Arama

Metabolizmayı nasıl hızlandırırız?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 21 Şubat 2012 Gösterim: 147.985 Cevap: 13
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
31 Aralık 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
metabolizmayı nasıl hızlandırırız
EN İYİ CEVABI KIRKKİLİT verdi
Metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalıyız?Ne yemeliyiz?Kilo veremiyorum.Teşekkürler.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Aralık 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Metebolizmanızı Hızlandırmanın Yolları
Sürekli dikkatli besleniyor; tatlılardan ve abur cuburlardan kaçınıyor ve akşam belli saatten sonra yemek yemiyorsunuz. Ama yinede bir türlü kilo veremiyor musunuz? Sebebi metabolizmanızın yavaş çalışması olabilir. Önerilerimizle hem sağlık bir şekilde beslenebilir, hem bitkisel destek alarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Metabolizma, vücudunuza aldığınız gıdaların enerjiye dönüştürme ve bu enerjinin yakılma kapasitesidir. Metabolizma yavaşlamasının pek çok sebebi olabilir. Sık sık diyet programları uygulayıp bırakmak, genetik yavaşlık, tiroid bezlerinin yavaş çalışması, vücut toksinlerinin artması ve yaşlanmanın doğal sonucu olarak metabolizma hızınız düşmüş olabilir. Metabolizmanızın yavaş çalışması hızla kilo alınması ile sonuçlanır. Bilinen bir gerçek vardır ki şişmanlık (obezite) günümüzde kronik bir hastalık olarak kabul edilir. Her yaşta kilo fazlalığı sağlığımızı risk altına sokar ve bir takım hastalıklara daveti ye çıkarır. Metabolizmamızı hızlandırarak bu kilolardan kurtulabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz.Peki nasıl? Metabolik ve hormonal hastalığı olmayan, sağlıklı bir birey için metabolizma hızlandırmanın bir takım yolları vardır:

1-Güne mutlaka kahvaltı öğünüyle başlamak,
2-Öğün atlamamak,
3-Az az ve sık sık beslenmek
4- Beslenmenizde bazı bitkisel karışımları kullanmak,
5-Diyetinizdeki protein miktarını belli düzeyde tutarak düzenli ve kaliteli uyku uyumak,
6- Glukagon hormonunu aktive edecek besinler tüketmek (protein tüketimi önemlidir)
7-Selenyum, A vitamini, C vitaminini diyette yeterli düzeyde almak,
8- Kümes hayvanlarının etinde bulunan kanitin, C vitamini, ve B6 vitamini birlikte yağ yakımını destekler. Ayrıca bu besinlerde bulunan merionin bazı zayıflatan hormon sentezlenmesi için gereklidir.

Yukarıda bu birkaç püf noktayı kullanarak metabolizmamızı bir nebzede olsa hızlandırmamız mümkün.
Diyet planlaması yapılırken metabolik faaliyetleriniz ve kan tablonuz program oluşturulmasında önemli rol oynuyor. Diyet programında hep söylediğimiz az ve sık beslenmek, güne kahvaltı öğünüyle başlamak öncelikli olarak metabolizmanın çalışmasını sağlayan önemli unsurlar. Ancak ben uygulamalarımda kişinin durumuna göre kahvaltı önce sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı dolu elma sirkesi ve gerçek çiçek balı öneriyorum.

Elma Sirkesinin Gücü
Elma sirkesi doğal bir yaşam iksiridir!Bileşiminde bulunan kalsiyum, flor, potasyum, A vitamini, beta-karoten, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meye asitleri, pektin ve doğal aroma maddeleri ile gaz şişkinliği ve kabızlık için doğal bir ilaç olan elma sirkesi metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek için de kullanılabilir.
Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya Frenk kimyonu çayı da ekleye bilirisiniz. Kilo vermek amacıyla suya karıştırılarak aç karnına içilir.
Kabızlığa karşı günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek içebilirsiniz. Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini sağlaya elma sirkesi ayrıca kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp bir yandan bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyum almasını desteklerken bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar. Elma sirkesi başta damarlar, karaciğer ve böbreklerdeki toksinler olmak üzere vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle detoks diyetlerinde de kullanılır.
Elma sikesi ayrıca bağırsaktaki yağların parçalanmasını da sağladığı için hazırladığım bazı rejim reçetelerinin de vazgeçilme öğesidir.

Metabolizmayı Hızlandıran Diğer Bir Sihirli Besin; Maydanoz
Maydanozun gençleştirmede, metabolizmanın hızlanmasında (detoks etkisi nedeniyle ve içeriğindeki yoğun klorofil sebebiyle), cilt tazeliğinin, güzelliğinin geri kazanılmasın da ve korunmasın da rolü büyüktür. Maydanoz bu gücü içerdiği etkin maddelerin özelikle karaciğer metabolizması üzerindeki olumlu etkisinden ve tüm vücutta yabancı kimyasal maddeleri atabilme özelliğinden alır. Maydanoz, karaciğerde bulunan 'glutarhione-S-transferaz(GTS) enziminin aktivitesini yükseltir. GTS enzimi gerek besinler yoluyla gerekse de solunum yoluyla aldığımız kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür. Sabahları aç karnına hazırlanacak maydanozun püresi içildiği takdirde hem metabolizma çalışmaya başlar hem de yağ akışını hızlandıracak olan C vitamininin bir kısmı doğal olarak vücuda alınmış olur. Eğer ben maydanoz püresini içmem diyorsanız, şunu deneye bilirsiniz. Maydanozlar ince ince kıyılıp, içine 2 tane domates rendelenir. Bir kaşık sirke, limon ve bir kaşık zeytinyağı eklenerek maydanoz salatası yapılır.

Zencefil Mucizesi
Kahvaltıda tüketilen 1 kivi veya 3 sivribiber C vitamini desteği sağlıyor. Gün içinde tüketilen limonlu su hem iştah kontrolünü hem de yağ yakışını hızlandıran etki oluşturuyor. Yine metabolizma hızlanmasın da önemli katkısı olan zencefili sıcak içecek olarak öneriyorum. Bu bitkisel karışım sizi lezzetli bir tatla tanıştırırken vücudunuzdaki toksin atımınızı da hızlandıracak.

FORMÜL:
*Zencefil (birkaç dilim taze zencefil)
*1/3 tarçın çubuğu
*3 top karabiber
*1 limon (4'e bölünmüş)
*1 portakal (4 'e bölünmüş)
Bunlara kaynar su ekleniyor, 15 dakika bekletiliyor. Bu karışımdan her gün 2 kupa içiliyor.

HIZLI BİR METABOLİZMA İÇİN

Bilindiği gibi diyetler sadece kişiye özeldir. Bir kişiye faydalı gelen bir besin, diğer kişiye bir fayda sağlamayabilir hatta zararlı olabilir. Aşağıda miktarı belirtilen yazacağım diyet örneğindeki amaç metabolizmanızı hızlandırmada bir fikir oluşturmak, sağlıklı ve zayıf kalmayı başarabilmenizi sağlayacaktır.

(DİKKAT DİYETTE MİKTAR BELİRTİLMEMİŞTİR. MİKTARLAR UZMAN TARAFINDAN KİŞİSEL BAZDA AYARLANMALIDIR.)

SABAH KAHVALTISI
*Elma sirkesi+su+çiçek balı
*Aç karna maydanoz püresi
*Kivi
*Ananas
*Yulaf ezmesi
*3 yarım ceviz
*Probiotik yoğurt

ARA
*Limonlu su+badem veya fındık+mate çayı

ÖĞLEN
*Kırmızı et, tavuk eti, balık ızgara veya haşlama
*Karışık mevsim salatası
*Yoğurt ayran veya cacık
*1 dilim tam hatıllı ekmek

GECE
*Zencefil çayı+meyve

Alıntı

KIRKKİLİT - avatarı
KIRKKİLİT
Ziyaretçi
8 Şubat 2009       Mesaj #3
KIRKKİLİT - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmalıyız?Ne yemeliyiz?Kilo veremiyorum.Teşekkürler.
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Metabolizma Neden Yavaşlar, Nasıl Hızlanır?

