Arama

Tüketici kredisi hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 27 Haziran 2011 Gösterim: 5.119 Cevap: 7
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
18 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
sayın yetkili,
bir kişi tüketici kredisinin geri kalan bölümünü içine düştüğü ödeme güçlüğü nedeni ile ödeyemezse bu durumda bankanın avukatları aracılığı ile bu kişi hakkında tutuklama kararı çıkartma gibi bir uygulama varmıdır?
bilgilendirirseniz çok sevinirim
sevgiler

on5
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Tüketici Kredisi
Madde 10-
(Değişik: 6/3/2003-4822/15 md.) Tüketici kredisi, tüketicilerin bir mal veya hizmet edinmek amacıyla kredi verenden nakit olarak aldıkları kredidir. Tüketici kredisi sözleşmesinin yazılı olarak yapılması ve bu sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunludur. Taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez.

Sponsorlu Bağlantılar
Sözleşmede;
a) Tüketici kredisi tutarı,
b) Faiz ve diğer unsurlarla birlikte toplam borç tutarı,
c) Faizin hesaplandığı yıllık oran,
d) Ödeme tarihleri, anapara, faiz, fon ve diğer masrafların ayrı ayrı belirtildiği ödeme planı,
e) İstenecek teminatlar,
f) Akdi faiz oranının yüzde otuz fazlasını geçmemek üzere gecikme faizi oranı,
g) Borçlunun temerrüde düşmesinin hukuki sonuçları,
h) Kredinin vadesinden önce kapatılmasına ilişkin şartlar,
ı) Kredinin yabancı para birimi cinsinden kullandırılması durumunda, geri ödemeye ilişkin taksitlerin ve toplam kredi tutarının hesaplanmasında, hangi tarihteki kurun dikkate alınacağına ilişkin şartlar,
Yer alır.
Kredi veren, taksitlerden birinin veya birkaçının ödenmemesi halinde kalan borcun tümünün ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak; ancak kredi verenin bütün edimlerini ifa etmiş olması durumunda ve tüketicinin birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir. Ancak kredi verenin bu hakkını kullanabilmesi için en az bir hafta süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir. Tüketici kredisinin teminatı olarak şahsi teminat verildiği hallerde, kredi veren, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez.
Tüketici, kredi verene borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi aynı zamanda vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilir. Her iki durumda da kredi veren, ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indirimini yapmakla yükümlüdür. Bakanlık ödenen miktara göre gerekli faiz ve komisyon indiriminin ne oranda yapılacağının usul ve esaslarını belirler.
Kredi verenin, tüketici kredisini, belirli marka bir mal veya hizmet satın alınması ya da belirli bir satıcı veya sağlayıcı ile yapılacak satış sözleşmesi şartı ile vermesi durumunda satılan malın veya hizmetin hiç ya da zamanında teslim veya ifa edilmemesi halinde kredi veren tüketiciye karşı satıcı veya sağlayıcı ile birlikte müteselsilen sorumlu olur.
Kredi verenin ödemeleri bir kıymetli evraka bağlaması ya da krediyi kıymetli evrak kabul etmek suretiyle teminat altına alması yasaktır. Bu yasağa rağmen tüketiciden bir kıymetli evrak alınacak olursa, tüketici bu kıymetli evrakı kredi verenden geri istemek hakkına sahiptir. Ayrıca, kredi veren kıymetli evrakın ciro edilmesi sebebiyle tüketicinin uğradığı zararı tazmin etmekle yükümlüdür.

Quo vadis?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Eylül 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
tüketici kredi borcu olan sahıs vefatı halinde kredi ne olur
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evini ipotek ederek tükedici kredi ceken şahıs ödeme güçlüğü ,sıntısı cekerse kefil olan şahıs hakkında bilgi verirmisiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
EVİNİ İPOTEK KARŞILIGI TÜKEDİCİ KREDİ CEKEN ŞAHIS ÖDEME SIKINTISI NA DÜŞTÜĞÜNDE KEFİL OLANIN DURUMU HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİN
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ocak 2011       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MAAŞINDA HEM NAFAKA HEMDE İCRA KSİNİSİ OLAN BİR KİŞİYE BAŞKA BİR BANKA KİŞİNİN NAFAKA+İCRA KESİNTİLERİ YAPILDIKTAN SONRA MAAŞININ GERİ KALAN KISMININ TAMAMINA BLOKE VEYA 1/4 ORANINDA KESİNTİ UYGULAMASI YASALMIDIR? BU İŞLEMLER İLGİLİ BİR BANKA TARAFINDAN BANA UYGULANDI.GEÇİM HAKKIMA EL KONULMASI YASALMIDIR.İLGİLİ BANKANIN AVUKATI İLE YAPTIĞIM TELEFON GÖRÜŞMESİNDE AVUKAT BİZ SENİN MAAŞINA İSTEDİĞİMİZ GİBİ BLOKE VEYA 1/4 ORANINDA İCRA DIŞI KESİNTİ YAPABİLİRİZ MAHKEMEYEDE VERSEN DAVAYI KAYBEDERSİN DEDİ.KREDİ KULLANDIĞIN BANKADA İMZALAMIŞ OLDUĞUN SÖZLEŞMEDE 1/4ORANINDA KESİNTİ YAPILIR ŞEKLİNDE İBARE (MADDE) OLDUĞUNU BELİTTİ.

ŞİMDİ ŞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM:

BİR VATANDAŞIN MAAŞINDA HEM NAFAKA KESİNTİSİ HEMDE İCRA KESİNTİSİ VARSA DİĞER BİR BANKA İCRA SIRASIN I BEKLEMEDEN NASIL KİŞİNİN MAAŞINI AYLARCA GASP EDİP BLOKE KOYABİLİR.

YASALMIDIR?
İNSAN HAKLARINA HÜNKARCA TECAVÜZ ETMEK DOĞRUMUDUR?
GEÇİM HAKKI DENİLEN VE YAGITAYINDA KARARI OLDUĞU BU MADDE TÜRKİYEDE GEÇMİYORMU?
NE YAPMAM GEREKİR?
HAKKIMI HANGİ KANUNİ YOLDAN ARAMAM GEREKİR?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Şubat 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Benin başvurmuş oldugum kredi başvurusu var ama 20 gün önce kapattığım kredi kartı ve kredi vardı bunlar 20 gün gecikmeli ödedim ama kkb kayıtlarında ödenmesini gözükmemde ve bankadan borcu yoktur yazısı aldım ama baska bankaya kredi başvurusunda bulundum ama genel müdürlükten ret geliyor bir tanıdığım vardı aynı bankadan bu sefer şube mudurunun olur onayı la gonderdirdiler kredi çıkar mı bana
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Haziran 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
düştügüm zor durumdan dolayı arac ve tüketici kredimi ödeyemedim bu kredilerden bana tutuklama kararı cıkabilirmi

Benzer Konular

26 Nisan 2015 / hasim Soru-Cevap
27 Haziran 2013 / keten prensess Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış