Arama

Sırtta oluşan kaşıntının sebebi ne olabilir?

Güncelleme: 11 Kasım 2016 Gösterim: 106.550 Cevap: 5
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
4 Şubat 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Sırtta oluşan kaşıntının sebebi ne olabilir?
Son düzenleyen Safi; 11 Kasım 2016 01:46
LaSalle - avatarı
LaSalle
Ziyaretçi
24 Ocak 2010       Mesaj #2
LaSalle - avatarı
Ziyaretçi
"Uzman görüş ve önerisi olmayıp sadece bilgilendirme amaçlıdır."

Sponsorlu Bağlantılar

Vücudun herhangi bir yerinde ya da tamamında hissedilebilir. Böcek dolaşıyormuş hissi, hafif yanma ve batma gibi belirtilerle de ortaya çıkan, insanı çok rahatsız eden, toplum içinde zor duruma düşüren, sevimsiz ve sıkıntılı bir durumdur. Çok şiddetli olduğunda; uykusuzluğa, gerginliğe ve depresyona bile neden olabilir.
Kaşıntının Nedenleri Nelerdir..
- Ciltte döküntü yapan hastalıklar egzemalar, ürtiker, isilik, kızıl, kızamıkçık, suçiçeği ve çeşitli deri iltihaplarının neden olduğu kaşıntılar.
- Sistemik hastalıklar diyabet, Karaciğer, Böbrek hastalıklarında görüldüğü gibi; bazı kan hastalıkları ile bazı kanser çeşitlerinde de ilk semptomlardan biri kaşıntıdır.
- Çeşitli parazitleritlenme, uyuz, kıl kurdu.
- Mantar hastalıkları
- Bazı alerjik maddeler sabun, çamaşır tozları, boya maddeleri ve yün veya sentetik giyecekler gibi.
- Bazı gıdalar çilek, yumurta, süt en yaygın alerjik gıdalardır.
- Ruhsal sıkıntılar
- Kuru bir cilt, kaşıntıya neden olabilir
Kaşıntının Tedavisi..
Burada ilk şart;kaşıntının nedenini tespit etmektir.Bunun için ayrıntılı bir cilt muayenesi,kan ve alerji testleri, gerekirse biyopsi bile yapılır.Altta yatan hastalık tespit edildiğinde hemen ona yönelik tedaviye başlanır.
Kaşıntıya Karşı Önlemler..
- Mümkün olduğunca kaşınmamaya çalışınız
- Kaşıntı önleyici ilaçlar alabilirsiniz
- Sıcak duş ve banyodan kaçınınız.
- Hafif ve bol giysiler ,serin bir ortam kaşıntıyı hafifletebilir.
- Banyoda iyi durulanınız.
- Banyodan çıkınca,vücudunuza nemlendirici uygulayınız
- İleri vakalardaultraviole tedavisi de kullanılabilir

kesin tanı ve tedavi için doktora başvurmayı ihmal etmeyin.

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
23 Mayıs 2015       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Merhaba 9 yaşında kızım var her iki omuz kısmında bazen bir an icin alerji gibi kaşıntı geliyor ve kaşıdığı tırnak bölgesi kırmızı renkte parmak kalınlığında şişiyor genellikle akşam oluyor nedeni ne olabilir alerjik bi durummudur yoksa ciddi bir hastalık belirtisi olabilirmi çok korkuyorum bana yardım edermisiniz lütfen hangi hekime başvurmalıyım ve ne yapmalıyım.

Kaşıntı psikolojik olabileceği gibi bazı hastalıklara da eşlik edebilir. Kullanılan ilaçlar varsa bunlar da kaşıntıya yol açabilir. Bunu önce bir dermatoloji uzmanına danışmanız, nörolojik ve iç hastalıkları yönünden muayeneniz de uygun olur. Bazı kan hastalıkları, lenfoma gibi hastalıklar, karaciğer hastalıkları kaşıntı yapabilir. Bunların incelenmesi gerekir. Birşey bulunamazsa psikiyatrik yönden de tedavi yapılması uygun olur.
Prof. Dr. Safiye BİLGİN
Allerji ya da benzeri durumlara bağlı olmayan kaşıntı ve sırtta elektrik çarması hissi akla öncelikle MS getiriyor. Omuriliği ve dogrudan sinirleri etkileyen başka hastalıklar da söz konusu olabilir. Bence muayene ve bazı araştırmaların yapılması uygun olur. Bir nörologa gözükün.
Doc. Dr. Arif ÇELEBİ

Kaynak
🌘 🚀
sümeyye52 - avatarı
sümeyye52
Ziyaretçi
23 Mayıs 2015       Mesaj #4
sümeyye52 - avatarı
Ziyaretçi
Sırt kaşıntısı sık rastlanan bir sorundur ve en çok görülen nedenleri arasında cilt kuruluğu, nemin, terin cilt üzerinde kuruması ve alerjiler ilk sıralarda gelmektedir. Bu tip sorunlar nedeniyle oluşan sırt kaşıntısı cildin temizlendikten sonra nemlendirici krem sürülmesi ile giderilebilir. Ancak sürekli sırt kaşıntısının demir eksikliği, karaciğer rahatsızlıkları, tiroid sorunları ve çölyak hastalığı gibi daha ciddi nedenleri de olabilir. Gerekli bakımı yapmanıza karşın sırt kaşıntısında bir azalma görülmüyorsa, kaşıntıya döküntü, kızarıklık veya ağrı eşlik ediyorsa altında yatan nedeni öğrenmek için bir doktora danışmalısınız.
zalım - avatarı
zalım
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2016       Mesaj #5
zalım - avatarı
Kayıtlı Üye
Genellikle terlemeden kaynaklanır terle çıkan tuzun yakması sonucu oluşur.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
11 Kasım 2016       Mesaj #6
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Sırt kaşıntısı


eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de çok sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durum farklı problemlerinde kişide meydana gelmesi ile ii katına kadar artabilmektedir Sırtta kaşıntı sorunun en çok karşılaşılan nedenlerinden biri insanlarda çok karşılaşılan cilt kuruluğu sorunudur. Cilt kuruluğu ise direk olarak kişilerin vücudu ile alakalıdır. Bu sorunun varlığı ile sırt kaşıntısı meydana gelmektedir. Sırt kaşıntısı, vücudun diğer bölgelerindeki kaşıntılardan çok daha fazla sorun olmaktadır. Çünkü sırt, insan vücudunda ulaşılması zor olan bölgelerden biridir. Bu nedenle sırtı kaşınan insanlar kaşıma işlevini tam olarak gerçekleştiremez ve bu kaşıntı kişilerde strese neden olur. Sırt kaşıntılarının nedeninin çok iyi bilinmesi gerekir. çünkü bu gibi durumlar genellikle sorunun çözümü gerçekleşmeyene kadar kişilerde sürekli kaşıntı sorununa neden olmaktadır. Sırt kaşıntısı, meydana gelen insanlarda bu problemin nedeni bilinerek yapılan tedavilerde sorun çok hızlı bir şekilde çözülecektir. Bunun için yapmanız gereken en doğru şey en yakın zamanda uzman bir cildiye doktoruna giderek sorunu ona anlatmanızdır. Bu şekilde çok kısa sürelerde bu sorundan kurtulabilirsiniz. Çünkü sırt kaşıntısı, her zaman basit nedenlerden dolayı oluşmaz. Günümüzde çok büyük cilt hastalıkları nedeni ile bu gibi kaşıntılar ile karşılaşan birçok insan vardır.

Sırt kaşıntısı neden olur?


  • Bu durumun en büyük nedenlerinden biri özellikle ergenlik dönemlerinde olan çocukların sırtlarında çıkan sivilcelerdir. Bu sivilceler, kimi zaman insanlarda çok ciddi kaşıntılara neden olarak problemleri ortaya çıkarmaktadır. Sizlerde bu gibi durumlardan kurtulmak için sırtınızda sivilce sorununun var olup olmadığına bakın. Eğer sırtınızda sivilceler var ise bu durumu engellemek için sivilce tedavilerine başvurun.
  • Sırt kaşıntısı, bazen bayanların saçlarının sırt bölgelerine dökülmesi durumunda meydana gelir. bu durum genellikle kişinin duş almasına kadar sürdüğü için çok büyük problemlere neden olmamaktadır. Yani bu kaşıntılar oldukça kısa sürelidir.
  • Aşırı terleme sorunu, sırt kaşımasın da en büyük etkenlerden biridir. Çünkü çok fazla terleyen kişilerde sadece sırt değil, vücudun birçok bölgesinde kaşıntılar meydana gelebilir. Bu nedenle sırt kaşıntısı sorunu yaşamamak için sık sık duş almanız sizler için çok daha iyi olacaktır.
  • Sırtta mantar, egzama, kızamık, uyuz gibi farklı hastalıkların meydana gelmesi durumunda kaşıntı sorunları ortaya çıkacaktır. Bu gibi hastalıkların oluşması durumunda sırt kaşıntısı meydana gelecektir. Bu durumdan kurtulmak için hastalıkların tedai edilmesi şarttır.
  • İnsanlarda karaciğer hastalıklarının meydana gelmesi durumunda sırt kaşıntısı meydana gelebilir. Bu hastalığın yanı sıra troid bezi hastalıkları çok yaygın bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Eğer sizlerde de nedenini bilmediğiniz bir sırt kaşıntısı var ise bu hastalıkların varlığından şüphe duyarak doktorunuza başvurabilirsiniz.
Sırt kaşıntısı sorunu, kişinin dış ortamlarda bu bölgelerini kaşıyamaması nedeni ile vücutta kaşıntı sorunu olan bölgelerden en çok soruna neden olan bölgedir. Bu bölgedeki kaşıntı eğer iyileşme göstermiyorsa kişinin kesinlikle bu sorunun çözümü için bir doktora gitmesi gerekir. Aksi durumlarda çok ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. Yaz aylarında bol bol duş alarak ve aynı zamanda cildinizi sık sık nemlendirerek bu sorunu ciddi bir oranda azaltabilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

3 Mart 2018 / Misafir Tıp Bilimleri
27 Ağustos 2013 / duyguyurt disi Soru-Cevap
25 Haziran 2010 / hülya öztürk Soru-Cevap
22 Ocak 2016 / umurus Tıp Bilimleri