Arama

Organel nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Eylül 2014 Gösterim: 44.617 Cevap: 16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

sentriyoller nedir ile ilgili daha fazla bilgi istiyorum


Nöron, olgun ovum, çizgili kas hücresi hariç tüm hayvan hücreleri, bitkilerden sadece alg, ve mantar hücrelerinde bulunup, hücre bölünmesinde görev yaparlar. Hücre sitoplazmasında birbirine dik olarak bulunan ve matriksle çevrili olan sentriyol çiftleri ```sentrozom``` adını alır. Her sentriyol enine kesitte dairesel olarak dizilmiş 9 fibrilden oluşur. Her fibril 3 subfibril (mikrotubulus) ihtiva eder. Fibriller bir matriksle sarılıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ekim 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
organellerle ilgili hikaye yaz lütfen kısa olson
Sponsorlu Bağlantılar
tatlımeleq - avatarı
tatlımeleq
Ziyaretçi
12 Kasım 2011       Mesaj #13
tatlımeleq - avatarı
Ziyaretçi

Hücrenin temel kısımları :Hücre zarı, sitoplazma ve çekirdektir. Çekirdek içerisinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapıların vardır.

Bazı ilkel hücrelerde ise çekirdek yoktur, kalıtsal özellikleri taşıyan yapıların sitoplazmada dağınık olarak bu ilkel canlılarda bulunur. Hücre organellerinden mitokondri, kloroplast ve kofulun sadece görevlerini bilmeniz yeterlidir.



Ökaryot Hücreler: Bu tip hücrelerin zarla çevrili çekirdeği, zarla çevrili organelleri, hücre zarı ve sitoplazması vardır. Örneğin protistler, mantarlar, hayvanlar, bitkiler ökaryot hücrelidir.
Ökaryot bir hücre dıştan içe doğru üç kısımdan oluşur:
I- Hücre zarı II- Sitoplazma III- Çekirdek


1-Prokaryot Hücreler2-: Bu hücrelerin zarlı organelleri ve belirgin bir zarla çevrili çekirdeği yoktur. Yalnızca hücre zarı, sitoplazma ve zarsız organel olan ribozom taşırlar. Kalıtım maddeleri (DNA) sitoplazmada bulunur. Örneğin bakteri, mavi- yeşil alg prokaryot
SİTOPLAZM A Hücre zarı ile çekirdek arasını dolduran, renksiz, yarı saydam, yumurta akı kıvamında bir sıvıdır. Sitoplazma canlıdır ve hücrenin bütün hayatsal faaliyetleri burada oluşur.
Büyük bir çoğunluğu sudan oluşan sitoplazmada, sudan başka, organik, inorganik maddeler, organeller, madensel tuzlar, hormonlar ve vitaminler de bulunur.


İnorganik Madde: hem canlıların, hem de cansızların yapısında bulunabilen su ve madensel tuzlar bu grubu oluşturur.
Organeller: Sitoplazmanın içinde yapıları ve görevleri birbirinden farklı küçük parçacıklar vardır. Bunlara organel denir.


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Şubat 2012       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Admin acil bana ulaş lütfen nolur bakteri hücresinin bitki hücresine benzer olan taraflarını arıyorum arıyorum bulamıom nolur Ahmet Ylmz | Facebook face linkim lütfen admin ödevi acil yetiştirmem lazım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Şubat 2013       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Organeller Nedir
Yapısı
Genellikle sitoplazmadan etraflarını çeviren çift zarla ayrılmışlardır. Çekirdek zarı geçiş olanağı veren porlara(deliklere) sahiptir. Çekirdeğin içini dolduran çekirdek plazması sitoplazmanın devamı gibidir. İçinde çekirdekcik (nükleolus) bulunur.
Fonksiyonu
Sahip olduğu kromozomlar sayesinde yöneticilik görevini üstlenir. Ayrıca hücre bölünmesinde denetim merkezi olma özelliğine de sahiptir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2014       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar acele kısa ve düz bi bilgi istiyorum lütfen;(
TUĞÇE60 - avatarı
TUĞÇE60
Ziyaretçi
21 Eylül 2014       Mesaj #17
TUĞÇE60 - avatarı
Ziyaretçi
bitki hücresi ve hayvan hücresi farklı organel ne

Benzer Konular

13 Kasım 2009 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
8 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
27 Eylül 2013 / Misafir Cevaplanmış