Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

Web sitemiz; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Daima faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...


Forumda Ara

Şeker pancarından şeker eldesi fiziksel değişme mi yoksa kimyasal değişme midir?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Ziyaretçi tarafından 6 Ocak 2009 (22:44) tarihinde açılmıştır.
5496 kez görüntülenmiş, 1 cevap yazılmış ve son mesaj 6 Ocak 2009 (23:26) tarihinde gönderilmiştir.
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 6 Ocak 2009, 22:44

Şeker pancarından şeker eldesi fiziksel değişme mi yoksa kimyasal değişme midir?

#1 (link)
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Ziyaretçi - avatarı
Sponsorlu Bağlantılar Sponsorlu Bağlantılar
şeker pancarından şeker eldesi fiziksel mi yoksa kimyasal değişme midir?
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Eski 6 Ocak 2009, 23:26

Şeker pancarından şeker eldesi fiziksel değişme mi yoksa kimyasal değişme midir?

#2 (link)
MsXLabs Üyesi
Keten Prenses - avatarı
Alıntı:
ŞEKER ÜRETİMİ
Şekerin Tarihçesi


İlk kez Hintliler tarafından işlenen şeker kamışı, M.Ö. 3000 yıllarında yine Hindistan'da bir tatlandırıcı olarak kullanılmış.
Büyük İskender'in fetihleri sayesinde Hindistan'a ulaşan Yunanlılar ve Romalılar, belki de bu yüzden şekere "Hint Tuzu" ya da "Asya Balı" gibi isimler koymuşlardır. İlk kez şeker ticareti yapan ve şeker üretimi için rafineri kuranlar ise Araplarmış.
Haçlı seferleri sayesinde şekerle tanışan Avrupa ülkelerinin şeker kamışından şeker üretmesi ise çok sonralara., sekizinci yüzyıla rastlar.
Önce İspanya'da, sonra Güney Fransa'da gerçekleşir şeker üretimi. Üretimin ciddi boyutlara ulaşması ise 19'uncu yüzyıla kadar gerçekleşmez ve bu yüzyıldan sonra, ilk çağlarda yalnızca ilaç yapımında kullanılan şeker, insanlar için vazgeçilmez bir enerji kaynağı halini alır.
ŞEKER

Şeker ( sakkaroz ) çoğu bitkinin bünyesinde bulunur. Fakat bünyesinde ekonomik olarak şeker elde edebilecek kadar şeker bulunduran iki bitki vardır. Bunlar : şeker kamışı ve şeker pancarı.
Ana vatanı Hindistan ve Arap ülkeleri olan şeker kamışı dünyada tropikal ve yarı tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizde şeker kamışı tarımı yapılmamaktadır.
Şeker kamışının bünyesinde yaklaşık olarak % 12-16 şeker bulunur ve dünyada üretilen şekerin % 60 kadarı şeker kamışından elde edilmektedir.
Şeker pancarı ise ülkemizi de kaplayan ılıman iklime sahip kuşakta yetiştirilmektedir. Şeker pancarının yapısında %4-5 hücre dokusu , %4-5 kimyasal bağlı su ve % 90-95 öz suyu vardır. Pancar öz suyunun bileşimi şu şekildedir: %15-18 şeker ( sakkaroz ) , % 1,0-1,5 diğer şeker dışı organik maddeler , %0,8 anorganik tuzlar.

YANİ KİMYASAL BİR TEPKİME..
Sponsorlu Bağlantılar
Rapor Et
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:
Önce bu soruyu cevaplayın
Mesaj:








Yeni Soru
Sayfa 0.125 saniyede (60.46% PHP - 39.54% MySQL) 16 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +2 - Saat: 03:46
  • YASAL BİLGİ

  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi