Arama

Atatürk'ün amaçları nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 22 Mayıs 2014 Gösterim: 32.173 Cevap: 16
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
atatürkün geleceğe yönelik hedefleri
Sponsorlu Bağlantılar
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
3 Şubat 2012       Mesaj #12
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Atatürkçülük Amaçları

Sponsorlu Bağlantılar

Türk milletinin ihtiyaçlarından doğan, toplum hayatına yön veren gerçekçi ve millî bir sistemdir.Atatürkçülük Amaçları İlerlemeye ve yenileşmeye açıktır.Atatürkçülüğün Amaçları Atatürkçülük, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmadır. Atatürkçülük, Türk toplumuna uygun sosyal ve siyasî kurumlar kurarak modern toplum olma demektir.Atatürkçülük Amaçları Atatürk‘ün “her ilerlemenin ve kurtuluşun anası hürriyettir” sözü bunu çok güzel açıklar.Atatürkçülüğün Amaçları Dünyadaki milletlerin mutluluğu birbirlerinin haklarına saygılı olmaları ile mümkündür.Atatürkçülüğün Amaçları Dünya barışı ancak bu şekilde korunur.
Atatürkçülük Amaçları Atatürkçülüğün temelinde millî kültür vardır.Atatürkçülüğün Amaçları Millî kültür, millî bir dünya görüşü olmasına rağmen evrensel özellikler de taşır. Atatürk’ün yapmış olduğu kurtuluş mücadelesi mazlum milletlerin kurtuluş ümidi olmuştur. Atatürkçülüğün Amaçları, hiçbir milleti sömürmeyi ve bağımsızlığını ortadan kaldırmayı amaçlamamıştır.Atatürkçülük Amaçları Tüm insanlığın barış ve huzur içinde yaşamasını hedeflemiştir.Atatürkçülüğün Amaçları Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesi ile birlikte diğer sömürge milletler de Atatürk’ün önderliğinde verilen Türk bağımsızlık savaşını örnek almışlardır.
Atatürkçülük Amaçları Atatürkçülüğü oluşturan ilkeler, birbirini tamamlayan bütünün parçaları gibidir.Atatürkçülüğün Amaçları Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, ve halkçılık birbirinden ayrı düşünülemez. Atatürkçülüğün Amaçları Cumhuriyetçilik ilkesi, Atatürk’ün devlet anlayışının temellerinden birini oluşturan millî egemenlik ilkesinin doğal bir sonucudur.Atatürkçülük Amaçları Atatürk milliyetçiliği, hürriyet ve insan şahsiyetine değer veren eşitlik fikrine dayanır.Atatürkçülüğün Amaçları Halkçılık ise milliyetçilik fikrinin bir sonucu olarak bütün fertlerin eşit hak, yetki ve sorumluluklara sahip olmasını öngörür.Atatürkçülüğün Amaçları Ayrı ayrı ele alınırlarsa tam olarak anlaşılmazlar. Lâiklik, modern toplum düzeninin oluşmasını sağlayan en önemli ilkedir.Atatürkçülük Amaçları İnkılâpçılık bunların toplumda yaygınlaştırılıp kökleşmesini sağlar.
Atatürkçülük Amaçları Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmayı amaçlayan Atatürkçü Düşünce Sistemi, akılcı ve bilimcidir.Atatürkçülüğün Amaçları Ülke bütünlüğünün korunması için millî birlik ve beraberliğe önem verir.Atatürkçülük Amaçları İnsan hak ve hürriyetlerine saygılıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
In science we trust.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürkçü düşünce sisteminin amaç ve hedefleri nelerdir cevaplarsanız sevinirim


Şimdiden teşekkürler...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mart 2014       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
berkay vural adlı kullanıcıdan alıntı

atatürkün amaçları

atatürkü amacı türk halkını yükseltmek
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Nisan 2014       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk'ün amaçları ve amaçaları için neler yaptığı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2014       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürkçülüğün hedefleri
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2014       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
atatürkçülüğün hedefleri

Benzer Konular

13 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap
18 Şubat 2012 / Misafir71 Soru-Cevap
29 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap
19 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap
20 Kasım 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap