Arama

Nasıl kas yaparım? - Sayfa 25

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Mart 2015 Gösterim: 188.883 Cevap: 247
CrXCraW - avatarı
CrXCraW
Ziyaretçi
9 Kasım 2013       Mesaj #241
CrXCraW - avatarı
Ziyaretçi
Ağırlık çalışmalarına yeni başlayanlar, ilerlemiş olanlar kadar temel hareketlere önem vermelidirler. Temel hareket, başlangıç demek değildir. Birçok kasın kullanıldığı ve en fazla geliştiren egzersiz demektir. Çalışma kadar dinlenmek de önemlidir. Zannedildiği gibi kaslar, çalışma anında değil, dinlenme anında gelişir, kuvvetlenir ve kendini yeniler. Bu süre 48 - 96 saat arasında değişmektedir. Demek ki bir çalışma programı, dinlenme günlerini de içermelidir.
Yeni başlayanlar, tüm vücudu çalıştıracak bir program uygularken, kullanacakları ağırlıkları da bulmak ihtiyacındadırlar. Genellikle ağırlıklar, 10 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık olmalı ve son iki tekrar sizi epeyce zorlamalıdır. Eğer hareketi 10 tekrar yapabiliyorsanız, ağırlığı hafifçe arttırın. Ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizle pek ilgilenmeyin. En iyi duruş pozisyonunda, çalışan kasa konsantre olarak çalışın. Kuvvet artışı, form, ölçü ve şekillenme, ilerdeki konularda vereceğimiz çeşitli programlardaki uygulamalara göre, zamanla gelecektir.
Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıc link i takip eden sayfada ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz..TIKLAYIN


Kas gelişiminin belirli aşamaları vardır.Vücut geliştirme sporuna yeni başlamış veya bu sporla ilgilenmeyen insanların kafasında şöyle bir mantık vardır ; " ağırlık kaldırdıkça gelişirsin , ne kadar çok tekrar edersen o kadar çok gelişirsin " bu ve buna benzer mantıkların tamamen hepsi yanlıştır.Özellikle bu yazımı yazmamın amaçlarından birisi de , Türkiye'de ki insanların kafasındaki vücut geliştirmeyle alakalı yanlış bilgilerden birisi olan kas gelişimini anlatacağım.

Yukarıda belirtmiş olduğum gibi kaslarımızın gelişiminin belirli aşamaları vardır. Kas gelişiminin birinci adımı antremandır. Antremanın şiddeti , gelişim ile doğru orantılıdır.Ne kadar şiddetli ve doğru antreman yaparsak ( kasa yedirerek ) kasta patlama yaratır ve bunun neticesinde hücre onarımı gerekir. Aslında biz antreman sırasında büyümüyoruz , aksine hücre onarımını antreman sonrası gerçekleştirmezsek , antremanlarda geriliyoruz demektir.Bir başka deyişle , kaslarımız yıkıma uğruyor diyebiliriz..

Yukarıda anlatmış olduklarım aşamanın birinci kısmıydı , ikinci kısım ise hücre onarımı bölümü ( antreman sonrası yapılması gerekenler ) .Antreman sonrası yıkıma uğrayan kaslarımızın onarımı için , bazı biyolojik maddeler gereklidir.Diğer bir deyişle antreman sonrası kaslarımızın gıdaya ihtiyacı vardır.İhtiyaç duyduğumuz onarımı protein bazlı gıdalardan karşılayabiliriz.


. Proteinler kaslarımız için gerekli olan aminoasitler içerir. Orta okul öğrencilerinin dahi bildiği gibi proteinler, sindirildikten sonra vücudumuzda aminoasitlere dönüşür. Aminoasitler ise kaslarımızın yapı taşı olan hücrelerin oluşumu ve gelişimi için gereklidirler.

Son adım ise dinlenme - uykudur. Uyku öyle bir süreçtir ki ,vücudumuzun büyümesi için son derece verimli bir dönemdir. Birinci ve ikinci adımın meyvelerini bu adımda toplarız.Uyku döneminde , metabolizmamız yavaşlar ve hormonlarımız maksimum derecede yükselir.İşte , vücudumuzun onarımı için bundan daha iyi bir fırsat yoktur.Diğer bir deyişle , vücudumuz onarıma uyku döneminde başlar. İkinci bölümde aldığımız aminoasitli gıdalar , uykumuz sırasında göreve atılırlar , bu şekilde hücreleri onarıma başlar ve bu da kasların gelişimi anlamına gelir.

Ülkemiz de , bu spora yeni başlamış veya henüz başlamamış kişilerin bir çoğunun kafasında ,hatta bu sporu yapıpta hala yukarıda dile getirdiklerimi bilmeyen onlarca insan var malesef..Size kas gelişiminin bilimsel boyutunu , anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olmuştur.İyi çalışmalar..

DİKKAT ET KENDİNİ FAZLA KASMA YANMA HİSSETTİĞİNDE 15 E KADAR YAP SONRA BIRAK 3 DAKİKA DİNLEN SONRA DEVAM ET VE BOL BOL YUMURTA YE Msn Grin
CrXCraW - avatarı
CrXCraW
Ziyaretçi
9 Kasım 2013       Mesaj #242
CrXCraW - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hsn25 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim kaslarımın herkez tarafından ilgi çekmesini istiyorum 1.73 boyundayım ve 55 kiloyum bunun içn napmam gerekiyo spor salonların verecek paramda yok yardımlarınızı bekliyorum

SANA TEK ÖNERİM EVDE HAFİF HAFİF EGZERSİZLER YAP SONRA BİRAZ YÜKSELT ZORLAMA KENDİNİ YOKSA TUTULABİLİRSİN VE EGZERSİZ YAPMADN 15 FAKİKA ÖNCE HAŞLANMIŞ YUMURTA YE VE FAZLA HAŞLAMA
Sponsorlu Bağlantılar
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
9 Kasım 2013       Mesaj #243
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Herkesinde bildiği gibi bunun için Body salonları gibi yerlere gidebilirsin. Ancak kendimden örnek vereyim, salona verebilecek ne param ne zamanım var bu yüzden kendi çapımda çalışmak için eve 2 tane Dumbell (Dambıl) aldım. Her akşam çalışıyorum, rutinim haline geldi. Tabii yanında mekik, şınav vs. hareketlerde yapmak gerekiyor. İlk ayın sonunda ahım şahım olmasada gelişim gözle görülüyor. Msn Happy
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2013       Mesaj #244
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben 14 yaşındayım 1.74 boy 56 kilodayım gelişimim biraz hızlı gördügünüz gibi genelde 2 tane 3 kiloluk halinde dambıl kaldıryorum ve günde 25 mekik 15 şınav gibi 3 set halinde çalışıyorum ilk başladıgım zamana göre büyük bi degişiklik var bence sizde böyle set halinde çalışınız Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2014       Mesaj #245
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
14 yaşındayım hiç kasım yok en çok et var.çok canımı sıkıyo hep arkadaşlarım bilek güreşinde beni yenıyo.bu arada kızım.
bilge - avatarı
bilge
Ziyaretçi
27 Nisan 2014       Mesaj #246
bilge - avatarı
Ziyaretçi
kas yapmak çok kolay sabah 8 dedinmi koşu yap 1saat arayla şınav ve ip atla bisiklet sür ve yemenede dikkat et ben12 yaşındayım ve mütiş kaslarım var hiçbirr zaman 40 kilodan yukarı çıkmadım ve süüüperiim size tavsiyem 1. sipor 2. yemeye dikkkat et 3. bolll bolll meyve ve özelikle sebze yeeee ve dans et bu bilrene sana kas yapa bilir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2014       Mesaj #247
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mrb. arkadaşlar ben size bir soru soracaktım.Ben 15 yaşındayım ve evde dumbellsiz nasıl kas yaparım?Ama benim önceden şınav çekmişliğim,barfiks çekmişliğim yok.Yani ben yeni başlıcamda nasıl bir program uygulayabilirim ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2015       Mesaj #248
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya ben 12 yaşındayım 37 kg yim hergün genellikle 30 mekik 10-20 şınav çekiyorum ama kas yok sizce ne yapmalıyım

Benzer Konular

12 Haziran 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2018 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
29 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap