uyguladığınız bu bakımın avantajı, saçı daha sonraki bakımlara hazır hale getirmektir.
Daha sonra, saç tipinize uygun ve besleyici özelliğe sahip bir şampuan ile saçınızı yıkayın.
Kuru saçlar onlarla ilgilenmenize bayılır; şampuan sonrası saç kremi uygulamakta tereddüt etmeyin. Kreminizi durulama gerektirmeyen ürünler arasından da seçebilirsiniz. Bu tip ürünlerin avantajı diğer yıkamaya dek saçı dış etkenlere karşı korumasıdır.
Haftada bir kez, kuru saçlar için hazırlanmış besleyici bir maske uygulayın.
Saçınızı çok sıcak kurutmayın. Eğer güneşleniyorsanız, şapka veya bandana kullanın ya da güneşten koruyucu bir ürün uygulayın.
Saçınızı hiç bir zaman sert bir şekilde fırçalamayın. Kuru saçlar kırılmaya çok meyillidir. Fırçalamadan önce saçınızın kolay taranmasını sağlayacak ürünler kullanmaktan çekinmeyin. Saç fırçanızı ise yumuşak ve doğal kıllı olanlardan seçin. Saçın doğal korunmasını köklerdeki sebum salgısı sağlar. Saçınızı kökten uca doğru fırçalayın böylece sebumun saç boyunca yayılmasını sağlamış olursunuz.
Kuru saçlarda saç uçlarında çatallaşmalar yani kırıklar çok sık görülür. Saç uçları köklere göre daha hassas ve kırılgandır. Onları düzenli olarak kestirin.
Alıntı

Benzer Konular

5 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap
30 Ağustos 2009 / Misafir Soru-Cevap
13 Nisan 2015 / Misafir Soru-Cevap
30 Mart 2012 / özge yağlı saç Soru-Cevap
12 Mart 2012 / crazy_23_nilos Arşive Kaldırılan Konular