Arama

Ankara'da hangi meyveler yetişir? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Mayıs 2013 Gösterim: 71.189 Cevap: 25
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Şubat 2011       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
A nkara’da yapılan tarım daha çok tarla ürünlerine dayanır. Konya’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük tahıl (buğday) ambarıdır. Geniş ekim alanına sahiptir. Buğdaydan başka, yulaf, arpa, baklagiller, sanayi bitkileri, şeker pancarı, yumru bitkiler, sebze ve meyve çeşitleri, patates oldukça çok yetiştirilir. Sakarya ve buna dökülen akarsuların vadilerinde pirinç ekilir. Armudu ve üzümü meşhurdur. Polatlı, Haymana, Ş. Koçhisar, Bala ve Çubuk’ta buğday ekimi yaygındır. Arpa, yulaf, şekerpancarı, kavun, karpuz ve sebze üretimi de tarımda çok önemli bir yer tutar. Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir. Meyvacılık pek yaygın değilse de armut, elma, kayısı, kiraz, vişne, erik ve ceviz gibi meyvalar yetiştirilir. En çok yetiştirilen meyve üzümdür. cevabı bu dur
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
çokkkkk şiirsizleşiyoruzTahıl (yulaf, arpa, buğday)
Baklagiller, mercimek, fasulye
Sponsorlu Bağlantılar
Çeltik - Pirinç
Sanayi bitkileri - Şeker pancarı
Yumru bitkiler
Sebze ve meyveler
Patates, yer elması
Tahıl, Ankara’da yapılan tarım daha çok tarla ürünlerine dayanır. Konya’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük tahıl (buğday) ambarıdır. Geniş ekim alanına sahiptir. Buğdaydan başka, yulaf, arpa, baklagiller, sanayi bitkileri, şeker pancarı, yumru bitkiler, sebze ve meyve çeşitleri, patates oldukça çok yetiştirilir. Sakarya ve buna dökülen akarsuların vadilerinde pirinç ekilir. Armudu ve üzümü meşhurdur. Polatlı, Haymana, Ş. Koçhisar, Bala ve Çubuk’ta buğday ekimi yaygındır. Arpa, yulaf, şekerpancarı, kavun, karpuz ve sebze üretimi de tarımda çok önemli bir yer tutar. Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir. Meyvacılık pek yaygın değilse de armut, elma, kayısı, kiraz, vişne, erik ve ceviz gibi meyvalar yetiştirilir. En çok yetiştirilen meyve üzümdür.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Nisan 2011       Mesaj #23
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
A nkara’da yapılan tarım daha çok tarla ürünlerine dayanır. Konya’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük tahıl (buğday) ambarıdır. Geniş ekim alanına sahiptir. Buğdaydan başka, yulaf, arpa, baklagiller, sanayi bitkileri, şeker pancarı, yumru bitkiler, sebze ve meyve çeşitleri, patates oldukça çok yetiştirilir. Sakarya ve buna dökülen akarsuların vadilerinde pirinç ekilir. Armudu ve üzümü meşhurdur. Polatlı, Haymana, Ş. Koçhisar, Bala ve Çubuk’ta buğday ekimi yaygındır. Arpa, yulaf, şekerpancarı, kavun, karpuz ve sebze üretimi de tarımda çok önemli bir yer tutar. Fasulye, yem bitkileri, mercimek, çeltik, ayçiçeği yetiştirilir. Meyvacılık pek yaygın değilse de armut, elma, kayısı, kiraz, vişne, erik ve ceviz gibi meyvalar yetiştirilir. En çok yetiştirilen meyve üzümdür.
Unregistered - avatarı
Unregistered
Ziyaretçi
13 Kasım 2011       Mesaj #24
Unregistered - avatarı
Ziyaretçi
ARMUTTTTTTTTTT
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Mart 2012       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kavun
karpuz
armut
vişne
kayısı
elma
kiraz
üzüm
erik
ceviz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mayıs 2013       Mesaj #26
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence ne kadar yetişdiğinide söylemeleri gereklidir

Benzer Konular

28 Eylül 2011 / silo Soru-Cevap
1 Ekim 2014 / gülbahar Soru-Cevap
16 Eylül 2014 / Misafir Cevaplanmış
11 Kasım 2014 / ali bozkuş Cevaplanmış
22 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap