Arama

Kan, doku hücreleri hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 12 Mayıs 2016 Gösterim: 6.507 Cevap: 2
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
11 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Kan, doku hücreleri hakkında bilgi verir misiniz?
Son düzenleyen Safi; 12 Mayıs 2016 20:32
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KAN HÜCRELERİ: Kan hücrelerini, görevleri bakımından üç ayrı grupta inceleyebiliriz. Bun­lardan birincisi “kırmızı kan hücreleri”dir (alyuvarlar-eritrositler). Bu hücrelerin görevi, oksijeni akciğerlerden dokulara, karbondioksiti de dokulardan akciğerlere taşımaktır. İkincisi akyuvarlardır (lökositler). Bu hücreler vücudun mikroplara ve çeşitli zararlı maddelere karşı savunmasına katkıda bulunurlar. Akyuvarlar kendi içlerinde iki alt gruba ayrılırlar. Bunlardan birincisi çok çekirdekli hücreler — “Polinükleer” hücreler, ikincisi de tek çekirdekli hücreler-”Mononükleer” hücrelerdir. Çok çekirdekli hüc reler grubunda üç çeşit hücre bulunur. Bunlar: 1] Nötrofil granülositler, 2} Asidofil granülositler (eosinofiller) ve 3) Bazofil granülositlerdir. Tek çekirdekli hücreler grubunda iki çeşit hücre vardır. Bunlar, lj Lenfositler ve 2) Monositler’-dir.
Değişik görevi olan üçüncü grup kan hücreleri “Trombositler”dir. Trombositler, kanın pıhtılaş masını sağlayan hücrelerdir.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Safi; 12 Mayıs 2016 20:33
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
12 Mayıs 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Kan Hücreleri (Şekilli Elementler)
Kan hücreleri, kanın plazma dışında kalan kısmıdır. Kan hacminin yaklaşık % 45’ini oluşturur. Kan hücrelerinin, sıvı kısım olan plazmaya oranına hematokrit denir. Kan hücreleri eritrosit, lökosit ve trombosit olarak adlandırılır.
48707d1462893696 kan hucreleri nedir kan hucrelerinin yapisi ve gorevleri kanh1

Eritrositler (Alyuvarlar)
Eritrositler nükleus (çekirdek) içermeyen, oksijen taşıyıcı protein olan hemoglobin ile dolu kan hücreleridir. Normal şartlarda kesinlikle dolaşım sistemi dışına çıkmazlar. Normal bir eritrosit hücresi bikonkav (her iki tarafından basık) disk şeklindedir. Bu şekilde olması eritrositlerin yüzey hacim oranının fazla olmasını sağlayarak gaz alışverişini kolaylaştırır. Eritrositler oldukça esnektir. Bu özelliklerinden dolayı düzensiz şekillere uyum sağlayarak çok küçük çaplı kılcal damarlardan geçebilirler. Eritrositlere kırmızı rengini veren taşıdıkları hemoglobindir ve hücre ağırlığının 1/3’ünü oluşturur.

DEVAMI Kan Hücreleri Nedir - Kan Hücrelerinin Yapısı ve Görevleri
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

25 Ekim 2016 / babaloro__ Tıp Bilimleri
30 Eylül 2012 / ziyaretçi Soru-Cevap
12 Mayıs 2016 / lee hong ki Tıp Bilimleri
27 Şubat 2013 / Misafir Cevaplanmış