Arama

Nasıl kas yaparım?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 14 Mart 2015 Gösterim: 188.871 Cevap: 247
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
bn 16 yasındayım ve kaslarımın belirgin olmasını istiyorum bana bir önerisi olan varmı 1.70 boyundayım ve 60 kiloyum
EN İYİ CEVABI Siyah Cin verdi
kas yapmak istiyorsan illaki spor merkezi gerekmiyor doğal yollarlada yapabilir. bir kaç örnek vereyim

Sponsorlu Bağlantılar
ilk 10 şınav sonra 10 mekik 8 şınav 8 mekik 5 şınav 5 mekik 3 şınav 3 mekik ilk bu seviyede git sonra ağır bir şey bul ve onu kaldırıp indir sürekli sonra bacaklarını açabildiğin kadar hergün daha fazla açmaya çalış sonra hızlı hızlı daire oluşturan yumruklar at koşu yap barfkis yap yukarıda duran bir demire asıl ayakların yerden kesilsin ilk 10 saniye ayakların yerden kesili bekle ve sonra kendini yukarı doğru kaldır kafan demiri geçsin sonra yine aynısı ayaklarını yerden kes bu sefer 20 saniye böyle böyle dene sonra şınavda bayağı kendini geliştir ve artık parmak uclarınla cekmeye calıs ondada biraz geliştiğin zaman ilk 4 parmakla sonra 3 sonra 2 sonra 1 parmağa kadar indirmeye calıs sonra elinin içini aç sonra yumruk yap aç yumruk yap bunu yüz kere yap sonra yere yat ve bacaklarını havaya kaldıır bacaklarını değirmen gibi dairesel şekilde çevir sürekli sonra ayakta iken karnını ey ve kafanı bacaklarının arasına sokmaya calıs belini geliştir ama fazla zorlama alışır o yavaş yavaş aslında cok kaslı olanlar vitamin alıyorlar ama sen daha doğal yöntemlerle yapabilirsin kolay gelsin :)

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Evde yapabileceğin pratik hareketler var...
Mekik barfiks ve ağırlık kaldırma (Dambıl ile (250gr - 10 kg)
Sponsorlu Bağlantılar

Profesyonel bir yerde eğitim almak istiyorsan herhangi bir spor merkezinden bilgi alman gerekir.
Siyah Cin - avatarı
Siyah Cin
Ziyaretçi
5 Şubat 2009       Mesaj #3
Siyah Cin - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
kas yapmak istiyorsan illaki spor merkezi gerekmiyor doğal yollarlada yapabilir. bir kaç örnek vereyim

ilk 10 şınav sonra 10 mekik 8 şınav 8 mekik 5 şınav 5 mekik 3 şınav 3 mekik ilk bu seviyede git sonra ağır bir şey bul ve onu kaldırıp indir sürekli sonra bacaklarını açabildiğin kadar hergün daha fazla açmaya çalış sonra hızlı hızlı daire oluşturan yumruklar at koşu yap barfkis yap yukarıda duran bir demire asıl ayakların yerden kesilsin ilk 10 saniye ayakların yerden kesili bekle ve sonra kendini yukarı doğru kaldır kafan demiri geçsin sonra yine aynısı ayaklarını yerden kes bu sefer 20 saniye böyle böyle dene sonra şınavda bayağı kendini geliştir ve artık parmak uclarınla cekmeye calıs ondada biraz geliştiğin zaman ilk 4 parmakla sonra 3 sonra 2 sonra 1 parmağa kadar indirmeye calıs sonra elinin içini aç sonra yumruk yap aç yumruk yap bunu yüz kere yap sonra yere yat ve bacaklarını havaya kaldıır bacaklarını değirmen gibi dairesel şekilde çevir sürekli sonra ayakta iken karnını ey ve kafanı bacaklarının arasına sokmaya calıs belini geliştir ama fazla zorlama alışır o yavaş yavaş aslında cok kaslı olanlar vitamin alıyorlar ama sen daha doğal yöntemlerle yapabilirsin kolay gelsin Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
tolunay yalın - avatarı
tolunay yalın
Ziyaretçi
6 Nisan 2009       Mesaj #4
tolunay yalın - avatarı
Ziyaretçi
ben basketbol oynuyorum bir kulüpte ama yeterli kol ve karın kasım yok. kas yapmak için ne yapmalıyım??
e1234567 - avatarı
e1234567
Ziyaretçi
11 Nisan 2009       Mesaj #5
e1234567 - avatarı
Ziyaretçi
ben 16 yasın da 1.63 boy 48 kilo bir erkegim..

