Arama

Marmara Bölgesi'nin tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir? - Sayfa 7

En İyi Cevap Var Güncelleme: 16 Ekim 2014 Gösterim: 113.122 Cevap: 95
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
29 Kasım 2010       Mesaj #61
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

aynn ya bulamadım bi türlü yha

İnceleyiniz >> https://www.msxlabs.org/forum/turkiye...a-bolgesi.html
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Aralık 2010       Mesaj #62
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
önce merhaba.yazdıklarınıza teşekkür ederim.herkese saygılar sunarım.ama benim sorumu yanıtlayamamışınız.ben tarihi varlıkları yazdım ama marmara bölgesinin doğal varlıklarını veya güzelliklerini yazamadım.eğer bu sorunun cevabını da gönderirseniz sevinirim.en derin saygılarımla şevval kılıç.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2011       Mesaj #63
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
marmara bölgesinin turistik ve tarih yerfleri neresidir
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
3 Ocak 2011       Mesaj #64
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

marmara bölgesinin turistik ve tarih yerfleri neresidir

İnceleyiniz >> https://www.msxlabs.org/forum/turkiye...a-bolgesi.html
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2011       Mesaj #65
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mehaba,ben marmara bölgesindeki balıkçılık faaliyetlerini ve önemli turizm yerlerini ve özelliklerini bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirimm...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Ocak 2011       Mesaj #66
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
marmarabölgesinin tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ocak 2011       Mesaj #67
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kayalı Şelalesi
Kırklareli’ne yaklaşık yirmi kilometre uzaklıktaki Kayalı Köyü, Teke Deresi ve Kayalı baraj gölü çevresindeki yürüyüş parkuruyla biliniyor. Teke Deresi’ne katılan suyun oluşturduğu şelale on beş metre yükseklikteki kayalardan dökülüyor.

Erikli Şelalesi
Çınarcık yakınlarındaki Erikli Yaylası, Gürcü köyü Teşvikiye’nin 6 km. yukarısında bulunuyor. Çevresinde çok güzel bir yürüyüş parkuru sunan Erikli Deresi’nin üzerinde birçok şelale bulunuyor. Erikli Yaylası’ndan, dere izlenerek, 30 dakika süren bir yürüyüşle ağaçların arasında gizlenmiş bulunan şelalelere varılıyor.

Çalderesi Şelalesi
Samanlı Dağları’nın yamaçlarında akan Çal Deresi, kestane, ıhlamur, ceviz, kayın ve meyve ağaçlarıyla çevrili. Taz Dağı eteklerindeki büyük şelaleye ulaşana kadar karşınıza irili ufaklı şelaleler ve gölcükler çıkıyor. Çal Deresi’nin debisi ilkbaharda arttığı için mayıs ve haziran ayları şelaleleri görmek ve şelalelerin altındaki küçük gölcüklerde yüzmek için ideal. Çaldere’ye ulaşmak için Yalova üzerinden Çınarcık’a ulaşmak gerekiyor. Çınarcık – Armutlu yolu üzerinden Esenköy’ü 2 kilometre geçince “şelale alabalık” tabelasının bulunduğu noktadan ormanlık alana sapılıyor.

Samandere Şelalesi
Düzce'nin güneydoğusunda, il merkezine 26 km. mesafede yer alan Samandere Şelalesi, Samandere Köyü sınırları içinde bulunuyor.

Bulunduğu köye adını veren, tabiat olaylarının meydana getirdiği Samandere Şelalesi, doğal oluşum özellikleri ile Milli Parkar Kanunu gereğince ve Orman Bakanlığınca “Tabiat Anıtı” olarak tescil edilmiş. Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 metrelik dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de “Cadı Kazanı” adı verilen derin bölüm bulunuyor.

Samandere Şelalesi’nde, büyük ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek “Cadı Kazanı” içinde, derin kayalıkların arasında adeta kaynamakta. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürüyor. Suyun şiddetli akışından şekillenen kayalarıyla da Samandere Şelalesi, görülmeye değer güzelliklere sahip.

Güzeldere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi, Düzce’nin Gölyaka ilçesinin sınırları içerisinde Düzce’ye 28, Gölyaka’ya ise 16 km mesafedeki Gölyaka Güzeldere Köyü’nde ve rakımı 630 metre. Güzeldere Köyü’nden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan Güzeldere Şelalesi 135 m. yükseklikte ve estetik yönden yörede ayrıcalıklı bir konuma sahip. Güzeldere Şelalesi Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak tescil edilmiş. Elmacık Dağı’na (1700 m) uzanan bu şelale ve çevresi orman yapısı ile de dikkat çekiyor.

Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, kara yemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, siklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak gibi bitkiler de bulunuyor.

Yaban hayatı yönünden de bu bölge zengin. Boz ayı, kurt, tilki, çakal, vaşak, karaca, geyik, yaban domuzu, sansar, karatavuk ve ağaçkakan gibi hayvanlar da bu bölgede görülüyor.

Aydınpınar Şelaleleri
Düzce’ye hakim bir tepede yer alan Aydınpınar şelale kümesi birbiri ardınca sıralanan 5 şelaleden oluşuyor. Düzce merkeze 10 km uzaklıkta yer alan Güzeldere Edteni Kuş Cenneti Gölü yolu alabalık üretim ve tüketim tesisleri yolu üzerinde. Oldukça etkileyici bir görünüm sunuyor.

Saklıkent Şelalesi
İsminden anlaşılacağı gibi göze çarpması zor bir ormanlık alanda bulunuyor. Yeni keşfedilmiş. Yığılca’ya 5 km uzaklıkta Yedigöller yolu üzerinde.

Doğançay Şelalesi
Doğançay hem dere içi yürüyüş hem de şelale gezisini bir arada sunuyor. Üç kademeli şelalesi oldukça etkileyici. TEM'den Bilecik çıkışından ayrılıp Bilecik istikametine doğru devam edilirse 11 km sonra solda Doğançay girişini görüyorsunuz. Ana yoldan ayrıldıktan sonra tren yolunu geçer geçmez PTT binasından sola sapın. Köprüyü geçtikten sonraki ilk sağa sapın. Bu yol sizi dereye kadar götürüyor. Şelale için muhakkak yerli halka yolu sorun. Şelaleye kadar olan yoldaki sık orman dokusu oldukça hoşunuza gidecek.

Saitabat Şelalesi
Bursa'nın Osmanlı izlerini taşıyan Cumalıkızık Köyü'den 3 kilometre sonra Saitabat Şelalesi’ne ulaşılıyor. (Bursa’dan 12 km uzaklıkta). Coşkun bir şelale. Gürül gürül su sesine kuş sesleri karışıyor. Etrafında yemyeşil çimenler ve çınar ağaçlarıyla çevrili bir alan var. Suyun debisine yıllarca meydan okuyan sert kayalardan oluşan kanyonun gözünden tepinircesine dökülen şelalenin suyu, yüzünüze serinlik olarak çarpıyor. Şelalenin yokuş aşağıya aktığı bölümde her iki yakada yer alan kır lokantalarından gelen alabalıkların kokusu iştahınızı açmak için birebir.

Softaboğan Şelalesi
Çobankaya deresi, Çobankaya ile Bakacak arasındaki yola paralel ilerleyen bir dere. Bakacak istikametine doğru ilerlerken herhangi bir noktadan sağa saparak, ormanın içinden aşağılara doğru indiğinizde dereye varıyorsunuz. Çobankaya deresi, içinde yürünmesi kolay bir dere. Taştan taşa atlayarak suya girmeden ilerleyebiliyorsunuz. Yukarı doğru yürüdüğünüzde Çobankaya'nın karşılarındaki düzlüklere varıyorsunuz. Softaboğan şelalesine varmanın en kestirme yolu ise, Çobankaya'dan bir - iki km uzakta olan telesiyej istasyonunun karşısından aşağı doğru inmek.

Suuçtu Şelalesi
Özellikle İstanbul ve Balıkesirliler için hafta sonlarında gidilebilecek bir dinlenme yeri. Kaplıcalarından da yararlanabilen Tümbüldek’e 13 km. bir yolla bağlanan “Su Uçtu”, orman ve şelalesiyle gelenleri adeta büyüleyen bir mesire yeri. Kışın eni 30 metreye, genişliği selde 50 metreye kadar yükselen şelale, Mustafa Kemal Paşalıların içme suyunu da karşılıyor. Suuçtu şelalesi, kayın, meşe ve çam ağaçlarıyla çevrili bir doğa cenneti.

Aras Şelalesi
Uludağ’ın kar sularını taşıyan Aras Deresi üzerinde bulunan Aras Şelalesi, kayalıkların içinden 15 metre yükseklikten düşüyor. Bursa-Soğukpınar arası 30 km olup, köyden itibaren 5 km bir yolla Ketenlik yaylalarına, oradan da şelaleye varılıyor.

Gürlek Şelalesi
Küçükkuyu – Altınoluk arasında Adatepebaşı Köyü yakınlarında bulunuyor. 120 metre yükseklikten düşen şelalenin döküldüğü yerde blok kayalar bulunuyor. Su bir büvete dökülüyor ve buradan tamamen yer altına gidiyor. Şelaleye ulaşmak zorluklar içeriyor. Köy sakinlerinden yardım istemek gerekiyor.

Kirazlı Şelalesi
Kirazlı Yayla, Erdek'in Kocaburgaz ve Yukarı Yapıcılar Köyü arasında yer alıyor. Yayla yolu Yukarı Yapıcılar Köyü’nün hemen girişinden ayrılıyor. Bu yoldan ilerlemeye başladıktan yaklaşık bir saat sonra ormanların arasında uçsuz bucaksız çimenleriyle uzanan yayla karşınıza çıkıyor. Yaylanın sürprizi Kirazlı Manastırı. Yayladan doğan derelerden biri Manastır'ın yanından akan Kirazlı Deresi. Yayladan dereyi takiple yarım saat sonra yoldan dere boyuna ayrılan küçük bir patika karşınıza çıkıyor. Bu kısa patikanın sonunda yarımadanın en güzel şelalelerinden biri olan Kirazlı Şelalesi’ne ulaşılıyor. Yosunlarla kaplı kaya bloklardan dökülen şelalenin altında yazın serinlemek ve yüzmek için çok uygun bir de doğal havuz bulunuyor.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Ocak 2011       Mesaj #68
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yaa verdiniz bilgiler için tşk ederim ama ben marmara bölgesindeki doğal güzellikleri arıyorum. hani iç anadolu bölgesinde peri bacaları varya insan eliyle yapımmamış doğal unsur onun gibi yinede verdiğiniz bilgiler için tekrar tşk ederim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Şubat 2011       Mesaj #69
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben marmara bölgesinin doğal güzelliklerinin listesini istiyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Şubat 2011       Mesaj #70
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
katılıorum sana bned emallar işte kafana takm akn diiliz ama bn sana knk diim knk

Benzer Konular

26 Kasım 2016 / £r€ßß Cevaplanmış
18 Ekim 2012 / karışma Soru-Cevap
25 Şubat 2015 / Misafir Soru-Cevap
3 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap