Arama

Saç nasıl çabuk uzar?

Güncelleme: 19 Aralık 2016 Gösterim: 415.960 Cevap: 7
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi

Saçımızı daha hızlı nasıl uzatırız? Saçların daha hızlı uzaması için neler yapılabilir?

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen ahmetseydi; 19 Aralık 2016 14:11
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
ben genelde yaz aylarınd bol bol ııslatırdım çabuk uzuyor gibi gelirdi ama beslenme ve spor önemli Kısacassı Bol bol yıka ,sağlıklı ve iyi beslen ve spor yaap Msn Happy
Suna Dumankaya Diyor ki(Güzellik Uzamanı) ;
Sponsorlu Bağlantılar
Ayrıca "Bir avakado yarısını, iki adet bıldırcın yumurtasını, iki çorba kaşığı susam yağını karıştır ve saçına boya sürer gibi sür. Saçını strech filmle sarın ve iki saat bekletin. Saçınıza yarayacağına eminim. Biberiyenin faydasına gelince, çay gibi demleyip, suyunu saç diplerine friksiyon yaparak yedirirseniz, kepek sorununuzu giderir."diyor.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
22 Aralık 2008       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi

Doğal yollarla hızlı saç uzatmanın yöntemi


Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, zeytin yağı gibi yağları da bakım sürecine dahil edebilirsiniz. Size tavsiyemiz üç damla lavanta yağı, üç damla biberiye yağı, jojoba yağı ve ikişer damla sedir ağacı yağı ile kekik yağını kısık ateşte ısıtıp, elde ettiğiniz bu ılık yağı masaj yaparak saç derinize yedirin, bu yağlar hem saçların hızla uzamasına hem de parlak, bakımlı saçlara sahib olmanıza sebep olur.

Pekçok insan saç uzatma işlemlerinin işe yaramadığını düşünür. Yumurta akı ise geçmişten günümüze kadınların saç bakımında uyguladığı bir numaralı çarelerden biridir. Saçlarınıza yumurtanın akını uygulamak, normalden on kat daha sağlıklı saçlara kavuşturacaktır. Yapmanız gereken yumurta akını saçınıza uygulayıp, saçınızı streç filmle sarıp bir kaç saat beklemek. Yumurta akını, ılık zeytinyağı ile karıştırıp saçınıza uygularsanız daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Su metabolizmamızı hızlandıran, vücuttan toksinleri atmamızı sağlayan harika bir içecektir. Günde 8 bardak yani 1,5-2 litre su içmek yalnız vücudunuza iyi gelmekle kalmaz, saçlarınızı da güçlü kılar. Güçlü saçlar çabuk uzar. Düzenli su içmek ayrıca saçınızı içten dışa nemlendirir, nemlenmiş saç yumuşak bakımlı saç demektir ve bu saçlarınızın kolay kırılmasını ve kopmasını engeller.

Saçlarınızı sabah akşam taramak, baştaki kan akışını hızlandırır, saç diplerini besler, beslenen saç çabuk uzar. Yalnız saçlarınız ıslakken onları fırçayla taramayın, bu saçlarınızı yıpratır ve kırılmasına neden olur. Sentetik fırçalar yerine geniş dişli tarakları tercih edin.

Saçlarınızı fön makinesiyle kurutmakta saçlarınızı güçsüzleştirir, saç tellerinin barındırdığı suyu buharlaştırır ve onları nemsiz bırakır ki bu da saç tellerinin güçsüzleşmesi ve kırılmasına neden olur. Kullandığımız düzleştiriciler, fön makineleri bu sebeple saç tellerini yıpratır. Saç kurutma makinesi kullanmak yerine nemi iyi çeken bir havluyla kurutmak daha sağlıklıdır, havluyu saçlarına sürterek kurutmak ise saçları kırar, havluyu yumuşak bir şekilde uygulamalıdır.Şayet fön makinesini kullanacaksak, makinenin soğuk ayarından saçları kurutmak en iyi tercih olacaktır.

Saçların uzaması için en önemli hususlardan biri, beslenmemize dikkat etmektir.Protein yönünden zengin yiyecekleri bolca tüketirseniz, hem saçlarınızın cinsinin kalitesi artar, hem de hızlı uzarlar. Abur cubur gıdalar yerine düzenli olarak taze sebze, meyve, balık yumurta tüketmekte saçlarınızda harikulade değişimlere neden olacaktır.

Vücudunuzda çeşitli vitamin eksiklikleri varsa, saçlarınız kuru ve yıpranmış gözükür. Vitamin B de olduğu gibi A ve C vitaminleri ve multi vitaminler de saçların büyümesinde etkilidir. Bu vitaminleri içeren gıdalarla beslenmek veya vitamin hapı olarak multi vitamin, özellikle biotin hapı almak kalın ve uzun saçlar demektir. Saçınıza doğal bir vitamin deposu uygulamak isterseniz, patates haşladıktan sonra suyunu dökmeyin, soğumasını bekleyin ve bu suyu durulama suyu olarak kullanın

Uzun saçlara sahip olmak için saç derinizi ve saçlarınızı sağlıklı tutmak zorundasınız. Saçlarınızı haftada bir bolca, kimyasal madde içermeyen doğal bir ürünle kremlemek işinizi görür. Kremlenen saçlar ipek gibi yumuşak ve harika gözükür.

Soğan yalnızca yemekte kullanılır diye düşünebilirsiniz fakat bu kesinlikle doğru değil! soğanı haşlayın ve soğuduğunda saçınıza bu suyu uygulayın, herkesin kıskanacağı parlak, bakımlı saçlarınız olacaktır! Duruladıktan sonra saçımda kötü koku kaldı işe böyle nasıl giderim diye düşünüyorsanız, bunu hafta sonu uygulayın. Soğan ile saç uzatma yöntemimiz için tıklayın!

Soğan yalnızca yemekte kullanılır diye düşünebilirsiniz fakat bu kesinlikle doğru değil! soğanı haşlayın ve soğuduğunda saçınıza bu suyu uygulayın, herkesin kıskanacağı parlak, bakımlı saçlarınız olacaktır! Duruladıktan sonra saçımda kötü koku kaldı işe böyle nasıl giderim diye düşünüyorsanız, bunu hafta sonu uygulayın. Soğan ile saç uzatma yöntemimiz için tıklayın!

Saçınıza haşlanmış patates suyu, bal ve yumurta sarısı ile yapacağınız maskede saçınızı kökten uca nemledirmekle kalmayıp, saçlarınızın hızla uzamasına da yardımcı olacaktır.

Aleo vera maskesi de saçlarınıza güzellik katacaktır. 1 yemek kaşığı taze limon suyu, 1 çay kaşığı bal, 1 fincan aleo vera jeli karıştırıp kıvama geldikten sonra, saçınıza uygulayın, ve yarım saat sonra durulayın. Sürekli bu uygulamayı yaparsanız saçlarınız eskisine göre daha sağlıklı, canlı, hemde daha parlak olacaktır.

Gerçekten uzun saçlara mı kavuşmak istiyoruz, elma sirkesi de tercih edilebilir bir formüldür. Yapmanız gereken saçlarınızı duruladığınız suya 2-3 damla elma sirkesi eklemek. Bu uygulama saç köklerini besler ve saçınızın hızla uzamasını sağlar. Eğer sirkeli suyla durulamak saçımda koku bırakır diye düşünüyorsanız hiç endişe etmeyin, bu suya istediğiniz uçucu yağı(portakal yağı, gül yağı vb) eklerseniz bu, sirke kokusunu bir nebze bastırır.

Uzun saçlara kavuşmak için diğer bir yöntem ise, saçlarınıza üzüm çekirdeği yağını her gece saç derinize masaj yaparak yedirmek.Eğer saçlarınız çok yağlanırsa bu uygulamayı hafta 2-3’e de düşürebilirsiniz.

Silikon bazlı saç bakım ürünleri saçlarınıza sağlıklı ve düz görünüm vermesine sağlıyorsa da bu bir ilizyondur. Neden? çünkü onlar saç diplerini tıkayarak saçlarınızın nemlenmesini ve uzamasını engeller. En pahalı, en kaliteli diye bilinen silikon bazlı bakım kremlerinde de durum aynıdır. Mümkün mertebe bu ürünleri kullanmamalı.

Saç diplerine uygulanan kimyasal ürünlerdende uzak durun. Bunlar saçınızı yorar, kepeklenmeye neden olur.Sağlıklı saç, sağlıklı saç derisiyle mümkündür.

Saçınıza doğal bir saç bakım kremi uygulayın ve saçınıza buhar verin, buhar veren bir cihaz evde yoksa çaydanlıktaki sıcak suyun buharı da işinizi görecektir. Buharın ısısı kremin saç derinliklerine nüfuz etmesini sağlayıp saçlarınızın beslenmesini sağlayacaktır. Sonuç olarak ipek gibi bakımlı pırıl pırıl saçlarınız olacak. Buna alternatif bir yöntem saçınızı yıkadıktan sonra, doğal bir ürünle kremleyip, başınıza havluyu sarmaktır.

Günümüz hava koşullarında, saçları sık yıkamak zaruri hale gelebiliyor fakat hergün şampuan, saç kremi gibi kimsayal işlemler geçiren saç ne kadar yıpranıyor düşünebiliyor musunuz? şayet saçımızı hergün yıkıyorsak, değil saçımızın uzaması, başımızda saç kaldığına şükretmeliyiz ! Uzmanların tavsiyesi saçımızı haftada yalnızca 2-3 kez yıkamaktır. Ve şampuan tercihimizi kuru saçlar için olandan yana kullanmalıyız, bu saçımızın kendi nemini korumasına yardımcı olacaktır.

Saç şekillendiriciler çoğu insanın vazgeçilmezlerinden biri, fakat bu makineler ne kadar pahalı ve iddialı olursa olsun, en sağlıklısı bunlardan uzak durup, saçları doğal halinde kullanmaktır. Saçlarıma hacimli ve dalgalı bir görünüm veren saç şekillendiricilerimden vazgeçemem diyorsanız size önerimiz saç kurutma makinelerinin soğuk fön bölümünden saçlarınıza şekil vermektir.

Palmiye yağı içerdiği E vitamini özleriyle saçlarınızın uzaması için mükemmel bir kaynaktır! Haftada 1 veya 2 kez saçınıza palmiye yağını uygulayın(fakat saç derisine uygulanmayacak) 10 dakika sonra saçınızı yıkayın ve şampuanlayıp durulayın. Palmiye yağı ayrıca saçınızı güneşin zararlı ışınlarından, klordan, yüzerken saçımızın tuzlanmış yıpranmış durumundan korumak için müthiş bir çözümdür. Fakat palmiye yağı ve diğer uçucu yağ satın aldığımızda piyasadaki en doğal en kaliteli ürünü tercih etmeliyiz.

Saçımızı asla ve asla ıslakken taramamalıyız. Saçımıza yapabileceğimiz en büyük kötülük onu ıslakken taramak. Çünkü saçlarımızın güçsüz kalmasına, ve kırılmalara, kopmalara neden olan en büyük etkenlerden biridir. Saçınızı tamamen kurutmadan hafif nemli duruma geldikten sonra tarayın.

Saç uzamasında, kalınlaşmasında, saçların sağlıklı ve ipek gibi görünmesinde, uzmanlarca kabul edilen en etkili yöntem biotin alımıdır. Biotin alımını sağlamak doğal gıdalarla mümkün olduğu gibi, hap alımı olarakta makul bir çözümdür. Biotin, aslında yumurta, soya, kepekli tahıl vb gibi ürünlerde bulunan bir B vitaminidir. Bu nedenle uzun sağlıklı saçlar için günlük diyetimizde biotin içeren gıdaları bolca bulundurmalıyız.Şaşırtıcı sonuçlara hazır olun!

Saçlarınızın daha hızlı büyümesini sağlayan bir yöntemde saçınızı yıkarken, saç derisine yavaş ve nazik bir şekilde masaj uygulamak. Bu uygulama saç diplerini uyarır, kan akışını hızlandırarak, saçınızın çabuk uzamasına yardımcı olur.

Örgülü saç veya saçınız at kuyruğu biçimindeyken uyumaktan kaçının!Bu zamanla saçta kopmalara, kırılmalara yol açar, ve uzun, sağlıklı saçlar hayal olur gider.Saçınızı doğal haline bırakıp uyumak en sağlıklısı…

Stresten kaçının! Günümüz yaşama koşullarında televizyon ve internet gibi streste maalesef hayatımızın bir parçası.Fakat stres ve saç dökülmesi arasında ilişki gözününe alındığında mümkün mertebe stressiz ortamlardan kaçınmak, yanında huzur bulduğumuz kişilerle görüşmek en sağlıklısı…Huzurlu bir hayat için hobiler, ailemizle vakit geçirmek, yeterli uyku gibi stresten kurtarıcı etkenler olarak biliniyor.Stresten uzak bir yaşam güzel bir cilt ve sağlıklı saçlar demektir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:38
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
3 Ocak 2009       Mesaj #4
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi

Hızlı Saç Uzatmak İçin Öneriler


Saçımız gün içerisinde havadan ve pek çok etmenden etkilenir. Bu etmenlerin zararlarını ortadan kaldırmak için ise pek çok yöntem mevcut.

Saçınızı uzatırken saçınıza ilk olarak canlılık kazandırmalısınız. Saçınızın kaybettiği keratin, biyotin ve demiri sağlayarak sağlıklı, bakımlı, gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Saçınızı sık sık kestirin. Saçlarınızı kestirdiğinizde saçlarınız daha sağlıklı ve dolgun şekilde uzar.

Hızlı saç uzatma yöntemleri arasında en önemlisi saç derisini temiz tutmaktır. Bunun için saç derinize haftada bir kimsayal madde bulundurmayan ürünlerle masaj yapabilirsiniz.

Gündelik yaşamda kullandığımız pek çok ürün saçlarımız için oldukça yararlıdır. Artık pek çok yerde bulabileceğiniz yağlarla saçlarınızı daha canlı, bakımlı ve parlak hale getirebilir aynı zamanda saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Bol bol su için. Su metabolizmanızı hızlandırır ve vücudunuzdan toksinlerinizi atmanıza yardımcı olur. Bu da saçlarınızın daha güçlü ve nemli kalmasını sağlar. Nemli saçlar kolayca kırılmaz ve yıpranmaz.

Saçlarınızı sabah ve akşam tarayın. Saç taramak, baştaki kan akışını hızlandırdığı için saçın daha hızlı uzamasını sağlar.

Bolca protein tüketin. Protein saçlarınızın gücünü arttırmakla birlikte çok hızlı uzamalarına da yardımcı olur.

Isırgan otu kürü: Saçlar için faydalı olan vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran ısırgan otu, saçlarınızı kökten uca besleyerek koruma altına alır, daha dolgun ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlar.

1 bardak suyun içinde ısırgan otunu sapları ve yaprakları ile birlikte 4 dakika kısık ateşte kaynatın. Kaynattıktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın ve süzüp suyu otlardan arındırın. Ilık haldeki ısırgan otu suyunu parmaklarınızı kullanarak saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı ılık su kullanarak durulayın. Haftada 2 kez düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Buğday tohumu yağı: Buğday tohumunda bulunan A, D ve E vitaminleri saçlarınızı besler ve hızlı uzamasını sağlar. Saçların ihtiyaç duyduğu proteini de barındıran buğday tohumu yağı ile saçlarınıza bakım uygulayabilirsiniz. 3 yada 4 damla saç diplerinize buğday tohumu yağından damlatıp parmaklarınızla saçlarınıza masaj yaparak yağı yedirin. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı ılık su kullanarak temizleyin.

Yeşil çay kürü: Yeşil çayın insan sağlığına olan faydalarından biri de saç bakımıdır. Her gün 3 fincanı geçmeyecek şekilde yeşil çay içerek saçlarınızın daha parlak ve daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç dökülmesini önleyen yeşil çay, saçlarını hızlıca uzatmak isteyenlerin de ilk tercihi oluyor.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:41
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
19 Ocak 2009       Mesaj #5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi

Saç uzatmanın yolları


Saç nasıl hızlı uzar; Dengeli beslenmeli ve sağlıklı uzun saç için lazım olan vitaminleri beslenmenize dahil etmelisiniz. Hatırlamalıyız ki, saçlarınız doğal tellere sahiptir ve bunlar sağlığınızın ve iyi olmanızın yansımasıdır. Eğer bedeninize iyi bakmazsanız, saçlarınız istediğiniz gibi görünmeyecektir. Vücudunuza iyi bakmalı, bir saç bakım programı uygulamalı ve beslenmenize vitamin desteği sağlamalısınız. Biraz dikkat ve bakımla saçlarınızın muhteşem bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.

Uzun saçların sorunları

Uzun saç düşmanları; kırılma, uçuşma ve kırık uçlarıdır. Uyandığınız an itibariyle, uyanıkken ve hatta uyurken saçlarınızın kırılmasına sebep olan birçok faktör vardır. En çok karşılaşılan yanlış fırçalama ve yıkama, uçlarını gereken uzunlukta kısaltmamaktır. Saç biçimlendirme, yanlış beslenme ve huzursuz uyumak da saçta kırılmaya yol açabilir. Kişilerin, saçlarına iyi geleceğini umdukları şeyler saçlara zarar verebiliyor. İyi bakım; kolay, fakat doğru bakım ürünleri uzun, güzel ve sağlıklı bir saça sahip olmanızı sağlar.

SAÇ UZATMA KÜRÜ MALZEMELERİ
Yoğurt
Yumurta
Limon suyu
Kına
Kına, yumurta, yoğurt, ve limon suyuyla yoğun bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız bu hamuru saçınıza ve saç derinize masaj yaparak sürün.
1 saat sonra şampuan ile yıkayın.
Bu uygulama ayrıca saç dökülmesi sorununa da iyi gelmektedir.

Çörek otu yumurta sarısı ile saç uzatma
1 yemek kaşığı çörek otu ile susam otu
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
1 yemek kaşığı çörek otu ile susam otunu, 1 yumurta sarısıyla güzelce karıştırıp saçınıza masaj yaparak sürün ve 15 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı ılık suyla iyice durulayın. Saçın çabuk uzaması için bu kürü, haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.
Saçımın Hızlı Uzaması için Başka Ne Yapabilirim?

Yarım olgunlaşmış br avokadoyu çatal yardımıyla güzelce ezin. İçine 1 çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve 1 çorba kaşığı soya yağı katıp karıştırdıktan sonra saç diplerine iyice yedirerek sürün. Ardından başınıza önce mutfakta kullandığınız streç filmden bir kat sarın onun üstüne de ılık havlu sarıp 1 saat kadar bekleyin. Son olarak saçınızı yıkayıp durulayın. (Hafta bir kere uygulayabilirsiniz.)

Saçların Çabuk Uzaması
Pek çok bayanın en sevdiği yeridir saçları. Bir anne çocuğuna nasıl severse inanın saçlarını da o kadar çok sever. Onları her zaman bakımlı görmeyi arzular. Fakat çoğu zaman ya vakit olmamasından veya tembellikten bakımını her zaman erteler. Asıl konumuzsa saçlarının hızlı uzamasını isteyen bayanları daha çok ilgilendiriyor. Aşağıda vereceğimiz formüller işinize yarayacaktır.

Saçları Uzatmak İçin Kullanılan 1. Maske
Malzemeler;
10 gram Entele Otu,
2 Su Bardağı Elma Sirkesi,
2 Su Bardağı İçme suyu,
Yapımı; Entele otumuzu elma sirkesini ve suyumuzu bir tasın içine koyarak kaynatıyoruz. Tasdaki suyun yarısı buharlaşıp boşalana kadar kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra saç diplerimize masaj yaparak sürüyoruz. 1-2 saat kadar saçımızda bekletip ılık su ile yıkıyoruz. Haftada 3 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Saç Uzatan 2. Maske tarifi
Malzeme;
10 gr Entele Otu,
1 Şişe Badem Yağı,
1 Şişe Bepanthene,
1 Adet Saç Bonesi,

Yapılışı; Saçlarımızı güzelce yıkayarak temizliyoruz. Aktardan aldığımız 10 gram entele otunu bir kahve cezvesinin 4/3 ünü suyla doldurarak içine atıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra süzerek ılımaya bırakıyoruz. Aktardan aldığınız badem yağımızı ve bepanthene’i entele otu suyuyla karıştırarak saç diplerimize masaj yaparak uyguluyoruz. Başınıza bir bone takarak 20 dakika fön makinası ile kurutuyorsunuz. Fönleme bittikten sonra 10 dakika daha bekleyin ve boneyi çıkarıp saçlarınızı yıkayın.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:43
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
25 Ocak 2009       Mesaj #6
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
evde kolayca uygulayabileceğiniz bir çok yöntem:
  • Birer yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile karıştırıp saçınıza sürün, 15 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile iyice durulayın. Bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
  • Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip, suyunu süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı bu karışımla ovarak yıkayın.
  • Yarım olgun avokadoyu çatal ile iyice ezin. İçine bir çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı soya yağı katıp iyice karıştırdıktan sonra saç diplerinize iyice yedirerek sürün. Daha sonra başınıza bir kat streç film sarın onun üzerine de ılık havlu sarıp 1 saat bekleyin. Son olarak saçınızı güzelce yıkayıp durulayın.
  • Bir kahve fincanı sıcak suyun içine, bir kahve fincanı keten tohumu yağı, yarım limon suyu katarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca hemen ocaktan alın. Başınıza sürebileceğiniz sıcaklığa gelince ılık olarak saçlarınıza sürüp yukarıdaki gibi streç film ve havlu ile sarın. Bir saat sonra saçınızı yıkayıp durulayın.
Lavanta, Biberiye ve Jojoba yağı
  • Üçer damla lavanta yağı, biberiye yağı ve jojoba yağı ile ikişer damla sedir ağacı yağı ve kekik yağını iyice karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Oluşturduğunuz bu karışımı saç derinize masaj yaparak iyice yedirin. Bir süre beklettikten sonra güzelce yıkayın.
  • Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız günde yaklaşık 8 bardak(1.5-2lt) civarında su içmeniz gerekmektedir.Metabolizmanızın hızlanmasını sağlayan ve toksinleri vücuttan uzaklaştıran su, saçlarınızın hem güçlü olmasını hem de çabuk uzamasını sağlayacaktır.
  • Saçlarınızı sabah akşam düzenli olarak taramak saç uzatmanın yolları arasındadır. Saçlarınızı taramak saç diplerine masaj yapmanızı yani kan akışını hızlandırdığı için saçlarınızın beslemenizi sağlayacaktır. Beslenen saçlarınız daha hızlı uzayacaktır. Tercih ettiğiniz tarağınızın da geniş dişli olursa saçlarınızın kırılmasını engelleyecektir.
  • Beslenmenize dikkat etmek ,saç uzatmanın yolları arasında en önemlilerden bir tanesidir. Saçlarınızın sağlıklı olması ve hızlı uzamasını sağlayan protein çokça tüketilmelidir. Hazır ve yağlı gıdalar yerine protein bakımında zengin yumurta, süt ürünleri, balık ve kırmızı etin yanında bolca sebze ve meyve tüketmeniz gerekmektedir.
  • Vitaminlerden A, B ve C Vitaminleri ve bunların yanında multi vitaminler almak saç uzatmanın yolları arasındadır. Bunları doğal bir beslenmeyle alabileceğiniz gibi özellikle biotin hapı kullanarakta kalın ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınıza doğal vitaminle buluşturmak istiyorsanız patatesi haşladıktan sonra suyunu dökmeyin ve soğuduktan sonra durulama suyu olarak bu suyla saçlarınızı durulayın.
  • Saçlarınızın uzamasını sağlayacak bir diğer yöntem de soğan suyu. Soğanı haşlayın ve suyu soğuduktan sonra saçınıza soğan suyunu masaj yaparak iyice yedirin. Saçınızda bir süre bekletin. Bu suyun kokusundan rahatsız olursanız eğer hafta sonu evdeyken uygulamanız önerilmektedir.
  • Hızlı uzayan ve nemli saçlara sahip olmak için haşlanmış patatesin suyunu, bal ve yumurtanın sarısı ile iyice karıştırarak bir maske hazırlayın. Hazırladığınız maskenizi saçlarınızın dibinden aşağıya doğru iyice uygulayın.

1 kaşık limonun suyunu, yarım tatlı kaşığı bal ve 1 fincan aloe vera ile iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün. Yarım saat bekledikten sonra durulayın. Düzenli olarak yaptığınız bu maske daha uzun, daha canlı ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.
  • Saçınızı daha hızlı uzatmak için durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi damlatabilirsiniz. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyerek daha uzun saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Sirke kokusundan rahatsız olanlar suyun içerisine uçucu doğal yağlardan(lavanta yağı, keki yağı) veya esanslardan ekleyebilirler.
  • %100 doğal yöntemlerden bir diğeri de üzüm çekirdeği yağıdır. Her gece üzüm çekirdeği yağını saç derinize masaj yaparak yedirdiğinizde saçlarınızın daha hızlı uzadığını göreceksiniz. Saçlarınızın yağlandığını gürürseniz hafta 2-3 güne indirebilirsiniz.
  • Saç uzatmanın yollarından bir taneside saçlarınızın nemli kalmasıdır. Bu nedenle saçlarınıza doğal bir bakım kremi sürdükten sonra buhara tutmanız çok önemlidir. Eğer evinizde buhar makinesi yoksa çaydanlıktan çıkan suyun buharı da aynı işlevi görecektir. Bu uygulamayla kremin buhar yardımıyla tamamen yayılmasını sağlayıp, saçlarınızında nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Eğer bunları yapamıyorsanız banyodan sonra kremi sürüp saçınızı havluyla sarmanız da işe yarayacaktır.
  • E vitamini saç uzatma yolları arasında oldukça etkilidir. E vitamini deposu olan palmiye yağı da saçlarınızın uzamasını sağlayacak muhteşem bir üründür. Haftada 1-2 kez derinize değdirmeden saçlarınıza palmiye yağını sürün. 10 dakika bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayıp sonrasında iyice durulayın. Saçlarınızı besleyen ve saç uzatmanın yollarından biri olan palmiye yağı ayrıca saçlarınızı klordan, güneşten ve deniz suyunun tahrişinden de koruyacaktır.
  • Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız kesinlikle ıslakken taramayın. Saçlarınızı kuruyken taramak onların güçsüz olmasına ve çok çabuk kırılıp yıpranmasına sebep olur. Tarama işlemini saçlarınız tamamen kurumadan nemli haldeyken yapın.
  • Yumurtada, kepekli tahıllarda ve soya gibi besinlerde oldukça bol bulunan biotin saç uzatma yolları arasında oldukça önemli yer tutmaktadır. B vitamini çeşidi olan biotini saçlarınızı uzatmak, kalınlaştırmak ve ipeksi görünüm kazandırmak için beslenme yoluyla alabileceğiniz gibi kapsül halinde de tüketebilirsiniz. Ancak bunu doğal şekillerde vücudunuza almak daha sağlıklı olacaktır.
Dikkat edilmesi gereken madde;
  • Dikkat etmeniz gereken saç uzatma yollarından bir tanesi de saçların yıkanış şeklidir. Saçlarınızı yıkarken saç derinize hafif bir şekilde masaj yapmak saç diplerindeki kan damarlarının uyarılmasını ve bu şekilde kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacaktır. Kan dolaşımının hızlanması daha uzun saçlara sahip olmanız için çok önemlidir.
  • Saç uzatmanın yanında uzun ömürlü ve sağlıklı saçlar için gece yatarken saçınızı atkuyruğu veya örgü halinde değil de açık bir şekilde bırakarak yatın.
  • Stresten uzak durun. İnsan vücuduna zarar veren stres saçlarınızın uzamasını engeller, dökülmesine ve yıpranmasına sebep olur.
  • Kaliteli, doğal ve düzenli beslenme saçlarınızın da daha sağlıklı, doğal ve bakımlı olmasını sağlayacaktır. Su tüketimine bolca önem verip, organik beslendiğinizde hem saçlarınızda hem de cilt yapınızda güzel değişiklikler olduğunu görebileceksiniz.
Bu yöntemleri uygularken saçlarınızın hızlı uzamasına ek olarak bakımına da katkı sağlamış olacaksınız.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:46
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2009       Mesaj #7
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
melzz adlı kullanıcıdan alıntı

ya lütfen düzgünce tek bi kişi cevap versin ben duydum ben ettim değil tek bişey söleyin de bizde yapalım ltfn saç hızlı nasıl uzatılırrr???

Saçın, büyüme hızı ortalama günde 0,3 mm ile 0,4 mm'dir. Bu sebeple, saçın çabuk uzaması gibi bir durum olmadığı gibi bunun için de kesin bir yöntem yoktur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
19 Aralık 2016       Mesaj #8
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Ad:  saç.jpg
Gösterim: 3421
Boyut:  20.7 KB
Saçların yapısı protein temelli olduğu için yediğimiz gıdalara dikkat ederek bol protein almak, C ve E vitaminleri ile destek vermek saçların çabuk uzamasını sağlar. Aynı zamanda su da saçların uzamasında önemli bir etkendir. Günde en az 2 litre içmek saçlara nem kazandırarak sağlıklı hale getirir ve hızlı uzamasını sağlar.
Saçlarınızın ucundaki kırıkları her ay düzenli olarak temizlerseniz saçların daha çabuk uzadıklarını görebilirsiniz.
Saçlarınızı kimyasal şampuanlar yerine daha az kimyasal olan bebek şampuanları ile yıkayın.
Saçları çok sıcak suyla yıkamak, saç derisinde bulunan yağları atacağı için saçlarınızı ılık su ile yıkamalısınız.
Banyodan çıktıktan sonra saçları havlu ile kurulamak saç tellerinde kırılma meydana getireceği için saçlarınızı doğal halinde havlu ile kompres yaparak kurulayın.

Ek olarak kendi hazırlayabileceğiniz karışımlarla da saçlarınıza destek olabilirsiniz.
Doğal yağlar uçucu ve taşıyıcı olarak ikiye ayrılır. Uçucu yağlar arasında lavanta, limon, biberiye yağı gibi yağları sayabiliriz. Zeytinyağı, badem yağı, Hint yağı gibi yağlarda taşıyıcı yağlar arasındadır. Uçucu yağları direk saç derisine uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bu tipteki yağlar taşıyıcı yağlar ile inceltilerek kullanılmalıdır. Örneğin saç derinize masaj yapmak için lavanta yağı kullanacaksanız 1 çay kaşığı lavanta yağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Doğal yağlar saç derisini yumuşatırken saç tellerini nemlendirir, cildi korur ve uçların kırılmasını gözle görülür oranda azaltır.
Son düzenleyen Safi; 20 Aralık 2016 03:53
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

6 Ekim 2014 / GÜLGECELER Moda
2 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
9 Temmuz 2016 / neslihanyare Sağlıklı Yaşam
7 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap
18 Mart 2009 / ThinkerBeLL Genel Mesajlar