Arama

Milli birlik ve beraberlik nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Nisan 2013 Gösterim: 35.777 Cevap: 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
daha fazla bilgi lzmmmmmmmmmmmmmm

Sponsorlu Bağlantılar
---------- Mesaj tarihi 14:54 ---------- Önceki mesaj tarihi 14:53 ----------

Msn Happy))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Nisan 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar mümkünse birileri birlik duygusu olan toplumun özelliklerini paylaşabilirmi çok acill lütfen!
Sponsorlu Bağlantılar
DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
7 Haziran 2011       Mesaj #13
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ZİYYARETTÇÇİİ adlı kullanıcıdan alıntı

Milli birlik ve beraberlik nedir?

BİRLİK BERABERLİK

İslâm'ın hakimiyeti için mümin kulların bir arada bulunup birlikte hareket etmeleri ile ilgili olarak kullanılan bir tabir. Cenâb-ı Hak, Kur'an-ı Kerîm'de: "Hepiniz birden Allah'ın ipine (İslâm'a) sarılın, asla ayrılmayın, " (Âli İmrân, 3/103) buyurmuş ve müslümanları Kur'an'ın etrafında birlik olmaya çağırmıştır. Aslında bütün semavî dinler gibi İslâmiyet de vahdet dinidir. Bu vahdetin (birliğin) temelinde "tek Allah inancı" vardır. İnsanca yaşamanın, huzura kavuşmanın tek yolu birlik ve beraberliktir.

Dinimizin emirleri müslümanlar arasında birliği sağlamağa yöneliktir. Tek Allah'a inanan müslümanların tek bir kitabı, tek bir kıblesi vardır. Her gün beş kere camide cemaatle namaz kılan ve bir araya gelen müslümanlar, birlik olmanın huzurunu duyarlar. Cuma ve bayram namazları da böyledir. Hac ibadeti ise İslâm birliğinin sembolüdür. Dünyanın dört bir tarafından gelen müslümanların, aynı anda Arafat'ta buluşmaları, tanışıp görüşmeleri gönüllerde İslâm'ın birlik ve beraberlik anlayışını kökleştirmektedir.

Sevgili Peygamberimiz bu konuda şöyle buyurmaktadır:

"Size birlik halinde bulunmanızı tavsiye eder; ayrılıp dağılmaktan şiddetle kaçınmanızı isterim. Zira şeytan, yalnız başına yaşayan insana yakın olup, beraber bulunan iki kişiden uzaktır. Kim Cennet'in ta ortasında yaşamak isterse, toplu halde bulunmaya baksın." (Tirmizî, Fiten, 7).

"Müslüman topluluğundan bir karış da olsa ayrılan kimse boynundaki İslâm bağını çözmüş demektir. " (Tirmizi, Âdâb, 78).

"Cemaatten ayrılmayınız. Şunu biliniz ki sürüden ayrılanı kurt kapar. "

" Allah'ın yardımı cemaatle (toplulukla) beraberdir. " (Ebû Davûd, Salat, 46).

Bu hadis-i şeriflere ve dinimizin birlik ve beraberlikle ilgili emir ve tavsiyelerine dikkat etmeli ve "cemaatin (birlik ve beraberliğin) rahmet, ayrılığın azap" (Tirmizî, Fiten, 7) olduğu unutulmamalıdır.

Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor: " Allah'a ve O'nun Rasûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin, sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider. Bir de sabırlı olun. Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir. " (el-Enfâl, 8/46).

Toplum düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın toplum hayatı bakımından ne kadar önemli olduğunu, birliğin temin edilememesi halinde sosyal bünyede nasıl huzursuzluklar çıkacağını toplumu bir insan vücûduna benzeterek anlatmak istemiştir. Bazı organları hasta olan bir insanın vücudu nasıl zayıf ve güçsüz düşerse; düşmanlıkların yaygınlaştığı,birlik ruhunun kaybolduğu toplumlar da öyle güçsüzleşirler. Bu da düşmanın işine yarar. Bunun için bir milleti yıkmak,isteyenler, önce, o milleti meydana getiren fertler arasında ayrılık tohumları ekerek onları birbirine düşürürler. Birlik ve beraberliklerini bozarlar. Maddî ve manevî güçlerini kardeşlerine karşı kullanan ve düşmanlarını unutanlar kolayca başkalarına yem olurlar. Bu gerçek öteden beri bilindiği için, dünyaya hükmetmiş nice büyük devletler, düşmanları tarafından önce içeriden parçalanmış, sonra yıkılıp tarihten silinmişlerdir. Cenâb-ı Hak yukarıdaki ayet-i kerimede bu değişmez gerçeği hatırlatmakta ve böyle bir akibete uğramamak için Allah'ın ve O'nun Peygamberi'nin emirleri çerçevesinde birlik ve beraberliğin korunmasını emretmektedir.



Kaynak: İslam Ansiklopedisi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Kasım 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
millli beraberlik ve milli ahlak arasında nasıl bir ilişki wardır açıklarmısınız lütfen!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

ulusal birlik nedir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum

performan ödevim baya bi uzun olsun lütfennn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Kasım 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ulusal birlik nedir lütfen çoookk bilgi verin noluuuuuuuuurrrrrrrrrr
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Aralık 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
birlik ve beraberlik nedir - önemi nedirr ?? ltfn yardmcı olun sınavda bu kompozisyon konusu olacakmışşşş....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2013       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Milli Ahlak ile Milli Birlik arasındaki ilişki nedir ? hakkında kısa yazı özeti

Milli Ahlak Nedir ? Bir toplulukta yaşayan fertlerin ve grupların hayatını düzene koyan yaygın, genel davranış kurallarıdır. Milli terbiye milli ahlakı oluşturmak ve kazandırmak için yapılan milli eğitim ve öğretim faaliyetleri demektir. Kendimize özgü örf ve adetlerimiz, ahlak ve terbiye anlayışlarımız bizi diğer milletlerden ayıran özelliklerimizdir. Bu özelliklere uygun hareket etmek birlik ve beraberliğimizi korur. Her milletin kendisine mahsus örf ve adetleri, kendine göre milli özellikleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin taklitçisi olmamalıdır. Çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynısı olabilir ne de kendi milliyeti içinde kalabilir.
Milli Birlik Nedir ? Milletin bütün olması, bu bütünlük içinde ayırıcı ve bölücü unsurlara asla yer verilmemesi demektir. Türk milletinin en değerli varlığı budur. Türk milletinin yaşaması, yücelmesi, gelişmesi, kalkınması söz konusu ettiğimiz bu milli birliğe bağlıdır. Milli birliği sağladığımız ölçüde Türk milleti sonsuza kadar devam edecektir. Milli birliğin sağlanmasında milletin ortak kültüre sahip olması, ortak ahlaka sahip olması, ortak duyguya sahip olması; bunları sezgisi ve akıl gücüyle hareket edilmesi önemlidir.
Milli Ahlak ile Milli Birlik arasındaki ilişki nedir ?
“Milli ahlaka uygun hareket etmek, milli birliği sağlar”
Milli birlik, adı üzerinde, milleti birlik içerisinde güven ve huzurla yaşayabilmesi birbirini kenetlenmesidir. Bunun olabilmesi için de milli ahlaka uygun hareket etmek gerekir. Tıpkı Atatürk’ün de belirttiği gibi “Hiçbir millet yoktur ki ahlak esaslarına dayanmadan ilerlesin.”
Herhangi bir konuda vatanımızın refahı, mutluluğu, güvenliği söz konusu ise bizlerin bu durumda kendi menfaatlerimizi düşünmemiz gerekir. Bu esas milli ahlakımızın temelidir. Bu esasa uyduğumuz takdirde milli birliğimizin sağlanmaması için hiç bir gerekçe yoktur.

Benzer Konular

24 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
13 Mayıs 2008 / Misafir Mustafa Kemal ATATÜRK
8 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap