Arama

Şizofren ne demektir? Halüsinasyonlar neden görülür?

Güncelleme: 16 Ocak 2017 Gösterim: 74.526 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
10 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Sizofren nedir?Gördüğüm halüsinasyonlar neden olur?
Son düzenleyen perlina; 16 Ocak 2017 20:54
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Aralık 2009       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı
İnsan psikolojisi karmaşıktır.psikoloji biliminde bazı savunma mekanizmaları vardır.Aslında bir çok kişi farkında olmadan bu mekanizmaları ,içinde bulundukları psikolojik duruma göre kullanabiliyordur.mantığa bürüme,hayal kurma,kötü bir moddayken kendini dünyanın en mutlu insanı görmek(polyannacılık.) gibi durumlar örnek verilebilir..Bunun yanında savunma mekanizmalarını kullanan kişiler ne yaptıklarının bilincindedirler.Ama şizofrenlik çok ciddi tedavi gerektiren bir ruh hastalığıdır şizofren olan kişi hastalığını kabullenmez çoğu zaman.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen perlina; 16 Ocak 2017 20:26
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
16 Ocak 2017       Mesaj #3
perlina - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
61413d1484561865 sizofreni nedir sizofren sizofrenlik sizofreni cocuk

Şizofreni

; Hezeyanlar ve hallüsinasyonlar olarak bilinen psikotik semptomlardan fonksiyonel bozulmalara kadar geniş bir semptom spektrumunda değişik şekillerde görülen,kronik ve sıklıkla relapslarla seyreden bir akıl hastalığıdır.
Şifozrenik hastaların bakımı, bütün bakıcıları yani hastanın ailesinden,sağlık ve sosyal servislere kadar birçok kesimi ilgilendirmektedir. Genç yaşta başlamasını da dikkate alırsak hem hastalar hem de aileler üzerinde son derece olumsuz etkilerinden dolayı toplumun kabullenmesinde problem olmaktadır.

Belirtiler şöyle sınıflandırılabilir:


  • 1) Duygusal tepkilerde bozukluk, duygu azalması ya da küntlüğüne yol açar. Genel bir ilgi azalmasının yanı sıra olaylara tepki azalmış, yok olmuştur ya da uygunsuzdur. Soğuk, ilişki kurulması zor olmasına karşılık, hastanın yoğun bir bunaltısı (anksiyete) vardır. Kimilerinde yersiz ve anlamsız görünen gülme, ağlama, taşkınlık gibi duygulanım bozuklukları görülür.
  • 2) Düşüncelerdeki bozukluğa düşünce biçimi ve akışında ya da düşünce içeriğinde rastlanır. Düşünceyi oluşturan kavramlar arasındaki bağlantı kırılmıştır. Birkaç sözcükten parçalar ya da kavramlar bir araya getirerek yeni sözcükler türetme, karışık, anlamsız görünen “sözcük salatası” görülür. Yer, zaman ve nedensellik kavramları ortadan kalkabilir. Düzensiz, dağınık ve tutarsız sanrılardan en sık rastlananlar cinsellik büyüklük, hastalık, kötülük görme ve beden görünüşüne ilişkin olanlardır.
  • 3) Hastanın gerçeği değerlendirme yetisindeki yıkılma sonucu ortaya çıkan algı bozuklukları varsanılar (halüsinasyon) ve yanılsamalardır (ilüzyon).
  • 4) Hareket bozuklukları arasında garip el ve yüz hareketleri, kalıplaşmış, yinelenen hareketler, taşkınlık ve saldırganlığın yanı sıra katatoni olarak bilinen, belirli bir pozisyonda uzun süre haraketsiz kalma sayılabilir.
  • 5) Birbirine karşıt duygu, düşünce ve eğilimlerin aynı anda bulunması karşıt değerlilik (ambivalans) olarak bilinir.
  • 6) En tipik belirti olan içe kapanmada (otizm) hasta dış dünyanın gerçeğini yadsıyarak kendine özgü bir iç dünya yaratır ve bu iç dünyaya çekilir...

DEVAMI >>>> Şizofreni Nedir?

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

5 Mayıs 2018 / Misafir Psikoloji ve Psikiyatri
17 Ocak 2017 / cherry2 Psikoloji ve Psikiyatri
17 Ocak 2017 / ayten özdemir Cevaplanmış
11 Kasım 2009 / xD Xb xD Soru-Cevap