Bazı insanlar vardır bir sürü şey yerler hiç kilo almazlar. Sorduğunuzda metabolizmam “hızlı ondan formumu koruyorum” derler. Bazıları vardır “su içsem yarıyor acaba metabolizmam yavaş ondan mı kaynaklanıyor?” diye sorarlar kendilerine. Peki nedir bu metabolizma? Kilo alıp vermekle olan ilişkisi nasıldır?

Bir bireyin yaşamsal fonksiyonlarının (vücut ısısının korunması, organlarının çalışması gibi) devamlığı için gereken enerjiye bazal metabolizma enerjisi denir ve bu kısaca bazal metabolizma olarak bilinir. Bazal metabolizma için gerekli enerji miktarı kişiden kişiye göre vücut ağırlığı, cinsiyeti ve yaşa bağlı olarak değişmektedir.

Metabolizma hızı ise bazal metabolizma hızı + fiziksel aktivite’dir. Yani vücudun aldığı besinleri enerjiye dönüştürme ve bu enerjiyi harcama miktarını gösterir. Metabolizma hızınız ideal kilonuzu korumanızın garantisidir. Eğer metabolizmanın yeterli hızda çalışıyorsa aldığınız besinleri enerjiye dönüştürecek ve bu enerjiyi de eksiksiz bir biçimde harcayacaktır. Eğer metabolizmanız herhangi bir sebepten ötürü yavaşladıysa alınan besinlerin enerjiye dönüştürülme oranı azalacak ve vücutta depo edilmeye başlanacak ve bunun sonucunda da kilonuz artacaktır.

Peki metabolizma neden yavaşlar?

Yaş: Siz yaşlandıkça metabolizma hızınızda yavaşlar. 30’lu yaşlardan itibaren her 10 yıllık dönemde vücudunuz %2-4 oranında daha az enerji yakmaya başlar.

Cinsiyet: Kadınlar erkeklerden her zaman daha az enerji harcarlar. Bunun nedeni ise kadınların kaslarının erkeklerinkinden daha az ve zayıf olmasındandır.

Menopoz-Andropoz: Bu dönemlerde olan hormonal değişiklikler metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Ayrıca menopoz döneminde bayanlarda görülen osteoporoz da bayanlarda aktivite kısıtlığına neden olacağından enerji harcanmasını yavaşlatır.

Hipotroidi: Tiroid hormonu yetersizliği metabolizma hızınızın azalmasına neden olur.

Bilinçsiz uygulanan diyetler: Bilinçsiz uygulanan diyetler sonucunda verilen ve tekrar alınan kilolar vücut dengesini bozmakta ve metabolizma hızını yavaşlatmaktadır. Özellikle çok düşük kalorili diyetler ki bunlar 600 kaloriden az olan diyetledir, metabolik hızınızı %15-30 oranında düşürebilirler.

Fiziksel Aktivite: Yetersiz aktivite kas aktivitenizi azaltarak daha az enerji harcamanıza ve metabolizma hızınızın azalmasına neden olur.

Metabolizmanızın yavaşlaması bazı elinizde olmayan sebeplerden kaynaklanabilir fakat metabolizmanızı hızlandırmak elinizde.

İşte size metabolizmanızı hızlandırmak ve düşük metabolizmanın yarattığı kilolardan kurtulmak için öneriler.

Gününüze kahvaltı yaparak başlayın: Sabahları kahvaltıdan sonra metabolik hızınız %10-25 oranında artar. Kahvaltı, metabolizmanızın uyanmasını ve enerji harcayıcı duruma gelmesini sağlayacaktır. Eğer sabahları hiç bir şey yemiyorsanız gün içinde daha az kalori yakarsınız.

Öğünlerinizi atlamayın: Bu durum gün içinde daha az kalori yakmanıza neden olur ve öğün atlamanız dolayısıyla diğer öğünde yiyeceğiniz fazladan yemekler vücuda aşırı bir enerji yüklemesi yapar. Aşırı enerji de vücudunuzda yağ olarak depolanır.

Günde en az 8-10 bardak su için: Su kaybı metabolizma hızınızı ı %2-3 oranında azaltır.Bol su metabolizmanızı hızlandırıcı bir etken olabilir.

Düzenli egzersiz yapın: Düzenli olarak yapılacak egzersizler metabolizmanızı hızlandırır. Özellikler yapacağınız aerobik egzersizler (jogging, bisiklete binme gibi) yani dakikada nabzınızı normal hızından 20-35 civarında arttıran egzersizler veya dayanıklılık antremanları (ağırlık kaldırma gibi) hem kas kütlenizi arttıracak hem de vücudunuzun bu enerji tüketen dokusal yapısını arttırdığı için metabolizma hızını arttırarak daha fazla kalori yakmanızı sağlayacaktır.

Günlük yaşantınızda fiziksel aktivitelerinizi arttırın: Ne kadar çok hareket ederseniz, o kadar çok kalori yakarsınız. Asansör yerine merdiven kullanmak, iş yerinizden uzağa park edip geri kalan mesafeyi yürümek, arkadaşınızla oturup sohbet etmek yerine birlikte yürüyerek sohbet etmek, köpeğinizi gezdirmek, evinizi işi yapmak size kalori harcatan aktivitelerdir. Bu tip aktiviteleri günlük yaşamınıza 20 dakika olarak ilave ettiğinizde her gün yaklaşık 100 kalori yakarsınız ve her ay böylece rahatlıkla kilo verebilirsiniz.

Yemeklerinize baharat ekleyin: Yemeklerinize baharat katarak hem tuz ve mayonezden uzak duracağınız gibi hem de metabolizmanızı yaklaşık %20 oranında hızlandırabilirsiniz.

Yemek sonrası küçük yürüyüşler yapın: Yemek sonrası yapılan yürüyüşlerle metabolizma hızlanır, daha çok kalori yakılır.

KAYNAK
Quo vadis?
Damla_Tanesi - avatarı
Damla_Tanesi
Ziyaretçi
9 Şubat 2009       Mesaj #5
Damla_Tanesi - avatarı
Ziyaretçi
Metabolizmayı hızlandırmanın ve kolay yağ yakmanın bir diğer ve en basit usulü ise yemeklerden önce meyve tüketmektir. Yemekten yarım saat evvel yenen bir porsiyon meyve vücuttaki yağların kolayca erimesine ,vücut metabolizmasının hızlı çalışmasına ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur..
Son düzenleyen Blue Blood; 29 Eylül 2009 12:21 Sebep: yazı rengi okunur hale getirildi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Eylül 2009       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
[QUOTE]metabolizmayı hızlandıran yiyecekler nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Eylül 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
AngelFRANTIX adlı kullanıcıdan alıntı

Metebolizmanızı Hızlandırmanın Yolları
Sürekli dikkatli besleniyor; tatlılardan ve abur cuburlardan kaçınıyor ve akşam belli saatten sonra yemek yemiyorsunuz. Ama yinede bir türlü kilo veremiyor musunuz? Sebebi metabolizmanızın yavaş çalışması olabilir. Önerilerimizle hem sağlık bir şekilde beslenebilir, hem bitkisel destek alarak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Metabolizma, vücudunuza aldığınız gıdaların enerjiye dönüştürme ve bu enerjinin yakılma kapasitesidir. Metabolizma yavaşlamasının pek çok sebebi olabilir. Sık sık diyet programları uygulayıp bırakmak, genetik yavaşlık, tiroid bezlerinin yavaş çalışması, vücut toksinlerinin artması ve yaşlanmanın doğal sonucu olarak metabolizma hızınız düşmüş olabilir. Metabolizmanızın yavaş çalışması hızla kilo alınması ile sonuçlanır. Bilinen bir gerçek vardır ki şişmanlık (obezite) günümüzde kronik bir hastalık olarak kabul edilir. Her yaşta kilo fazlalığı sağlığımızı risk altına sokar ve bir takım hastalıklara daveti ye çıkarır. Metabolizmamızı hızlandırarak bu kilolardan kurtulabilir ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebiliriz.Peki nasıl? Metabolik ve hormonal hastalığı olmayan, sağlıklı bir birey için metabolizma hızlandırmanın bir takım yolları vardır:

1-Güne mutlaka kahvaltı öğünüyle başlamak,
2-Öğün atlamamak,
3-Az az ve sık sık beslenmek
4- Beslenmenizde bazı bitkisel karışımları kullanmak,
5-Diyetinizdeki protein miktarını belli düzeyde tutarak düzenli ve kaliteli uyku uyumak,
6- Glukagon hormonunu aktive edecek besinler tüketmek (protein tüketimi önemlidir)
7-Selenyum, A vitamini, C vitaminini diyette yeterli düzeyde almak,
8- Kümes hayvanlarının etinde bulunan kanitin, C vitamini, ve B6 vitamini birlikte yağ yakımını destekler. Ayrıca bu besinlerde bulunan merionin bazı zayıflatan hormon sentezlenmesi için gereklidir.

Yukarıda bu birkaç püf noktayı kullanarak metabolizmamızı bir nebzede olsa hızlandırmamız mümkün.
Diyet planlaması yapılırken metabolik faaliyetleriniz ve kan tablonuz program oluşturulmasında önemli rol oynuyor. Diyet programında hep söylediğimiz az ve sık beslenmek, güne kahvaltı öğünüyle başlamak öncelikli olarak metabolizmanın çalışmasını sağlayan önemli unsurlar. Ancak ben uygulamalarımda kişinin durumuna göre kahvaltı önce sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı dolu elma sirkesi ve gerçek çiçek balı öneriyorum.

Elma Sirkesinin Gücü
Elma sirkesi doğal bir yaşam iksiridir!Bileşiminde bulunan kalsiyum, flor, potasyum, A vitamini, beta-karoten, B1, B2, ve B6 vitaminleri, C vitamini, sirke asitleri, meye asitleri, pektin ve doğal aroma maddeleri ile gaz şişkinliği ve kabızlık için doğal bir ilaç olan elma sirkesi metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek için de kullanılabilir.
Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasının temelini atın. Bu kokteyle rezene veya Frenk kimyonu çayı da ekleye bilirisiniz. Kilo vermek amacıyla suya karıştırılarak aç karnına içilir.
Kabızlığa karşı günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek içebilirsiniz. Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini sağlaya elma sirkesi ayrıca kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp bir yandan bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyum almasını desteklerken bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar. Elma sirkesi başta damarlar, karaciğer ve böbreklerdeki toksinler olmak üzere vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu nedenle detoks diyetlerinde de kullanılır.
Elma sikesi ayrıca bağırsaktaki yağların parçalanmasını da sağladığı için hazırladığım bazı rejim reçetelerinin de vazgeçilme öğesidir.

Metabolizmayı Hızlandıran Diğer Bir Sihirli Besin; Maydanoz
Maydanozun gençleştirmede, metabolizmanın hızlanmasında (detoks etkisi nedeniyle ve içeriğindeki yoğun klorofil sebebiyle), cilt tazeliğinin, güzelliğinin geri kazanılmasın da ve korunmasın da rolü büyüktür. Maydanoz bu gücü içerdiği etkin maddelerin özelikle karaciğer metabolizması üzerindeki olumlu etkisinden ve tüm vücutta yabancı kimyasal maddeleri atabilme özelliğinden alır. Maydanoz, karaciğerde bulunan 'glutarhione-S-transferaz(GTS) enziminin aktivitesini yükseltir. GTS enzimi gerek besinler yoluyla gerekse de solunum yoluyla aldığımız kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür. Sabahları aç karnına hazırlanacak maydanozun püresi içildiği takdirde hem metabolizma çalışmaya başlar hem de yağ akışını hızlandıracak olan C vitamininin bir kısmı doğal olarak vücuda alınmış olur. Eğer ben maydanoz püresini içmem diyorsanız, şunu deneye bilirsiniz. Maydanozlar ince ince kıyılıp, içine 2 tane domates rendelenir. Bir kaşık sirke, limon ve bir kaşık zeytinyağı eklenerek maydanoz salatası yapılır.

Zencefil Mucizesi
Kahvaltıda tüketilen 1 kivi veya 3 sivribiber C vitamini desteği sağlıyor. Gün içinde tüketilen limonlu su hem iştah kontrolünü hem de yağ yakışını hızlandıran etki oluşturuyor. Yine metabolizma hızlanmasın da önemli katkısı olan zencefili sıcak içecek olarak öneriyorum. Bu bitkisel karışım sizi lezzetli bir tatla tanıştırırken vücudunuzdaki toksin atımınızı da hızlandıracak.

FORMÜL:
*Zencefil (birkaç dilim taze zencefil)
*1/3 tarçın çubuğu
*3 top karabiber
*1 limon (4'e bölünmüş)
*1 portakal (4 'e bölünmüş)
Bunlara kaynar su ekleniyor, 15 dakika bekletiliyor. Bu karışımdan her gün 2 kupa içiliyor.

HIZLI BİR METABOLİZMA İÇİN

Bilindiği gibi diyetler sadece kişiye özeldir. Bir kişiye faydalı gelen bir besin, diğer kişiye bir fayda sağlamayabilir hatta zararlı olabilir. Aşağıda miktarı belirtilen yazacağım diyet örneğindeki amaç metabolizmanızı hızlandırmada bir fikir oluşturmak, sağlıklı ve zayıf kalmayı başarabilmenizi sağlayacaktır.

(DİKKAT DİYETTE MİKTAR BELİRTİLMEMİŞTİR. MİKTARLAR UZMAN TARAFINDAN KİŞİSEL BAZDA AYARLANMALIDIR.)

SABAH KAHVALTISI
*Elma sirkesi+su+çiçek balı
*Aç karna maydanoz püresi
*Kivi
*Ananas
*Yulaf ezmesi
*3 yarım ceviz
*Probiotik yoğurt

ARA
*Limonlu su+badem veya fındık+mate çayı

ÖĞLEN
*Kırmızı et, tavuk eti, balık ızgara veya haşlama
*Karışık mevsim salatası
*Yoğurt ayran veya cacık
*1 dilim tam hatıllı ekmek

GECE
*Zencefil çayı+meyve

Alıntı

[QUOTE=Misafir;1507638]
Alıntı

metabolizmayı hızlandıran yiyecekler nelerdir?

....
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
26 Ocak 2010       Mesaj #8
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Beyni rahatlatan ve aklı iyice çalıştıran. Kafanın iyi çalışması ile yorum kabiliyetini yükselten yiyecek ve içecekler neler olabilir?

Hafızayı %100e yakın tutan hangi besinler vardır? Tabi bazı yabani ve yasak olan otlar dışında.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hangi yiyecek içecek metebolizmayı hızlandırır
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
10 Haziran 2011       Mesaj #10
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

hangi yiyecek içecek metebolizmayı hızlandırır

Metabolizmanın yavaş çalışması çeşitli nedenlere bağlı olabilir.

Ancak nedene bakmaksızın, yapmanız gereken en önemli şeylerden biri doğru ve dengeli beslenmektir.

Bunlar çok önemli
  • Güne mutlaka iyi bir kahvaltıyla başlayın. Sabahları bir şey yemiyorsanız metabolizmanız daha yavaş çalışır.
  • Gün içinde 8-10 bardak su için. Vücudun susuz kalması metabolizmayı yavaşlatır.
  • Çay, kahve, yeşil çay içmek metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
  • Mümkünse içeceklerinizi buzlu için. Soğuk içecekler metabolizmayı hızlandırır.
  • Bol bol acı biber ve hardal tohumu tüketin. Bu sayede vücudunuz bol miktarda kalori yakacaktır. Günde birer çay kaşığı hardal tohumu ve acı yemek metabolizmanızın yüzde 25 oranında daha hızlı çalışmasını sağlar.
Baharat iyidir
  • Hindi, nohut, somon balığı, dana eti, ton balığı, pirinç, tavuk, mercimek, tahıllı gıdalar, bamya ve ıspanak B vitamini içerir. Metabolizmayı hızlandıran bu gıdalardan bol bol tüketmelisiniz.
  • Yemeklerinize baharat eklemeyi ihmal etmeyin. Baharatlar metabolizmanızı yaklaşık yüzde 20 hızlandırır.
  • Az ama sık yemek yiyin. Diyetisyenler günde 5 kez 300-500 kalorilik yemek yenmesini öneriyor.

Benzer Konular

29 Ocak 2010 / Teamoore Soru-Cevap