Arama

Beyin göçünün zararları nelerdir? - Sayfa 2

Güncelleme: 13 Mayıs 2013 Gösterim: 23.696 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mayıs 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

beyin gocunun zararları nelerdir maddeler halinde

Beyin Göçünün Yararları
Göç eden beyinlerimiz kendi çalışma alanlarında gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında bulunanlarla bugünkü teknolojik olanaklarla iletişim kurup bilgi ve deneyimlerini paylaşarak hem kendi güçlerini daha da büyütme olanağı elde edebilirler (paylaşıldıkça eksilmeyerek artabilen bilgidir) hem de ülkemizin gücünü artırmaya önemli bir katkıda bulunabilirler. Bu konuda en önemli olan konu beyinler arasındaki karşılıklı iyi niyet ve güvenirliliktir. Mutlaka göç eden beyinlerimizin bilgi ve deneyimlerini paylaştıkları yerli ve yabancı bilimsel ve güvenilirlik açısından işbirliğinde bulundukları kişiler vardır. Ancak göç eden beyinlerimizle ülkemizde birşeyle yapmaya çabalayan beyinlerimiz arasında olabilecek işbirliği ve bilgi alışverişi ülkemize çok büyük yararlar sağlayabilecektir.
Sponsorlu Bağlantılar

Beyin Göçünün Zararları
Gerek ülke olanaklarının sınırlı olması gerek yasal düzenlemelerdeki karmaşıklıklar ve devlet yetkililerinin ilgisizliği, gerekse iç ve dış menfaat gruplarının baskıları sebebiyle yetişmiş insan gücüne sahip çıkılamamaktadır. Eğitilmiş insan sermayesinin fakir ülkelerden akışı/kaçışı batı dünyasının bilim ve ekonomisini artırırken, göç veren ülkelerin gelişmelerini yavaşlatmakta/engellemektedir. Buda beyin göçünün az gelişmişlikle özdeşleşmesi anlamına gelmektedir.
Msn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn HappyMsn Happy

Benzer Konular

12 Ekim 2016 / halil666 Tıp Bilimleri
6 Nisan 2017 / Ziyaretçi Cevaplanmış
2 Eylül 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
21 Kasım 2011 / volkankız Soru-Cevap
25 Nisan 2012 / Misafirim ben Soru-Cevap