Arama

Şekil grafiği ve nesne grafiği nedir? - Sayfa 5

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Ocak 2014 Gösterim: 107.882 Cevap: 45
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Nisan 2011       Mesaj #41
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şekil grafiği resmi lazım lütfen acillll ???
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Nisan 2011       Mesaj #42
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 7 sınıfım lütfen bugün gönderirseniz çok iyi olur çok acillll

Sponsorlu Bağlantılar
yarına yapmak zorun dayım lüttttttttttttttttttffffffffffffffffffffffeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnn nnn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2011       Mesaj #43
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
şekil grafiği nedir onla ilgili bir soru acillll Msn Sad
bir_1 - avatarı
bir_1
Ziyaretçi
14 Şubat 2012       Mesaj #44
bir_1 - avatarı
Ziyaretçi
Nokta ve Şekil Grafikleri (Point and Figure Charts)
Bu grafik türü arz ve talep arasındaki değişimi en iyi yansıtan grafiktir. “0” grafikteki düşüşleri, “X” işaretleri ise yükselişleri göstermekte ve hisse senedinin fiyatı önemli ölçüde değiştikçe bir sonraki kolon kullanılmaktadır. Örneğin, hisse senedinin fiyatı arttıkça yukarı doğru çarpılar konulmakta, ancak fiyat düşüşe geçtiği anda bir sonraki kolon kullanılmaya başlanmakta ve ilk konan sıfır, en son konan “X” işaretinin bir altından başlatılmaktadır. Bu grafik türünde zaman ve işlem miktarı gösterilmez. Bunun sebebi bir kolonun birden çok gün veya ayı gösterebilmesidir (çünkü grafikte “0” ve “X”lar zaman veya işlem miktarına göre değil hisse senedinin fiyatındaki düşüş ve yükselişlere göre çizilmektedir). Zaman ve işlem miktarı gösterilemediği halde bu grafik türü arz ve talep değişimini çok net bir şekilde yansıttığından teknik analizde yaygın olarak kullanılmaktadır. Nokta ve şekil grafiklerinde çoğunlukla matematiksel skala kullanılır. Skaladaki bölünme, hisse senedinin fiyat basamağına ve isteğe göre ayarlanarak kısa, orta veya uzun vadeli hareketler gözlenebilmekte; bu skala, hisselerin borsada işlem gören fiyat aralıklarına göre hazırlanırsa, fiyattaki her değişim grafiğe yansımaktadır. Arz ve talep arasındaki değişimin bu kadar yakın takip edilmesi, fiyatın gerçek yönü hakkında yanıltıcı olabilmektedir. Bu grafiğin izlenmesiyle gözlenen durumların bazı genel özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
X’nın, önceki iki tepenin üzerine çıkması kuvvetli bir al sinyalidir.
0’ın, önceki iki dipin altına inmesı kuvvetli bir sat sinyalidir. İkili ve üçlü dip ve tepe noktaları da dönüş için bilgi verirler. Dip noktaların her kolonda daha yüksekte kalması yükselişi, tepe noktaların her kolonda daha aşağıya inmesi düşüşü ifade eder. Fiyat formasyonları ve onların kırılışı nokta ve şekil grafiklerinde diğer grafik türlerine nazaran daha açık olarak gözlenebilmektedir. Aşağıda bir nokta ve şekil grafiği örneği görülmektedir. Bu grafikte yeşil renk çıkışı ifade ederken; kırmızı yaşanan düşüş eğilimini temsil etmektedir.


Kaynak: Şekil grafiği ve nesne grafiği nedir? VEYA ŞEKİL GRAFİĞİ
Bu tür grafikte sayılar resim veya şekillerle gösterilir.Grafiğin alt köşesinde bir şeklin veya bir resmin kaç sayı karşılığı olduğu belirtilir.Yarım şekil o sayının yarısı ,çeyrek şekil o sayının dörtte biri için kullanılır.

2.ÇİZGİ GRAFİĞİ
Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.

Çok yönlü kullanma imkanı olduğu için en çok kullanılan grafiktir.Hastanelerde ,hastaların günlük vücut sıcaklıkları genellikle bu tür grafiklerle gösterilir. Bir dikey , bir yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklarla bölünür.

3. SÜTUN GRAFİĞİ
Toplanan bilgilerin sütun şeklindeki grafik ile gösterilmesine sütun grafiği denir.

Bu tip grafikte gösterilmek istenen değerler sütun veya çubuklarla ifade edilir. Çizgi grafiğinde olduğu gibi dikey ve yatay çizgiler çizilir ve eşit aralıklarla bölünür.Karşılaştırılacak değerler bu aralıklar üzerinde işaretlenir. Aynı genişlikte sütunlar bu işaretlere kadar uzatılır.


4. DAİRE GRAFİĞİ
Toplanan bilgilerin amaca uygun, çizilen dairenin dilimlere ayrılarak gösterilmesine daire grafiği denir.

Bir bütünün ayrılan çeşitli parçalarını ifade etmek için daire grafiği kullanılır. Çizilen bir daire üzerinde amaca uygun biçimde verileri yüzdelerine göre çeşitli parçalara ayırarak , daire grafiği yapılır.


Kaynak: Şekil grafiği ve nesne grafiği nedir? grafikler, zaman içindeki aralıksız olan verileri gösterebilirÇok yönlü olarak kullanılabilirlerBir yatay ve bir dikey çizgi çizilerek, araları eşit olarak bölünürŞekil grafiklerinde sayılar şekil ya da resimlerle gösterilirGrafiğin altında da her şekil veya resmin kaç sayıya karşılık olduğu belirtilirŞekil yarım ise o sayının yarısını gösterir


Yukarıdaki grafikte bir bisikletlinin her dakikanın sonunda aldığı yol gösterilmiştirGrafiğe bakarak bisikletlinin hangi dakikalar arasında ne kadar yol aldığı bulunabilirÖrneğin 3 ve 4 dakikalar arasında bisikletli 1250 metrede 1750 metreye ulaşarak 500 metre yol almıştır

SÜTUN GRAFİKLERİ

Bu grafiklerde değerler sütunlarla gösterilirDikey ve yatay çizgiler çizilerek eşit aralıklara bölünürDeğerler işaretlenirSütunlar bu işaretlere kadar uzatılarak grafik oluşturulur

Yukarıdaki sütun grafiğinde bir yerin bir yıllık yağış miktarı gösterilmiştir

DAİRE GRAFİKLERİ

Bir daire çizilerek, verilen veriler yüzdelerine uygun şekilde yerleştirilerek daire grafiği oluşturulur

Yukarıdaki daire grafiğinde bir ailenin aylık gider dağılımı gösterilmiştir

Kaynak: Şekil grafiği ve nesne grafiği nedir? gördüğümüz ellediğimiz cisimlere denir.Şekil ise bir nesnenin çizimiyle gösterilmiş haline denir.
bir konuyu sütun ve çizgi grafiğiyle gösterebiliriz ama çizgi, çizgi şekilleriyle grafik oluşturmadır sütun ise dikdörtgenlerle şeklini çizdiğimiz bir grafiktir


Kaynak: Nesne, şekil, sütun ve çizgi grafiğinin farkları nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Şubat 2012       Mesaj #45
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nesne grafiği nedir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ocak 2014       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
nesne grafiği nedir ?

Benzer Konular

19 Aralık 2011 / SeXeN1 Soru-Cevap
20 Aralık 2013 / Misafir Cevaplanmış
10 Ocak 2011 / Misafir Soru-Cevap
26 Aralık 2011 / sevdafas Soru-Cevap