arkadaslarıma göre biraz daha zayıfım
ve kas yapmak istiyorum
bunu nasıl başarabilirim biraz bana yardım edebilirmisiniz
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
11 Nisan 2009       Mesaj #6
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
Ağırlık çalışabilirsiniz. Tabi yine de bunu tek başınıza kulaktan dolma bilgilerle yapmamanızı öneririrz. İşin uzmanı bir çalıştırıcı ile görüşürseniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.



Başlangıçta Önerilen Ağırlık Programı Nedir ?
Ağırlık çalışmalarına yeni başlayanlar, ilerlemiş olanlar kadar temel hareketlere önem vermelidirler. Temel hareket, başlangıç demek değildir. Birçok kasın kullanıldığı ve en fazla geliştiren egzersiz demektir. Çalışma kadar dinlenmek de önemlidir. Zannedildiği gibi kaslar, çalışma anında değil, dinlenme anında gelişir, kuvvetlenir ve kendini yeniler. Bu süre 48 - 96 saat arasında değişmektedir. Demek ki bir çalışma programı, dinlenme günlerini de içermelidir.
Yeni başlayanlar, tüm vücudu çalıştıracak bir program uygularken, kullanacakları ağırlıkları da bulmak ihtiyacındadırlar. Genellikle ağırlıklar, 10 tekrar yapabileceğiniz bir ağırlık olmalı ve son iki tekrar sizi epeyce zorlamalıdır. Eğer hareketi 10 tekrar yapabiliyorsanız, ağırlığı hafifçe arttırın. Ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizle pek ilgilenmeyin. En iyi duruş pozisyonunda, çalışan kasa konsantre olarak çalışın. Kuvvet artışı, form, ölçü ve şekillenme, ilerdeki konularda vereceğimiz çeşitli programlardaki uygulamalara göre, zamanla gelecektir.

Ayrıc link i takip eden sayfada ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz..TIKLAYIN


Kas gelişiminin belirli aşamaları vardır.Vücut geliştirme sporuna yeni başlamış veya bu sporla ilgilenmeyen insanların kafasında şöyle bir mantık vardır ; " ağırlık kaldırdıkça gelişirsin , ne kadar çok tekrar edersen o kadar çok gelişirsin " bu ve buna benzer mantıkların tamamen hepsi yanlıştır.Özellikle bu yazımı yazmamın amaçlarından birisi de , Türkiye'de ki insanların kafasındaki vücut geliştirmeyle alakalı yanlış bilgilerden birisi olan kas gelişimini anlatacağım.

Yukarıda belirtmiş olduğum gibi kaslarımızın gelişiminin belirli aşamaları vardır. Kas gelişiminin birinci adımı antremandır. Antremanın şiddeti , gelişim ile doğru orantılıdır.Ne kadar şiddetli ve doğru antreman yaparsak ( kasa yedirerek ) kasta patlama yaratır ve bunun neticesinde hücre onarımı gerekir. Aslında biz antreman sırasında büyümüyoruz , aksine hücre onarımını antreman sonrası gerçekleştirmezsek , antremanlarda geriliyoruz demektir.Bir başka deyişle , kaslarımız yıkıma uğruyor diyebiliriz..

Yukarıda anlatmış olduklarım aşamanın birinci kısmıydı , ikinci kısım ise hücre onarımı bölümü ( antreman sonrası yapılması gerekenler ) .Antreman sonrası yıkıma uğrayan kaslarımızın onarımı için , bazı biyolojik maddeler gereklidir.Diğer bir deyişle antreman sonrası kaslarımızın gıdaya ihtiyacı vardır.İhtiyaç duyduğumuz onarımı protein bazlı gıdalardan karşılayabiliriz.


. Proteinler kaslarımız için gerekli olan aminoasitler içerir. Orta okul öğrencilerinin dahi bildiği gibi proteinler, sindirildikten sonra vücudumuzda aminoasitlere dönüşür. Aminoasitler ise kaslarımızın yapı taşı olan hücrelerin oluşumu ve gelişimi için gereklidirler.

Son adım ise dinlenme - uykudur. Uyku öyle bir süreçtir ki ,vücudumuzun büyümesi için son derece verimli bir dönemdir. Birinci ve ikinci adımın meyvelerini bu adımda toplarız.Uyku döneminde , metabolizmamız yavaşlar ve hormonlarımız maksimum derecede yükselir.İşte , vücudumuzun onarımı için bundan daha iyi bir fırsat yoktur.Diğer bir deyişle , vücudumuz onarıma uyku döneminde başlar. İkinci bölümde aldığımız aminoasitli gıdalar , uykumuz sırasında göreve atılırlar , bu şekilde hücreleri onarıma başlar ve bu da kasların gelişimi anlamına gelir.

Ülkemiz de , bu spora yeni başlamış veya henüz başlamamış kişilerin bir çoğunun kafasında ,hatta bu sporu yapıpta hala yukarıda dile getirdiklerimi bilmeyen onlarca insan var malesef..Size kas gelişiminin bilimsel boyutunu , anlaşılır şekilde anlatmaya çalıştım.Umarım faydalı olmuştur.İyi çalışmalar..

Kaynak




Hepimiz az çok kas yapmak için neler gerektiğini biliyoruz. Bacak sıkılaştırmak için, popo kaldırmak için, kol kası yapmak için yapmamız gerekenler belli, fakat yapmamamız gerekenleri biliyor muyuz? İstediğiniz seksi kaslı vücudu elde etmek isterken, yaptığınız çalışmaları yanlış seçimler ile sabote etmemek için neleri yapmamalısınız bir bakalım isterseniz. Tahminimce, vücut yaparken kimse iki adım ileriye, bir adım geriye ilerlemek istemeyecektir.

1) Uykunuzu Düzenlememek
uykusu guzellikUykusuz kaldığınızda kas onarımınızı duraklattığınızdan dolayı gücünüz de azalacaktır. Kas yapmaya çalışan bir vücudun nereden baksanız en azından 7 saat kaliteli bir uykuya ve dilenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.

2) Aşırı Antrenman Yapmak
Çocukluk arkadaşım Rekortmen Milli Yüzücü Can Kulduk bunu zor yoldan alpha maleöğrenmişti. Bir kas gurubunu aşırı çalıştırmak hem ilerlemenizi durduracaktır, hem de sakatlanma riskini arttıracaktır. Kaslarınızın onarımı için zaman tanımalısınız, böylece şişmelerine izin vermiş olursunuz. Maksimum şişme kasları şaşırttığınız zaman daha kolay gerçekleşir, monoton bir çalışmaya alışan kaslar asla zirveye yapamazlar.


3) Protein Takviyesinde Bulunmamak
proteinHücrelerin temel yapı taşı olan proteinler vücut tarafından dokuların tamiri, daha fazla enerji sağlamak ve kas yapmak için kullanılır. Antrenmandan sonra, kaslarınızı çok hızlı beslemelisiniz, özellikle ilk 30 dakika çok önemli bir zaman aralığıdır. Yemek yiyerek vakit kaybetmeyin, hazmedilmesi saatler sürebilir ve 1 saatte sadece 4 ila 7 gram protein serbest bırakılır. Kaslarınızı besinsiz bırakmamak ve yaptığınız antrenmandan maksimum

etki alabilmek için, idmandan sonra whey proteini alın.

4) Çok Fazla Karbonhidrat Yemek
Karbonhidratları yakabilmeniz için çok hızlı bir metabolizmaya sahip olmanız gerekir, bunun içinde zaten vücut kas oranınızın yüksek olması gereklidir. Eğer kas yapmaya çalışıyorsanız karbonhidratlı yerine proteinli besinler tercih etmelisiniz.
ip atlama selulit egzersiz hareketleri

5) Kardiyovasküler Çalışmaları Atlamak
Kardiyo çalışması kalp ve akciğer kapasitesini arttırmaya yardımcı olacağından, kaslarınıza daha fazla besin ve enerji takviyesi yapmanızı sağlayacaktır. Bu da daha fazla gelişme olanağı ve hacim demektir.

6) Sporcu Gıdalarının Para Tuzağı Olduğunu Düşünmek
animal nitro sporcu besiniBunca doktor, laboratuar ve teknisyenin oyun oynadığını mı düşünüyorsunuz? Şöyle açıklamama izin verin, 30 gr.lık protein miktarını alabilmek için iki adet büyük boy bonfile yemeniz gerekecektir, oysaki bir protein içeceği ile bunu bir bardakta halletmek mümkün. Eğer kaslı seksi bir vücut istiyor ve Dr. Müftüoğlu kadar zengin değilseniz, sporcu gıdalarına bir göz atın derim. Hem zamandan hem de masraftan kazanın.

buzlu su zayiflatir

7) Dehidre Olmak
Yeteri kadar su içmemek belki de profesyonel sporcuların düştüğü en ölümcül tuzaklardan birisi. Kaslarınızın düzgün çalışabilmesi ve yeterli enerjiye ulaşabilmeleri için suya ihtiyacı var. Ağırlık çalıştığınız ve spor yaptığınız zaman zaten terlediğiniz için vücudunuz ekstradan su kaybına uğramakta, birde siz yeterli su içmezseniz bırakın kas yapmayı sağlığınızı bile yitirebilirsiniz.

8) Yağsız Bir Diyet ile Beslenmek
Yağsız bir diyet ile beslenmek mevcut kas yüzdenizin düşüşüne sebebiyet verebilir. Bu nedenle, özellikle sağlığınız açısından faydalı yağları asla diyetinizden eksik etmeyiniz.
on omuz kaslari halter hareketleri

9) Orantısız Kol Kası Çalışmak
Kafaları çevirtmek için ihtiyacınız olan kol kaslarınızın gelişmiş olması olabilir, ama evrende her şey bir denge üzerine kuruludur. Bacak kaslarınızı ihmal etmeniz hem testosteron seviyenizin düşmesine hem de belinize fazla baskı uygulayacağından sakatlanmalara sebebiyet verecektir.

10) Tuz Kullanmamak
Tuz, vücudumuzun kalp sağlığına tehlikeli olabilir, eğer dengeli bir şekilde kullanılmaz ise, fakat terlediğiniz zaman kaybettiğiniz sodyumun yerine koyulması, kaslarınızın yapı taşlarını oluşturan amino asitler için oldukça önemlidir.

11) Aşırı Azimli Olmak
kol kaslari trisepsKaslarınızın kendilerini onarmak için dinlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Kollarınıza hacim kazandırabilmek için; kol kaslarınızın ağırlık çalışması sırasında meydana gelen mikroskobik yırtılmaları onarmasına ve meydana gelen stresi egale edebilmek için daha fazla kas oluşturmasına izin vermelisiniz. Bunu da ancak haftada bir iki gün dinlenme ile başarabilirsiniz.


12) Alkol Kullanmak
Kas yapımınızı yavaşlatacağı için dikkatli olmanızı tavsiye etmeliyim. Alkol tüketimi vücudun protein sentezlemesine engel olur ve testosteron (erkeklik hormonu) seviyelerini düşürür. Yağ yakışını da önleyeceği için kilo almanızı kolaylaştırdığını unutmayın lütfen!


Kaan Berberoğlu
Milli Rekortmen Yüzücü
KAYNAK
SEDEPH - avatarı
SEDEPH
Ziyaretçi
11 Nisan 2009       Mesaj #7
SEDEPH - avatarı
Ziyaretçi
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN BODY BUİLDİNG:

1. ay (bu programda 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek proğram süresi 1 ay )


etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

etki bölgesi ö.kol ****ol

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

etki bölgesi ö.bacak a.bacak

9-Leg Extension

10-Leg Curl

Evet, yapmış olduğumuz programda kişiyi genel olarak çalıştırdık. Kullanılan hareketlerde bar ve makineye ağırlık verilerek kişinin vücudu hareketleri daha dengeli yapılmasını ve tekniğini öğrenmesini sağladık

1.ay programının ilk günü her hareketi 2x8 2. antrenmanda normal olan 3x8 e kademeli olarak ulaşın ki ağrı oluşmasın

Yaptığınız programın maksimum süresi 45 dakikadır bu süreyi geçerseniz çok oyalanmışınız demektir ya da erken biterse çok hızlı yapmışsınız demektir set ve sayılar dinlenme suresi hesaplanırsa 10 hareket 45 dakikada bitmelidir

Her bölge 1 ayda 12 antremanı tamamlamalıdır (örnek 12 göğüs antremanı)

Verilen hareket sırası önemlidir göğüs ve omuza öncelik tanınmasının sebebi ilk kuvvetinizi yorucu hareketlerde harcamanızdır

Omuz hareketinde enseye pres ilk programda verilmemiştir sebebi ilerlemişler bile bu hareketten sakatlanabiliyorlar öne presle risk alınmıştır


2 . ay proğramı (bu proğramda 2 gelinip 1 gün dinlenilecek program süresi 2 ay)


1.Gün

GÖĞÜS

1-Incline Bench Press

2-Incline Dumbbell Flyes

3-Dumbbell Bench Press (FLAT)

ÖN KOL

1-Dumbbell Curls

2-Concentration Curls

KANAT

1-Wide-Grip Front Lat Pulldown

2-Straight Arm Pulldown

3-One Arm Dumbbell Rowing


2.Gün

OMUZ

1-Dumbell Press

2-Bent-Over Dumbbell Lateral Raises

3-Front Dumbbell Raises

ARKA KOL

1-Triceps Pushdowns With Rope Attachment

2-Dumbbell French

BACAK

1-Leg Press

2-Lying Leg Curl (Hamstring Curl)

3-Leg Extension


Evet, bu yapmış olduğumuz programda biraz daha ayrıntılara girildi kişinin bir önceki programdaki bar ve makine yardımıyla tecrübe kazandığı ve hareketlerin doğru yapılışını anladığı göz önüne getirilerek daha çok bağımsız hareketleri içeren dumbell hareketleri ile kişide ayrıntıya ve hacme doğru gidilmiştir.

Verilen programın sayısı ve hareket tarzının sertlik dozajı yükseltilmiştir

Özellikle bir önceki programda çalışmayan bölgeler tercih edilmiştir böylece kişinin vücudu tamamlama noktasına gelmiştir.

Bu programda kişi önce 3x8 ile 1–2 günü yapmalı ikinci turda 4x8 e çıkmalıdır


Kişinin tercihine ve vücut tipine göre dinlenme günlerinde cardio yapabilir

Yapılan program ortalama 45 dk civarındadır

Her bölge 2 ayda 16 kere çalışılmalıdır (örnek 16 göğüs antremanı)

Tüm hareketlerde hareketin orjinal ismi kullanılmıştır bölgesine göre buradan
bakabilirsiniz
Kaynak
hsn25 - avatarı
hsn25
Ziyaretçi
13 Haziran 2009       Mesaj #8
hsn25 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benim kaslarımın herkez tarafından ilgi çekmesini istiyorum 1.73 boyundayım ve 55 kiloyum bunun içn napmam gerekiyo spor salonların verecek paramda yok yardımlarınızı bekliyorum
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
13 Haziran 2009       Mesaj #9
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
hsn25 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar benim kaslarımın herkez tarafından ilgi çekmesini istiyorum 1.73 boyundayım ve 55 kiloyum bunun içn napmam gerekiyo spor salonların verecek paramda yok yardımlarınızı bekliyorum

Linki inceleyerek gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
zexer - avatarı
zexer
Ziyaretçi
14 Haziran 2009       Mesaj #10
zexer - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslara katılıyorum evde yapabılecegınız cok egzersizler var ama salonlarda ılk ıs kılo ılgılı yardım ıle baslıyor kendım gıttım sızıe tavsıyem kendınızı fazla zorlamayın yavaş yavaş oluyor bu işler basketle ugrasan arkadasımız bıleklerını guclendırmeyle baslasa ıyı olur kendı gorusum...

Benzer Konular

12 Haziran 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2018 / ThinkerBeLL Tıp Bilimleri
29 Aralık 2008 / Ziyaretçi Soru-Cevap