Arama

Giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olan kompozisyon örneği verir misiniz? - Sayfa 9

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Aralık 2014 Gösterim: 146.026 Cevap: 115
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Şubat 2012       Mesaj #81
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yurt Sevgisi

Sponsorlu Bağlantılar
Yurt, üzerinde yaşadığımız kültürümüzü oluşturan memleket dediğimiz toprak parçasıdır Bir toplumda yurt sevgisi olmazsa eğer, vatandaşlık da havada kalır.

Atalarımız bu memleketi ve toprakları korumak için çok savaşlar vermişlerdir. Bu nedenle yurdumuzun değerini iyi bilmemiz gerekir. Halkımız, yurt sevgisi ile birbirine bağlıdır. Gerektiğinde tek yürek olmayı da bilir Çünkü herkesin paylaştığı bir değer vardır o da yurt Vatan sevgisi milleti ayakta tutan çok güçlü bir sevgidir. Bireyler arasındaki birlik ve beraberliği sağlar. Vatan sevgisi öyle bir sevgidir ki tarifi kelimelerle anlatılmaz. Herkesin damarlarında dolaşır bu sevgi. Her yıl binlerce genç vatani görevini yapmak için askere gitmektedir. Çocuğunun askere gitmesi ise anne babalar için bir gurur kaynağıdır. Çünkü askerler bu görevi vatan için yapmaya giderler.

Bu vatan bizlere atalarımızdan miras kalmıştır. Ne zorluklarla alınmıştır. Onu sevmek, değer vermek bizim görevimizdir. Çünkü millet sevgisi kadar büyük mükâfat yoktur. Hayatta hiçbir sevgi, millet sevgisinden daha kıymetli olammaz
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2012       Mesaj #82
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana sevgiyle ilgili kompozisyonlazım acilllllllllllllllllll!
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Mart 2012       Mesaj #83
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadşlar giriş gelişme sonuç olan bir yazı bulabilirmisiniz çok acil
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Mart 2012       Mesaj #84
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
duyguyla ılgılı komposıyon lutfn !
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2012       Mesaj #85
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Atatürk’ün Armağanı

Tarihimizde büyük yaralar açan Kurtuluş Savaşımızın en zor günlerinde açılan TBMM, herkese bir sevinç haberi olarak müjdelendi. Büyük önderimiz, bu mutlu günü de yarının büyükleri olan çocuklara armağan etti. Bu günden sonra da her yıl 23 Nisan gününü başta çocuklar olmak üzere coşkuyla kutluyoruz.

Yıllardır biz çocukların kutladığı bu gün sadece Türklerce değil tüm dünya çocuklarının coşkuyla kutladığı bir bayramdır. Her yıl bu bayram her ırktan çocukların katılmasıyla sevgi bahçesini andıran bir görüntü oluşturulmaktadır. Bu sayede Atatürk’ün övünerek söylediği “Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir.” özdeyişi doğrulanmış oluyor.

Bu bayramın insanlara verdiği barış mesajı, mesajların en büyüğüdür. Zaten bütün çocukların bir araya geldiklerinde, aralarındaki sevgiyi, alışverişi, barışı simgeleyen en önemli görüntüdür. Bu anlamlı günde bütün çocukların kalplerinin aynı gün, aynı heyecan için çarpması çok gurur verici ve övünücü olsa gerek.

Türk insanlarına düşen görev de 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yakışır bir gün hazırlamaktır. Bütün okullarda yapılan törenlerle, oynanan oyunlarla ve dünya çocuklarını eksiksiz biçimde ağırlamakla tüm ülkelere örnek olmalıyız. Kısacası Atatürk’e layık olmalıyız.

Ulu önder Atatürk, bu en büyük, en kutsal günlerden olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yaşatmak görevini tüm Türk çocuklarına bırakmıştır. Bizler Türk çocukları olarak bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Şeyda Serbest

23 Nisan Kompozisyonu-2

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, Bizim Bayramımız

23 Nisan bir milli bayramdır.

23 Nisan’da iki bayram birden kutlanır, iki sevinç birden yaşanır. 1. bayram “Milli Egemenlik” bayramıdır. Çünkü 23 Nisan 1920 günü TBMM’nin açılmasıyla Türk milleti egemenlik ve özgürlük haklarını eline almıştır. Artık padişahın değil kendi seçtiği temsilcilerin kararı ile devlet idare edilecektir.

2. bayram “Çocuk Bayramı”dır. Bu bayramı Atatürk Türk çocuklarına armağan etmiştir. Bu sebepten bu bayrama Çocuk Bayramı denir.

Yani 1. bayramla yeni Türk Devleti’nin kuruluşunu hatırlıyoruz. 2. bayramla yarının büyükleri olacak ve yeni Türk Devleti’ni yaşatacak çocukları hatırlıyoruz.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk kutlanan çocuk bayramıdır. Bu da Atatürk’ün çocuklara ne kadar önem verdiğini çok açık bir şekilde anlatmaktadır. Bugün yurdumuza bir çok ülkeden binlerce çocuk, bayramımızı kutlamaya gelir. Bu yüzden Türk çocuğu çok şanslıdır. Birçok savaş sonucu elde ettiği bu bayramı övünçle, gururla onlara anlatır.

Bu bayramda çocuklar çeşitli oyunlar oynarlar, şiir okurlar. Sevinçlerini, mutluluklarını böyle açıklarlar. Ayrıca anne ve babalar çocuklarının marifetlerini görürler ve sevinirler.

23 Nisan günü bazı çocuklar Ankara’ya meclise giderek Başbakanın, Cumhurbaşkanının koltuklarına otururlar. Böylece bir an bile olsa büyük olmanın mutluluğunu yaşarlar. Büyüyünce belki de bu koltuğa ulaşmayı hayal ederler, mutlu olurlar, içten içe Atatürk’e teşekkür eder, sonsuz bir sevgi duyarlar.

Ben bir çocuk olarak bu bayramı kutlamaktan çok mutluyum ve bu bayramı bize armağan eden Büyük Önder Atatürk’e sonsuz bir sevgi duyuyor, ona teşekkür ediyorum. Ebru Aksan

23 Nisan Kompozisyonu-3

Gelecek Biziz

Devleti kuran ve yöneten en üstün gücün millete ait olması demek olan ulusal egemenlik, demokratik ve bağımsız bir Cumhuriyetin temelini oluşturur.

Egemenlik, başka toplumların sömürgeciliği altında olmama, kendi kendine hakim olma durumudur. Yani egemen bir devlet, bağımsız bir devlettir. Başka devletler tarafından sömürülemeyen bir devlettir. Egemen bir millet, yeni doğan bir bebek gibi henüz yolun başında ve doğum gününü kutlayan yedi yaşındaki bir çocuk gibi mutlu, bayram havası içerisinde bir ulustur. Nasıl bir insanın hayatını devam ettirebilmesi için yemesi ve içmesi gerekiyorsa, bir milletin de varlığını sürdürebilmesi için ülkenin bağımsız olması şarttır.

Türk milleti geçmişten bu güne egemenliğini yitirmemiş ve onu kaybetmemek, sahip çıkabilmek için çok zorlu mücadeleler vermiştir. Böylece dünya tarihinde adından sık sık söz ettirerek şerefli bir geçmişe sahip olmuştur. Egemenliğimiz uğruna verdiğimiz en önemli, en anlamlı mücadelemiz Kurtuluş Savaşımızdır. Milli Mücadele’mizin kazanılmasından sonra kurulan Cumhuriyetimiz egemenliğin kişi yada sınıf tekelinden alınıp, millet iradesine verilmesiyle gerçek anlamını kazanmıştır.

Büyük Atatürk, egemenlik sevdasını ulusuna küçük yaşta öğretmeyi amaçlamıştır. Çünkü ağaç yaş iken eğilir. Küçük yaşta egemenliğin önemini kavrayan bir çocuk, büyüyünce egemenliğin devamı için elinden geleni yapacaktır. Bu yüzden Atatürk, 23 Nisan’ı biz çocuklara hediye ederek, bu amacında bir adım daha ilerleyerek gayesine ulaşmayı başarmıştır.

Biz Türk çocukları olarak, Atamızın izini takip edip onun yolundan gitmeli ve egemenliğimiz uğruna canımızı seve seve vermeyi göze almalıyız. Çünkü Milli Egemenlik temeline dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, tarih bilincine sahip gençlikle sağlanır. İsmail Gülmez

23 Nisan Kompozisyonu-4

Çocuk Bayramı

Çocuklar yeryüzündeki en değerli varlıklardır. Toplumların gelecekleridir.

Her yıl 23 Nisan’da kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemiz çocuklarına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanıdır. Günümüzde bu bayram tüm dünya çocuklarının katılımıyla daha renkli bir çehreye kavuşmuştur.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiştir.

Ulu Önder Atatürk, biz çocuklara güçlü bir devlet bırakmıştır. Bu çocuklara bırakılan en değerli hazinedir. Mustafa Kemal, arkadaşları ve kahraman Türk halkı bin bir zorluğa katlanarak bu ülkeyi kurtarmışlardır.

Ülkemiz yabancı devletlerce işgal altındaydı. Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla Türk milletinin kaderi değişti. Dağılmış olan Türk milletini aynı amaç etrafında, bağımsızlık için bir araya toplamıştır. Türk milleti hep birlikte başkomutanlarının önderliğinde tek yumruk olmuş, ülkesini kanının son damlasına kadar savunmuştur. Bütün herkes düşmana karşı bir gün bile boyun eğmeden mücadele etmişlerdir. Bir karış toprağı bile kimseye bırakmamışlardır.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Güç milletin elindedir.

Türk milletinin istediği zaman aşamayacağı zorluk ve engel yoktur. Bizler Atatürk çocukları olarak, Atamızın bize bıraktığı bu güzel vatanı, Atamızın söylediği gibi “Yurtta sulh,cihanda sulh” ilkesiyle düşmanlara karşı sonuna kadar korumalıyız. Devletimizin dünya devletleriyle rekabet edebilmesi için çok çalışmalıyız.

Savaşlarda en büyük yarayı çocuklar alır. Onlar hep üzülen taraf olurlar. Habersizken, ne olduklarını bilmedikleri bir kurşun çocukları yaralar, sakat bırakır yada öldürür. Bu kadar değerli olan bu varlıklarımıza en büyük armağan olan barışı, sevgiyi vermeliyiz. Savaşı değil!

Atamızın çocuklara armağanı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır.Bizler bu günü dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kardeşlerimizle kutluyoruz.

Çocuklarımız bu milletin geleceği, bu milletin yarınıdır. Bu vatan da bizim. Bizim olduğu sürece de elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

“Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.” Çağla Coşkun

23 Nisan Kompozisyonu-5

Bu Benim Bayramım

Özgürlük, tüm canlılar için, çok değerli ve vazgeçilmez bir kavramdır. Bu öyle bir kavramdır ki, uğruna nice canlar verilir. Biz, özgürlük ve egemenlik uğruna canını hiçe saymış, vatan toprağını tüm değerlerden üstün tutmuş bir ulusun torunlarıyız. Bu gururu, bize armağan edilen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” günlerinde, her yıl onurla ve coşkuyla taşıyoruz.

Atatürk’ün bizlere 23 Nisan 1920 günü TBMM’nin açılmasıyla hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.... Atalarımızın kanlarını ve canlarını ortaya koyarak kazandıkları zaferler sonucu bize hediye ettikleri bu günün değerini bilmeliyiz. 23 Nisan’da neler yaşanmaz ki... Okullarda yapılan törenlerde okunan şiirler, yazılar, söylenen marşlar, hepimizi çok sevindirir ve coşturur.

23 Nisan’da herkes bize özenle davranır. Annelerimiz, babalarımız, öğretmenlerimiz kısacası bütün büyüklerimiz. Hatta yolda gördüğümüz insanların bile sanki bize bakarken gözleri parlar.

Aldığımız hediyeler, gördüğümüz ilgi, “Keşke her gün 23 Nisan olsa!” dedirtir bize. Ne kadar o gün ayrı bir ilgi olsa da, normalde de insanlar bizlere öyle sevgi dolu bakar aslında. Belki de o gün, biz kendimizi öyle hissettiğimiz için farklıymışız gibi gelir insanların davranışları.

Sevgili Atatürk, bize armağan ettiğin bu bayram bizim özgürlüğümüzdür. Biz Türk Çocukları olarak, bu bayramın, özgürlüğün ve egemenliğin değerini bileceğiz. Erkan Boler
tunç123 - avatarı
tunç123
Ziyaretçi
18 Eylül 2012       Mesaj #86
tunç123 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar sorumluluklarım konulu kompozisyon yazmam lazım bena gelişme bölümünü yazabilirseniz çok sevinirim teşekkürler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #87
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım ile ilgili kompozisyon lütfennnn
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #88
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
söz ola kese savaşı ... ile ilgili komposizyon acil,
,
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2012       Mesaj #89
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ya bana yardımcı olun kitap okumanın yararları ile ilgili...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2012       Mesaj #90
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇEVRE
Önce sevdim dedi. Sonra seni değil haykırışlarını dedi. Sustum… Neden beni sevmedi ki dedim. Şairin de dediği gibi “ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim”. Evet, ben onun beni sevebilme ihtimalini sevdim. O ise bütün ihtimalleri biriktirip çorak arazilere gömdü. Oysa bir sevseydi koca gök onca yıldızı nasıl bağrına basmışsa bende onu tek yıldızım yapacaktım. Ben onda kendimi bulmuşken o ise yaşadıklarımıza hep format attı. Onunla konuştuğumda aynaya yansırdı görüntüsü.


Gözlerin çok güzel dedi. Ne güzel dedim içimden. Bende sevebileceği bir şeyler var dedim. Sonra sustu ve tekrar konuştu. Gözlerinin baktığı yeri sevdim dedi. Bense titremelerimin ve iç çekişlerimin arasından sıyrılıp gözlerim hep sana bakar dedim. Sonra silkindim.
Evet dedim işte bu!!!o yalnızca kendini sevdi. Bunca sevda sözlerime, haykırışlarıma karşı bilmezlikten geldi. Yaktı yıktı bütün birikintilerimi. Anlamsızlaştırdı beni. Yalnızca kendini sevdi kendini… o aslında yüreğimi de sevdi. Çünkü biliyordu ki yüreğimde de yalnızca kendi vardı. Anladım ki o aslında bendeki onu sevdi. Sonra devam ettim sen asla kendinden başka kimseyi sevemezsin dedim.


Sonra gözlerimden yaşlar aktı. Yaşlar aktı, sevdam gibi aktı ve sol yanıma aktı. Sus dedi usulca dinle! Ben sendeki beni sevdim evet seni sevemezdim ki. Sen diye bir şey yoktu, dedi. Sonra iç çekti ve ben sendeki beni sevdim.
Çünkü aslında ben sendim!!!dedi.

Kaynak: Giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olan kompozisyon örneği verir misiniz?

Benzer Konular

16 Mart 2014 / melieke Cevaplanmış
7 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış
11 Nisan 2012 / Emne Cevaplanmış
12 Kasım 2015 / Selina HOWARD Cevaplanmış