Arama

Hoparlörden ses gelmiyor, sebebi ne olabilir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 17 Aralık 2016 Gösterim: 430.673 Cevap: 33
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
3 Kasım 2015       Mesaj #31
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bilgisayarıma haporlor takılı ama ses yok ?? Acillllll Çözüm Bulana Wt Nakıt 5000 SÖzzz

Nakit sizde kalsın muhtemel çözüm önerileri önceki mesajlarda olmasına rağmen ana bir kaç unsuru gözden geçirmelisiniz. Ses codecleri sisteminizde yüklü olup olmadığına,
bios ta 5 +1 yada 2+1 cıkış ayarlarının dogru olup olmadığına,
Sponsorlu Bağlantılar
ses sisteminizin çalışıp çalışmadığını bir başka ses kaynağından kontrol etmeli yada pc ye bağladığınız soketin metal kısmını parmaklarınızla sıkıştırdığınız bir osilasyon sesi gelip gelmediğine,
Yine aynı soketin pcnizde dogru ses çıkış noktasına takıp takmadığınıza,
ses ayarlarında ana sesin yanında dalga denilen ses seviyesinin acık olup olmadığı ve alttaki sessiz kutucuğunun kapalı olup olmadığına,
bakarak kontrolü gerçekleştirebilirsiniz .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Kasım 2015       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar Sağ Altta Ses Açma Var Ona Sağ Tıklayıp Kayıttan Yürütme Ayarlarına Girin Boş Alana Sağ Tıklayıp Devre Dışı Bırakılmış Aygıtları Gösterin Ordan Devre Dışı Bıraktığınızı Etkinleştirin Olur Ben Öyle Yaptım.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ekim 2016       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sorunu ben de yaşadım ve günlerce uğraştırdı; yukarıdaki çözümleri uyguladığınızda düzelmiyorsa, geriye tek ve kesin çözüm kalıyor, BIOS Update, artık bilgisayarınızın markası ve işletim sistemine göre arayıp bulun, indirerek kurun ve kurtulun gitsin bu sıkıntıdan! Laptop'u Toshiba olanlar için bu linke tıklayın: Toshiba Ben YOKO.
Toshiba laptop hakkında teknik sorumunuz var mı? SORUN ÇÖZME'yi tıkla Ilk olarak, ne tür bir ürün ile sorununuz var?'ı tıkla Dizüstü Bilgisayar'ı tıkla Önemli Bileşenler'i tıkla Ses (Hoparlörler, Kulaklıklar, Mikrofonlar)'ı tıkla Hiç ses alamıyorum'u tıkla, bundan sonrası, çözüm için neler yapmanız gerektiği sırasıyla belirtiliyor, şansınız bol olsun ve kolay gelsin diyelim artık!?:-))
Son düzenleyen ahmetseydi; 19 Ekim 2016 20:21
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
17 Aralık 2016       Mesaj #34
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Öncelikle hoparlörün açık olduğudundan ve hoparlör çıkışının bilgisayarın arkasındaki doğru yere takıldığından emin olun. Daha sonra ses aygıtının Etkin olduğundan emin olmanız gerekir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşım ilk önce denetim masasına gir sonra donanım ve sese gir sese tıkla gelince sag tıkla etkinleştir ve sorunun çözüldü

Sorun devam ediyorsa büyük ihtimalle yazılımsal bir sorundur ve güncel driver yükleyerek sorunu çözebilirsiniz.
1. Yol:
Aygıt Yöneticisini açıp driverın yüklü olup olmadığını kontrol edeceğiz. Klavyeden "Windows Tuşu + R" tuşlarına basarak çalıştır komutunu açın ve hdwwiz.cpl yazıp Enter'a basın.
1s

Aygıt yöneticisi açılacaktır. Listede ünlem ya da soru işareti olan aygıtlar varsa anakart marka ve modelini google'da aratıp uygun driverları indirin ve kurun. Sorun düzelecektir.

Eğer sorun devam ediyorsa yine aygıt yöneticisini açın. Listeden "Ses, Video ve Oyun Denetleyicileri" bulun ve hepsine tek tek sağ tıklayıp Kaldır deyin. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
2s

2. Yol:
Windows Tuşu + R kombinasyonu ile Çalıştır'ı açın ve services.msc yazıp Enter'a basın. Açılan penceredeki listeden Windows Ses 'i bulun ve sağ tıklayıp yeniden başlat'a tıklayın.
3s

Bu işlemler sonuç vermiyorsa aşağıya yazdığım listeden hangi işletim sistemini kullanıyorsanız ona tıklayın ve indirip çalıştırın.
Windows 7 için: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=260596
Windows XP ve Vista için: http://go.microsoft.com/?linkid=9740814
Windows 8, 8.1 ve 10 için: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=260596

Sorununuz devam ediyorsa buraya mesaj olarak yazın. Mesaj yazarken işletim sisteminizi (Windows XP, 7, 8, 10 32bit / 64bit), Anakartın ( ya da ses kartının) marka ve modelini yazarsanız kesin sonuç alabilirsiniz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 17 Aralık 2016 18:40
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

17 Aralık 2016 / ufk_map Cevaplanmış
26 Ekim 2016 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2012 / bermuda canavar Soru-Cevap
30 Mayıs 2015 / Misafir Taslak Konular