Arama

Beyin hasarlarında bitkisel tedavi uygulanabilir mi?

Güncelleme: 13 Aralık 2008 Gösterim: 2.086 Cevap: 1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
13 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Babam 75 yaşında bu yılın haziran ayında by pass ameliyatı sonucunda 1 ayda fazla bir süre yoğun bakımda kaldı.Bu sürenin sonunda kendine geldiğinde beyindeki hasarlar yavaş yavaş ortaya çıktı.Şimdi hayal görmeleri var olmadık şeyler görüyor,sıkıntımız ya da hastalığlmız bu.Bitkilerle yapılabilecek şeyler var mı.İlaç olarak günde 1 aspirin ve serequal kullanıyoruz.Teşekkür ederim.
Sponsorlu Bağlantılar
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
13 Aralık 2008       Mesaj #2
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İnsanlar büyük travmalardan sonra bir takım davranış bozuklukları gösterir. Bugün koroner by-pass ameliyatları rutin ameliyatlar olmalarına rağmen halen insanlarda çok ciddi ölüm korkusu yaratan ameliyatlardır. Hasta çok büyük ruhi travma yaşamaktadır. Hastanın hekim tarafından ameliyat öncesi dönemde bilgilendirilmesi ölüm riskinin onun düşündüğü kadar yüksek olmadığının açıklanması, psişik bozuklukları önemli ölçüde azaltmaktadır. Ayrıca özellikle yaşlı hastalarda, beyin dolaşımında bir takım bozukluklar bulunan kişilerde az da olsa beyinde bir takım hasarlar oluşabilmektedir. Ancak bunların pek çoğu geçici sekellerdir. Kısa sürede düzelir. Yine mikroemboliler beyinde klinik olarak fark edilmeyen hasarlar yapabilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
İşte bunlara bağlı ameliyat sonrası erken dönemde davranış bozuklukları, uykusuzluk, bilinç bulanıklıkları görülebilir. Bu tip sıkıntıların zaman içinde psikiyatri desteği ile geçeceği bilinmeli, endişe edilmemelidir.

Bir Psikiatriste müracaat etmenizde yarar olabilir. Psikiatrist gerekirse Nöroloji uzmanına yönlendirir. Geçmiş olsun.

Benzer Konular

10 Ocak 2020 / levent uçar Cevaplanmış
22 Eylül 2010 / Misafir Soru-Cevap
14 Ocak 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
17 Kasım 2009 / ahmetseydi Sağlıklı Yaşam
31 Ocak 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap